عباس شهدی کومله در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه رفع چالش های تولید برنج تنها بر اساس شناخت دقیق مسائل، ارائه برنامه زمان بندی و بهره مندی از تمامی امکانات موجود در سطح ملی میسر خواهد بود، افزود: رفع چالش های موجود در افزایش و تولید پایدار محصولات زراعی از اهداف راهبردی برای حصول به امنیت غذایی و سلامت جامعه در جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهارداشت: برنج با توجه به جایگاه آن در تامین غذا و کالری مورد نیاز مردم نقش مهمی بعد از گندم در سبد غذایی مردم ایران دارد متاسفانه تولید این محصول همواره با چالش های متعددی روبرو است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشورگفت: با توجه به دستور مقام معظم رهبری و همچنین سیاست وزارت جهاد کشاورزی در حصول به خودکفایی در محصولات اساسی، برنامه راهبردی تحقیقات برنج بدین جهت و با هدف ساماندهی همه فعالیت های مربوط اعم از تحقیق، ترویج، اجرا و با مشارکت همه ذینفعان تهیه شده است.
وی همچنین افزایش امنیت غذایی، بهبود سلامت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برنج، پایداری محیط زیست از طریق
تحقیقات مشترک، مشارکت و تقویت سیستمهای تحقیقات کشاورزی و ترویج را از ماموریت های مهم برنامه تحقیقات برنج در کشور ذکر کرد.
شهدی کومله در ادامه اظهارداشت: برنج از قدیمی ترین گیاهانی است که پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را در جهان به خود اختصاص داده است، ولی از نظر تولید و تامین انرژی رتبه نخست را در جهان دارد و کشت این محصول در سالهای اخیر و در بسیاری از مناطق پرآب کشور توسعه یافته است.
وی گفت: سطح زیر کشت برنج کشور حدود 615 هزار هکتار با متوسط تولید پنج هزار و 500 کیلوگرم شلتوک در هکتار
است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشورافزود: با توجه به مصرف سرانه سالانه برنج برای هر نفر حدود 38 کیلوگرم، کمبود برنج موردنیاز مصرفی سالانه حدود 500 هزارتن است که از خارج کشور تامین می شود.
وی عنوان کرد: افزایش دستمزدها و روشهای سنتی کشت برنج، بالارفتن قیمت تمام شده برنج درمقایسه با قیمت های جهانی،
همچنین ضرورت تامین مواد غذایی مورد نیاز جامعه در داخل کشور، مسئولان و برنامه ریزان کشاورزی را بر آن
داشته است تا در خصوص تامین محصولات غذایی اصلی مهم مانند گندم، برنج، دانه های روغنی، شکر و غیره
برنامه ریزی مناسبی انجام شود.
شهدی کومله اظهارداشت: توجه به برنامه ریزی اصولی و علمی برای برطرف کردن مشکلات تولید در بخش برنج و به ویژه چالشهای فنی در برای افزایش تولید، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات و به خصوص پایداری تولید برنج نقش اساسی دارد.
وی گفت: بنابراین ارائه برنامه تحقیقات جامع ملی برنج برای استفاده از همه ظرفیتهای علمی موجود برای رفع مسائل و تنگناهای فنی تولید با همکاری همه موسسات و مراکز علمی - پژوهشی کشور به ویژه در وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر کشاورزی و بانی تحقیقات کشاورزی امری ضروری است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور یادآورشد: دراین زمینه برنامه فعالی که با مشارکت قسمت اعظم واحدهای پژوهشی، علمی، اجرایی و بهره برداران امر تولید برنج تهیه شده است، کمک بسیار به این امر و در نتیجه حصول امنیت غذایی در جامعه خواهد کرد.
نظر شما