۱۶ دی ۱۳۹۰، ۱۰:۰۳

گزارش خبری/

مردم گرمسار: حق حاکمیت و تصمیم گیری متعلق به مردم است

مردم گرمسار: حق حاکمیت و تصمیم گیری متعلق به مردم است

گرمسار - خبرگزاری مهر: مجلس شورای اسلامی یکی از مردمی ترین نهادهای نظام و مظهر سپردن سرنوشت مردم به دست نمایندگان شان و برخواسته از آرزو و امیدهای آنان است.

به گزارش خبرنگار مهر، از نظر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قوه مقننه مظهر قدرت و اراده مردم و مصداق عینی مردم سالاری به شمار می آید به نحوی که قوای دیگر مجری مصوبات آنان به شمار می روند، در وظایف این قوه علاوه بر قانونگذاری که وظیفه اصلی مجلس قلمداد می شود پاسداری از حقوق ملت (اصل 67) ونظارت بر چگونگی اجرای وظایف سایر دستگاهها مورد تاکید  است.

همچنین اهمیت نقش مردم در اداره امور کشور از طریق قوه مقننه را می توان در اصل (76) که تحقیق در همه امور کشوررا بر عهده مجلس گذاشته مشاهده کرد وبر اساس اصل (84) هر کدام از نمایندگان در برابرتمامی ملت مسئولیت دارند، حال چرا  تا کنون نتوانسته اند آنچنان که شایسته است به گشودن گره ها و از میان برداشتن مشکلات مردم اقدام نمایند سوالی است که به میان شهروندان رفته و از آنان جویا می شویم.

نمایندگان مجلس با موکلان خود در ارتباط باشند

محمد جواد جورابلو شهروند گرمساری در این خصوص به خبرنگار ما گفت: حق تعیین سرنوشت یکی از طبیعی ترین حقوق افراد است.

وی افزود: در مجلس شورای اسلامی، مردم برای مدتی، حق حاکمیت و تصمیم گیری را که متعلق به همه آنها  است به افرادی که انتخاب می کنند منتقل می سازند، مجلس و دولت هم با حقوق انتقال یافته به آنها با اقتداری مشروع به وضع واجرای قانون می پردازند، پس در حقیقت این مردم  هستند که با رای خود اشخاصی را به مجلس می فرستند تا طی مدت زمانی مشخص به نیابت از آنها تصمیم گیری کنند اما نکته مهم در این راستا این است که نمایندگان مجلس هم  باید در ارتباط مستمر با موکلان خویش یعنی مردم باشند تا بتوانند در تصمیم گیری های کلان کشور، نظر آنها را  مطلع شده و مطالبات آنان را منعکس سازند؛ بدیهی است که در غیر این صورت نمایندگان تکلیف خود را به درستی انجام نمی دهند.

نمایندگان خود را وامدار حاکمان می دانند ولی رای خویش را از مردم مطالبه می کنند

علی اکبر کیانی پناه دبیربازنشسته عنوان داشت: تا زمانی که نگاه مسئولان به گونه ای باشد که مصلحت را بر حقایق مشهود و یا مستتر در بطن جامعه ترجیح دهند، نظام مدیریتی و نحوه ارتباط مردم با مسئولان اصلاح نخواهد شد.

وی همچنین اظهار کرد: به ویژه اینکه هر نماینده، زبان گویای کل ملت است؛ در حالی که بسیاری از نظرات مردمی از دیدگاه مصلحت قابل طرح و پی گیری  است، وانگهی بسیاری از نمایندگان خود را وامدار حاکمان می دانند ولی رای خویش را از مردم می طلبند، این دو امر همواره نقیص یکدیگرند.

کیانی پناه با اشاره به اینکه، مسیر حرکت مردم و افراد وکیل الدوله دراین گونه موارد از یکدیگر جدا می شود، تصریح کرد: به امید روزی که خط پاک و صادقانه امام راحل به عملکرد و مرام کلیه مسلمین به ویژه مقامان مسئول تبدیل شود و آنگاه خواهیم دید که به طور اتوماتیک مسئولیت ها به سمت افراد لایق و توانمند متمایل می شود و اتحاد دولت و ملت به اوج شکوفایی میرسد چیزی که در زمان امام راحل در یک روند فزاینده همواره شاهد بوده ایم.

نمایندگان مقصدی را که رهبری نظام مشخص می کند طی نمایند

حجت الاسلام محسن محمدیان رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گرمسار نیز اظهارداشت: در اصل نقش نمایندگان تدوین و تصویب قوانینی است که سیستم اجرایی را بهتر هماهنگ می کند یعنی یکی از مهمترین این کارها  قانون گذاری است و قانونی خوب است که بتواند در جهت سعادت هرچه بیشتر یک جامعه  نقش مهمی را ایفا کند و لازم است مقصدی را که رهبری نظام آن را مشخص می کند نمایندگان مردم بدون هیچ انحرافی با عبور از کنار مسائل قومی، قبیله ای و سود آوری شخصی  طی کنند.

همچنان که مقام معظم رهبری در این رابطه تاکید می دارند: مجلس شورای اسلامی نقطه امید نظام و مظهر و اختیار ملت است، جایگاه مقدسی است که همیشه و در همه احوال می تواند و باید رای و اراده ملت مسلمان و انقلابی را به کرسی بنشاند و مصلحت مردم را در شکل مقررات لازم الاتباع دریافت و رفتار نظام و حکومت را تضمین کند (سخن آفتاب، ص 236)

وی در ادامه افزود: نمایندگان می بایستی با تعاملترین اشخاص با مجموعه های مختلف شهری به خصوص فرمانداری و ائمه جمعه باشند زیرا منافع شهرستان به تصمیم گیری های آنها بستگی دارد.

ولی شهرستان گرمسار علیرغم منابع و ظرفیت های زیاد برای توسعه بعلت عدم توجه به منافع اجتماعی در بخش های مختلف آن، وجود تنش ها و نا هماهنگی، خدمات اساسی برای فعالیت های مولد مانند بخش کشاورزی و صنعت در این شهرستان چندان انجام نشده است.

نمایندگان خدمتگزار مردم باشند

بشیری دانشجوی دانشگاه پیام نور نیز گفت: باید کارها و مواضع براساس راستی و درستی و خدمت به مردم و احترام به آنان باشد و کسانی که خود را در راس امور می دانند می بایستی با مسئولیت مهمی که با رای مردم گرفته شده خدمتگزار آنها باشند نه اینکه رفتارهای نادرست و خلاف معیارها و خصوصیات نظام کشورشان انجام دهند. از دیگر مواردی که باعث لطمه های جبران ناپذیر به شهرستانها می شود دعواهای زرگری و عزل ونصبهای بی دلیل با گرایشهای سیاسی و افراطی است.   

بنابراین نگاه نمایندگان باید برای حوزه انتخابیه خویش خودداری از دخالت سلایق و دیدگاه های شخصی در مسائل شهرستانی و جزئی را داشته باشند که متاسفانه در عمده موارد رعایت نمی شوند و این باعث تحقق نیافتن اصول مختلف قانون اساسی در توزیع خدمت ها و امکانات و منابع وتضییع  احقاق حقوق مردم می شود.

انتخابات، یکی از جلوه های شورانگیز مشارکت مردم

دبیر مجمع امور صنفی شهرستان گرمسار نیز اظهار داشت: از آنجایی که اساس مدنیت و پایه های امنیت در ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر مشارکت افراد جامعه نهاده شده و یکی از جلوه های شورانگیز مشارکت، انتخابات و ارائه نظرها در مورد ساختار جامعه است از این رو نقش آفرینی و تصمیمات و جایگاه نمایندگان در این مقوله بسیار حائز اهمیت است.

محمد بهزادی اظهار داشت: پس در این خصوص ابتدا می بایستی علل و عوامل موثر بر رفتار رای دهی مردم در انتخابات را با دید علمی و کارشناسانه بررسی و مسیر فکری جامعه را مشخص کرد زیرا خواسته های مشروع به حق آنان را به نمایش می گذارد.

وی افزود: بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و هنوز هم دغدغه های غالب مردم این است که چرا از مظاهر رفاه دورند بجای آنکه خواسته های خود را از کاندیداها و یا چه بسا مسئولین بیان کنند منتظرند تا ببینند که آنان چه می گویند مثلا می گویند که نباید وعده هایی بدهند که نتوانند به آن عمل کنند و یا در قول و کلام صادق باشند.

در صورت عدم تحقق وعده ها چگونه باید پاسخگو بود

دبیر مجمع امور صنفی شهرستان گرمسار گفت: اگر به مصاحبه ها و تبلیغات سی سال پیش هم مراجعه شود همین حرفها مطرح می شد، پس حرف تازه و جدیدی باید مطرح  شود و  بررسی شود که چه میزان مدیران ادارات و مراکز اقتصادی در نظام تولیدی جامعه تا چه حد مطابق قوانین عمل می کنند، بنابراین دیگر نباید طرح سوال و به چالش کشیدن کاندیداها و یا مسئولین تخریب تلقی شود زیرا بجای هرگونه فرافکنی راه های پاسخگویی وجود دارد.

محمد بهزادی تصریح کرد: همچنین خبرنگاران و روزنامه ها از افراد مطلع سوال کنند که چه برنامه هایی  برای اداره امور مملکت پیشنهاد می کنند و یا چه انتظاری علاوه بر صداقت و عمل به وعده ها از نماینده دارند در صورتیکه وعده ها تحقق نیابد چگونه باید پاسخگو باشند.

نمایندگان پاسخگوی انتظارات جوانان باشند

دانیال.ع یک جوان گرمساری عنوان داشت: مجلس بایستی برای حل مشکلات جوانان بویژه نسل جوان کشور، نقش فعال و دقیقتری ایفا کند و سعی به برقراری ارتباط نزدیک تر به این قشر از جامعه بپردازد تا با آگاهی از مشکلات آنها، راه حل های مناسب با توجه به وظایف حاکمیتی نمایندگان که بر عهده آنان نهاده شده است پاسخگوی انتظارات جوانان رای دهنده باشند.

 وی از جمله مشکلات جوانان را دغدغه اشتغال و حمایت از فرصت های شغلی ذکر کرد.

محمد امین ناظریه یک شهروند دیگر گرمساری گفت: تا زمانی که تفکر ما بر مبنای شناخت از وظایف اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباشد و صرفا بر مبنای ظاهر و حرف های سطحی افراد باشد و فقط به دنبال خواسته های پیش پا افتاده و شخصی خود باشیم و مسند امور را در دست افراد بدون برنامه و بی تفاوت می سپاریم، غافل از اینکه وقتی یک جامعه به رشد و بلوغ فکری و همه جانبه برسد تمام مردم از پیشرفت ها سود خواهند برد و منافع حاصل از آن بیشتر و ماندگارتر خواهد بود.

اصل پاسخگو بودن نمایندگان ایجاب می کند که مخلصانه در پی رفع مشکلات باشند

امیری یک کارشناس امور اجتماعی نیز عنوان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایف مهم و سنگینی در برابر ملت بر عهده دارند و باید در برابر خواسته های مردم پاسخگو باشند.

وی افزود: اصل پاسخگو بودن در برابر موکلین نمایندگان در سطح کشوری یا ملی ایجاب می کند که مخلصانه در پی رفع مشکلات آنان باشند.

این کارشناس امور اجتماعی گفت: صرفا فضاسازی که مجلس با  قوه مجریه (دولت) بر سر اختلاف نظر و دیدگاه دارد یا اینکه قوانین و طرح های مصوب مجلس به دولت ابلاغ شده که اجرا نشده و نیمه کاره است حرف های کلی و نوعی فرافکنی و فقط سیاست بازی است و وظیفه ی مجلس را کم نمی کند و این سلب مسئولیت را مردم هم قبول نکرده و قانع نمی شوند.

نمایندگان مجلس در مقابل حجم بالای نابسامانی ها چه پاسخی دارند؟

امیری همچنین اظهار داشت: این سنگینی بار کمبودها و ضعف ها که اصل مجلس در راس امور است را زیر سوال می برد و نمایندگان محترم مجلس نیاز است اعلام دارند که چند سند توسعه ای بصورت تفکیک استانی و شهرستانی با دارا بودن پشتوانه کارشناسی، ضمانت اجرایی و اعتبار مصوب داشته یا انجام داده اند که بتواند پاسخگوی مطالبات بحق مردم در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اشتغال و... باشند.

وی تصریح کرد: نمایندگان مجلس در مقابل حجم بالای نابسامانی ها و اعتراضات محلی برای رفع گرفتاری و محرومیت ها چه پاسخی دارند؟

تضییع اقتدار نظام در عدم سازگاری قوانین با نیازهای مردم

این کارشناس امور اجتماعی افزود: وقتی مردم حق تصمیم گیری در همه امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و ... را که خود بایستی اعمال کنند به نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بسپارند این مهم تکلیف و وظیفه ای خطیر را بر عهده نمایندگان می گذارد تا بجای مردم تصمیم گیری نمایند که با سرنوشت همه افراد در جامعه ارتباط دارد.

بنابراین اگر تصمیمات گرفته شده و قوانین مصوب شده با خواست و نیازهای مردم سازگار نباشد اقتدار نظام اسلامی ایران را تضییع خواهد کرد و سعادت و رفاه اجتماعی را به خطر می اندازد.

حال از آنجایی که حدود یک ماه دیگر تا انتخابات مجلس شورای اسلامی نمانده است، انتظار می رود نمایندگان از اظهار نظرهای سیاسی و تشکیلاتی و ... خودداری نموده و به استیفای حقوق مردم و صیانت از آن بپردازند و واقعا سعی کنند با احساس وظیفه دینی و ملی فقط به بیان مسائل نپردازند بلکه به کاهش آلام ودردهای موکلین شان بپردازند.

.......................................

 گزارش: داوود عبدی

کد خبر 1501660

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha