۱۴ دی ۱۳۹۰، ۱۰:۱۸

گزارش خبری /

از سرگیری مذاکرات سازش در اردن ؛ جزئیات و اهداف

از سرگیری مذاکرات سازش در اردن ؛ جزئیات و اهداف

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: مذاکرات سازش فلسطین و رژیم صهیونیستی پس از توقف 15 ماهه روز گذشته در امان پایتخت اردن از سر گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی روز گذشته پس از 15 ماه توقف در اردن آغاز شد.

"صائب عریقات" مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین که ریاست هیئت فلسطینی را در این مذاکرات بر عهده داشت با "اسحاق مولخو" نماینده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و نماینده کمیته چهارجانبه در امان دیدار کرد.

این مذاکرات همچون مذاکرات سالهای گذشته بی نتیجه به پایان رسید و طرفین توافق کردند بار دیگر هفته آینده در امان با یکدیگر دیدار کنند.

عریقات اسنادی را به مولخو ارائه کرد که بیانگر موضع فلسطین درباره مرزها و دیگر موضوعات امنیتی بود. مولخو پیش از این اسنادی را از طرف فلسطینی تحویل نگرفته و اعلام کرده بود این عمل در حیطه وظایف وی نیست.

"ناصر الجوده" وزیر امور خارجه اردن نیز که در این مذاکرات حضور داشت در یک کنفرانس خبری اظهار داشت : طرفهای فلسطینی و اسرائیلی برای پر کردن شکاف های موجود دیدارهای دیگری نیز خواهند داشت.

وی افزود: این دیدارها مقدمه ای برای آغاز گفتگوهای جدی طرفهای فلسطینی و اسرائیلی خواهد بود.

مذاکرات بیهوده سازش در حالی آغاز شده است که ساعاتی پس از انجام آن رژیم صهیونیستی ساخت 300 واحد مسکونی جدید در قدس شرقی را آغاز کرد و حال اینکه این مذاکرات 15 ماه پیش به دلیل ادامه توسعه شهرک ها از سوی رژیم صهیونیستی متوقف شده بود.

از سرگیری مذاکرات سازش فلسطین و اسرائیل واکنشهای مختلفی را در داخل و خارج فلسطین به همراه داشت. گروه های فلسطینی بر این باورند مذاکرات سازش تنها باعث می شود رژیم صهیونیستی فرصت بیشتری برای اجرای سیاست یهودی سازی قدس، توسعه شهرک ها و نابودی قضیه فلسطین بیابد.

به اعتقاد گروه های فلسطینی، تجارب گذشته ثابت می کند تشکیلات خودگردان فلسطین نباید بیش از این به جامعه جهانی امید داشته باشد چرا که کمیته چهارجانبه به اصطلاح صلح خاورمیانه طرفدار اسرائیل است و حتی یک روز هم رژیم اسرائیل را برای توقف شهرک سازی تحت فشار قرار نداده است.

"بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد در این رابطه در بیانیه ای از آغاز مذاکرات سازش فلسطینی و اسرائیلی استقبال و از "عبدالله دوم" پادشاه اردن و ناصر الجوده برای فراهم کردن مقدمات انجام این مذاکرات قدردانی کرد.

وی از طرفهای فلسطینی و اسرائیلی خواست که به مذاکرات خود با هدف دستیابی به "صلح پایدار" ادامه دهند.

تشکیلات خودگردان فلسطین با موافقت خود با از سرگیری مذاکرات سازش راه اشتباهی را در پیش گرفته است چرا که این مذاکرات نه تنها ثمری برای ملت فلسطین نداشته است بلکه در شرایط فعلی که جنبش های فتح و حماس اختلافات داخلی فلسطین را تا حدودی کنار گذاشته اند و توافقنامه آشتی ملی را امضا کرده اند خطرناک به نظر می رسد.

این امکان وجود دارد از سرگیری مذاکرات سازش فضای آشتی حاکم بر فلسطین را از بین ببرد و امور داخلی فلسطین را به نقطه صفر بازگرداند.

کد خبر 1500806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha