۱۵ دی ۱۳۹۰، ۱۷:۱۸

حجری:

تحولات موزه آذربایجان نشان از زنده بودن این موزه 50 ساله دارد

تحولات موزه آذربایجان نشان از زنده بودن این موزه 50 ساله دارد

تبریز – خبرگزاری مهر: مدیرکل موزه ها و و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور اظهار داشت: تحولاتی که با گذشت 50 سال از عمر موزه آذربایجان در آن شاهد هستیم نشان از زنده بودن این موزه قدیمی و ملی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم حجری در مراسم افتتاح سالن "9 دی" و تقدیر از اهداکنندگان اموال موزه های استان افزود: موزه ها در هر شهر و استانی تصویری زنده و گویا از وضعیت فرهنگی و اجتماعی آن منطقه هستند.

وی بیان کرد: مردم آذربایجان شرقی همواره در امور فرهنگی و اجتماعی و سیاسی پیشتاز و  پیش قدم بوده اند و موزه های این استان توانسته تاریخی گویا و شفاهی از این حضور و فعالیت ها در تمامی عرصه ها باشد.

حجری موزه های مشروطه و قاجار را نمونه ای از تاثیرگذاری این استان و مردم آذربایجان در کشور عنوان کرد و گفت: اشیای این دو موزه یادآوری می کنند که مذهب شیعه تسلط و ترویج خود را مرهون این خطه پر افتخار است.

مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور تصریح کرد: فرهنگ و تمدن بشری با آیین ها و مراسم وجوه کالبدی تاریخ و پیشینه یک ملت و بناها و بافت های تاریخی و کتب و نوشته هایی که از گذشته مانده نشان دهنده تمدن بشری یک سرزمین هستند.

حجری ادامه داد: این زنده و پویا بودن را می توان به خوبی در موزه های آذربایجان شرقی به خصوص موزه آذربایجان مشاهده کرد که باید به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان خدا قوت گفت.

وی با بیان اینکه موزه ها نیز مانند انگشتری که نگین را در خود نگهداری می کند، تاریخ را حفظ می کنند، گفت: موزه ها گوهرهای فرهنگی و تاریخی این مرز بوم را در خود نگهداری کرده و نمایش می دهند.

حجری با تاکید بر اینکه خود موزه ها علاوه بر اشیای داخلشان نیز باید از ارزش های هنری کافی و لازم برخوردار باشند، گفت: معماری ساختمان و فضای داخلی موزه ها و همچنین ویترین بندی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور یادآور شد: دو خصوصیت بارز و ویژه هر فرهنگ و تمدنی تنوع و تداوم است که باید بسیار دقیق مورد توجه قرار گیرند.

حجری تشریح کرد: در کشور ما تنوع و تفاوت وجوه مختلف فرهنگی و جغرافیایی وجود دارد که به معنای ضدیت و مخالفت این گونه ها با یکدیگر نیستند بلکه خصوصیت یک جامعه متنوع است که این فرهنگ های متفاوت را  وجوه مشترک کنار یکدیگر جمع می کند.

وی با بیان اینکه آنچه در جوامع غربی به عنوان اختلافات دینی و مذهبی وجود داشت در ایران دیده نشد، افزود: موزه ها نیز باید واجد این تنوع بوده و به راحتی ابعاد متفاوت فرهنگی و اجتماعی را در دوره های تاریخی گوناگون کنار یکدیگر جمع کرده و نمایش دهند.

حجری خصوصیت دیگر اجتماع را تداوم عنوان کرد و گفت: فرهنگ و پیشینه کشور ما این تداوم را هم در بعد زمانی و هم جغرافیایی در بخش های مختلف داشته که موزه ها نیز موظف هستند ضمن تنوع آثار تداوم فرهنگی را نیز در خود نمایش دهند.

وی ادامه داد: ایران در هیچ برهه ای دچار انقطاع تاریخی نبوده و با وجود تغییرات و واردات فرهنگی که طی سده های مختلف وجود داشته اصالت خود را حفظ کرده که موزه باید این تداوم را در آثارش به نمایش بگذارد.

مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور بیان کرد: سیاست سازمان میراث فرهنگی در حوزه موزه ها توسعه بخش کمی و کیفی آنهاست و در این راستا در آینده برای هر شهر از کشورمان راه اندازی یک موزه با این خصوصیات تعریف شده است.

حجری یادآور شد: پیش از این تنها نگاه حفاظتی و نگهداری بر فضای موزه های کشور حاکم بود اما امروزه می بینیم که علاوه بر این زمینه لزوم تحقیق و پژوهش و آموزش نیز در کنار آنها در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: راه اندازی سالن های آمفی تئاتر و فضای پژوهشی و تحقیقاتی در راستای اهدافی است که در موزه ها با عنوان حفاظت فعال از تاریخ تعریف شده است.

گفتنی است در این مراسم از اهدا کنندگان اموال و اشیای تاریخی به موزه های آذربایجان شرقی و همچنین موزه داران نمونه استان با حضور مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور، ریاست و معاونان سازمان میراث فرهنگی استان، مدیرکل دفتر فنی استانداری آذربایجان شرقی و جمعی از فعالان و موزه داران استان تجلیل شد.

کد خبر 1502162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha