به گزارش خبرنگار مهر، محسن زهرایی شامگاه سه شنبه در همایش سراسری و آموزشی بیماری سیاه سرفه در پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور افزود: میزان مرگ و میر و شیوع بالای سیاه سرفه که در دهه گذشته بالا بوده، اکنون به طور قابل توجهی در همه مناطق کشور کاهش یافته است.
وی ادامه داد: این بدان مفهوم نیست که دیگر بیماری سیاه سرفه وجود ندارد اما تعداد آن کم است و باید برای کنترل و پیشگیری از آن به موقع به پزشکان متخصص مراجعه کرد.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت و درمان با اشاره به اینکه در 9 ماهه امسال حدود 450 مورد گزارش مشکوک به بیماری سیاه سرفه در کشور گزارش شده است، اضافه کرد: تنها حدود 10درصد این موارد مثبت بوده که تحت درمان ویژه قرار گرفتند.
زهرایی، کودکان زیر شش ماه را حساس ترین گروههای درگیر این بیماری در مقایسه با گروههای دیگر سنی و برای این رده سنی خطرناک تر دانست و گفت: به دلیل اهمیت کودکان زیر شش ماه و کنترل کامل این بیماری، اولویت اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت و درمان در این رده سنی است.
وی، برگزاری همایش های آموزشی سیاه سرفه در مناطق کشور را در شناسایی بهتر و دقیق تر پزشکان موثر دانست و ادامه داد: به دلیل شباهت زیاد سیاه سرفه با سرفه های معمولی به طور معمول پزشکان در تشخیص بیماری دچار اشتباه می شوند که این موارد با برگزاری دوره های آموزشی برطرف خواهد شد.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت و درمان یادآورشد: برگزاری دوره های آموزشی برای پزشکان، کارشناسان و مسئولان آزمایشگاههای تشخیصی کشور اکنون در اولویت قرار دارد و برابر برنامه ریزیهای انجام می شود.
همایش سراسری و آموزشی بیماری سیاه سرفه با هدف شناسایی بیشتر پزشکان و متولیان حوزه درمانی با علائم ، راههای شناسایی، تشخیصی، درمان و پیشگیری از این بیماری با حضور حدود 150 نفر از پزشکان، کارشناسان و مسئولان آزمایشگاههای تشخیصی شمال کشور در پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور در آمل برگزار شد.
نظر شما