به گزارش خبرنگار مهر، هادی مظفری در نشست خبری فستیوال استقبال از بهار 91 و فضاسازی شهر مشهد به خبرنگاران اظهار کرد: این موزه به مدت یک ماه از اول تا پایان فروردین در مشهد دایر است که محل بر پایی این موزه، نگارخانه یا نمایشگاه نیست بلکه همان خیابانهایی است که هر روز بارها محل گذرمان بوده است.
وی با اشاره به فراخوان فستیوال بهار 91 که از اواسط آذرماه در مشهد آغاز شده، ادامه داد: هنرمندان تا پایان دیماه فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند و بعد از مراحل داوری، ابلاغ قرارداد و تحویل، آثار در 25 اسفند به اکران عمومی در می آید.
وی با تاکید بر اینکه یک اثر خوب باید اثری باشد که مردم از دیدن آن، بهره مند، شادمان، شگفت زده و آگاه شوند، اظهارداشت: آثار قابل مشاهده در سال آینده متناسب با فرهنگ و شهرسازی شهر مشهد جانمایی می شوند و در انواع کاربریهای شهری مانند مکانهایی صنعتی یا طبیعی، مکانهای عبور سریع و یا ایستادن در زمان معین یا مکانهایی برای مردم پیاده و سواره طراحی می شوند.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با بیان اینکه چهارموضوع به هنرمندان برای طراحی آثار سال 91 پیشنهاد شده، گفت: این موضوعات شامل فصل بهار، شکفتن و نوشدن طبیعت، امام رضا(ع) و شاهکاری به نام حرمش، بازنمایی خاطرات مردم و آداب، سنن و آیین های نوروزی است.
مظفری رنگ پیشنهادی آثار سال 91 را رنگ فیروزه ای دانست و افزود: این رنگ تنها به منظور وحدت آثار تعریف شده و هدف غلبه آن بر سایر رنگها نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه هشت اثر از آثار سال 91 به صورت دائمی در شهر نصب می شود، ادامه داد: تا سال 87 در شهر مشهد تنها 30 نماد وجود داشت و طی چهار سال اخیر این تعداد به 45 نماد رسیده است و اگر این هشت نماد دائمی هم به آن اضافه شود به 83 نماد می رسد که در مجموع 39 نماد آن متناسب با فضای معنوی شهر مشهد است.
مدیر امور هنری شهرداری مشهد با انتقاد از اینکه آثار واقع گرایی در مشهد کمتر از آثار انتزاعی و ذهنی است، بیان کرد: در همین راستا امسال به هنرمندان سفارش شده تا از کارهای انتزاعی و دور از واقعیت در استقابل از بهار کمتر استفاده کنند و بیشتر به اثار واقعی روی بیاورند.
مظفری گفت: امسال مردم فستیوال استقبال از بهار را سرپرستی میکنند و داور نهایی آن عموم شهروندان و زائران هستند.
وی تصریح کرد: مدیریت امور هنری شهرداری مشهد انتخاب انواع هنرهای شهری مورد استفاده در این فستیوال را به عهده هنرمندان میگذارد زیرا معتقد است شهر، مردم و مخاطبان، طی سالهای گذشته به رشد قابل قبولی برای تعریف شیوهها و مصالح گوناگون هنری و اجرایی رسیده است.
مظفری با تاکید بر نوآوریها در ایدههای هنرمند اظهارداشت: فراموش نکنیم که همه مردم ایران با هفت سین به استقبال بهار میروند و پرداختن به آن هیچگاه تکراری نمیشود، اما آنچه که این تکرار را بر ما شیرین تر میسازد، نگاهی تازه به نوع بیان و شیوه ساخت آن است
نظر شما