۱۷ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۰۵

تقوی به مهر خبر داد:

مرگ 26 کودک زیرپنج سال در کهگیلویه/ ناهنجاریهای ژنتیکی مهمترین عامل

مرگ 26 کودک زیرپنج سال در کهگیلویه/ ناهنجاریهای ژنتیکی مهمترین عامل

یاسوج - خبرگزاری مهر: مدیر شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه گفت: از ابتدای سال 90 تاکنون 26 کودک زیر پنج سال در این شهرستان فوت کرده اند.

دکتر سید منصور تقوی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از این تعداد 13 مورد براثر ناهنجاریهای مادرزادی و ژنتیکی شامل کلیوی، تنفسی، قلبی، مغزی و متابولیسمی فوت کرده اند.

وی بیان کرد: همچنین هشت مورد نیز براثر سوانح و حوادث شامل خفگی در گهواره، تصادفات رانندگی و آتش سوزی از دنیا رفته اند ومابقی نیز به دلیل عفونتهای خونی، تشنج و مرگ ناگهانی بوده است.

ناهنجاریهای مادرزادی مهمترین علت مرگ و میرکودکان

مدیر شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه یادآور شد: در ماه‌های مهر و آبان سال جاری هشت مورد مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال گزارش شده است.

وی بیان کرد: تاکنون چهار جلسه کمیته مرگ و میر کودکان زیر پنج سال برای بررسی علل این مرگ و میرها در شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه برگزار شده است.

تقوی عنوان کرد: هدف از برگزاری این کمیته ها بررسی علل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و اجرای طرح مداخلات برای کاهش مرگ و میر در کودکان بوده است.

وی ناهنجاریهای مادرزادی را یکی از مهمترین علل مرگ و میرکودکان عنوان کرد و گفت: ازدواج های فامیلی و عدم بررسی اختلالات احتمالی ژنتیکی، ازدواج در سنین پایین، عدم رعایت فاصله بین حاملگی ها، سوء تغذیه، حاملگی در سنین بالا و علت های ناشناخته دیگر از جمله دلایل بروز ناهنجاریهای مادرزادی در این استان بوده است.

ناآگاهی والدین علت مرگ کودکان در سوانح

مدیر شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه بیشترین علل مرگ و میر کودکان در سوانح و حوادث را ناآگاهی ها و ضعف فرهنگی والدین عنوان کرد و گفت: لازمه کاهش این موضوع، فرهنگسازی و رشد آگاهی های بهداشتی و اجتماعی والدین است.

عکس تزئینی است

تقوی همچنین با بیان اینکه بیشتر مرگ و میر کودکان در بخشها و مناطق دور افتاده این شهرستان به وقوع می پیوند، گفت: بالا بودن میزان زاد و ولد و فعالیت و کار بیش از حد زنان در این مناطق، پراکندگی بیش از حد روستاها در این شهرستان، کمبود امکانات رفاهی مورد نیاز خانواده ها، ناآگاهیها در مورد مسائل بهداشتی و سلامت از دیگر علل بالا بودن مرگ و میر کودکان در این شهرستان است.

وی تصریح کرد: هم اکنون کلاسهای آموزشی برای افزایش آگاهی های عمومی در حوزه بهداشتی از سوی کارشناسان و بهورزان برگزار می شود.

لزوم اطلاع رسانی و فرهنگسازی رسانه ها

مدیر شبکه بهداشت شهرستان کهگیلویه افزود: همچنین برای کاهش میزان زاد و ولد، جلساتی با کمیته امداد و سازمان بهزیستی شهرستان برگزار شده و یک طرح تحقیقاتی با موضوع بررسی ناهنجاریهای مادرزادی در دست انجام است.

وی گفت: همچنین مادران باردار در روستاهای این شهرستان شناسایی می شوند و به طور مرتب از سوی دفتر مقام معظم رهبری سبد غذایی به آنها داده می شود.

تقوی همچنین بر فرهنگسازی و ترویج مسائل بهداشتی از سوی رسانه ها تاکید کرد و گفت: رسانه ها باید از طریق اطلاع رسانی و فرهنگسازی، مسئولان بهداشتی را در ارتقای شاخصهای بهداشت و سلامت در استان یاری رسانند.

کد خبر 1503190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha