۱۵ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۴۰

یارندی عنوان کرد:

حاشیه شهرها جزء مناطق مستعد ارتکاب جرم هستند

حاشیه شهرها جزء مناطق مستعد ارتکاب جرم هستند

کرج - خبرگزاری مهر: معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان البرز، گفت: با بررسی پیامد های حاشیه نشینی درمی یابیم که حاشیه نشین ها جزء مناطق مستعد ارتکاب جرم هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی یارندی درسخنانی با اشاره به پیامدهای حاشیه نشینی و تأثیر آن بر جرائم و امنیت اجتماعی اظهار داشت : تعارض خرده فرهنگ ها به سبب مهاجرت از روستا ها و ایلات به مناطق حاشیه نشین از یک طرف سبب درگیری و نزاع دسته جمعی شده و از طرف دیگر در کنار عواملی چون بیکاری، فقر،اعتیاد و غیره، زمینه ساز جرائمی چون قتل است.

وی تصریح کرد : موضوع حاشیه نشینی یکی از معضلات شهری است که از حیث بستر قرار گرفتن برای ارتکاب جرائم مورد توجه کارشناسان حقوقی و قضایی و جرم شناسان بوده است.
 
 یارندی گفت : در مناطق حاشیه نشین با توجه به فقر جمعیت ، فقر فرصت تحصیل و مطالعه و به طور کل  فقر فرهنگی ، رشد استعدادها و توانمندی ها از افراد سلب شده و موجب اختلال در سطح درآمد و فرهنگ می شود که علل عمده پریشانی خانواده ها و بزهکاری در فرزندان است.
 
وی افزود: محیط به عنوان یکی از عوامل موثر در وقوع جرم می تواند زمینه ساز بسیاری از جرائم ازقبیل نزاع ‍‍‍، سرقت ، فروش مواد مخدر و مشروبات الکلی ، قتل عمد و ... باشد.
 
یارندی در بررسی تأثیر حاشیه نشینی بر امنیت اجتماعی افزود : فقدان شغل رسمی و درآمد کافی وجود خرده فرهنگ های خاص مناطق کوچک ، تراکم جمعیت ، فقدان یا کم بودن سطح سواد وتحصیلات، اعتیاد، منبع و مرکز انحرافات و کجرویهای اجتماعی، آشوب های اجتماعی،پیامدهای فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی و آسیبهای امنیتی از پیامدهای ناشی از حاشیه نشینی هستند.
 
وی یادآور شد : با بررسی پیامدها و عوامل مؤثر بر جرائم می توان این نتیجه را گرفت که محیط به عنوان یکی از عوامل مؤثر در وقوع جرم می تواند زمینه ساز بسیاری از جرائم از قبیل نزاع ، سرقت ، فروش مواد مخدر و مشروبات الکلی ، قتل عمد و ... باشد.
 
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان البرز بیان کرد : در این راستا جوانان حاشیه نشین با فرهنگ وی‍‍ژه روزها عازم مرکز شهری می شوند تا کاری دست و پا کنند ، با توجه به فقدان تخصص و آموزش کافی ، عمدتاً به کار دست فروشی ، پهن کردن بساط ، سیگار فروشی، کار در میادین تربار و ... پرداخته  و به این ترتیب به صورت زائده فعالیت های شهری در آمده و این مشاغل غیر تخصصی خود به عنوان یک عامل سوق دهنده به سوی جرم عمل می کند.
 
یارندی کاهش نرخ رشد طبیعی جمعیت و کنترل موالید ، توجه وی‍ژه به فقر زدایی وتوانمند سازی مناطق حاشیه نشین ، اجرای طرح های پیشگیرانه با پشتوانه قضائی در این نواحی ، حمایت از نظام های مالی مردمی و غیر رسمی ، اصلاح قوانین و مقررات ساختمانی ، تقویت شهرهای میانی و کوچک استان و تخصیص بودجه های عمرانی بیشتر را پیشنهاد و راهکاری به مدیریت شهری برای جلوگیری از حاشیه نشینی عنوان کرد.
 
کد خبر 1501722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha