به گزارش خبرنگار مهر، نگرشهای سنتی، نداشتن آموزش، ناآشنایی با مزایای طرح تبدیل اراضی شیبدار، خرده بودن قطعات اراضی از جمله مشکلاتی است که اجرای طرح تبدیل اراضی شیبدار در گلستان را با موانع اساسی روبرو کرده است.
بر اساس اعلام کارشناسان برای تبدیل اراضی شیدار استان به بیش از 1800 میلیارد ریال اعتبار نیاز است و باید روند اجرای این طرح شتاب بیشتری یابد.
تاکنون حدود 20 هکتار از اراضی شیبدار استان به باغات مثمر تبدیل شده است و از این تعداد بیش از سه هزار و 239 هکتار باغ در سالجاری اراضی شیبدار استان ایجاد شده است.
از این مقدار هزار و 547 هکتار زیتون هزار و 607 هکتار گردو و 82.8 هکتار فندق نهالکاری آن در قالب دو طرح طوبی و اراضی شیبدار انجام گرفته است.
به تاکید کارشناسان، باید این اراضی شیبدار به باغات مثمر تبدیل شود تا از این شرایط بهتر استفاده شود و با اجرای این طرح می توانیم، آبهای سطحی را بهتر ساماندهی کنیم.
به باور آنها، چاره ای نداریم به سمتی برویم که اراضی شیبدار را ساماندهی کنیم و درآمد کشاورزان را افزایش دهیم.
در حال حاضر، فرسایش خاک زمین های شیبدار و ورود رسوب سالانه خسارتهای زیادی به تاسیسات آبی استان وارد می کند، از اینرو، تسریع در اجرای این طرح ضروری است.
طرح اراضی شیبدار گلستان از سال 82 کلید خورد و مقرر بود در سال 89 به پایان برسد و این طرح که سال قبل راکد مانده بود دوباره از سر گرفته شد.
مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار گلستان گفت: تاکنون طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار و کم بازده در 210 روستای استان اجرا شد.
امرالله ممشلو افزود: در مدت کمتر از هشت سال از شروع اجرای این طرح 20 هزار هکتار باغات مثمر ( زیتون ، گردو ، فندق ، توت و ...) در اراضی شیبدار و کم بازده استان اجرا شد.
مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار گلستان گفت: کاربری نامناسب و کم بازده از اراضی زراعی شیبدار و بهره برداری نامناسب از این زمینها که در گذشته صورت می گرفت، باعث بروز سیل و خسارتهای فراوانی به مناطق روستایی و شهری شده است.
مجری طرح تبدیل شیبدار به باغات مثمر گلستان گفت: با روند فعلی و مدیریت کنونی به نظر می رسد 50 سال طول می کشد که تمامی اراضی شیبدار استان به باغات مثمر تبدیل شود.
ممشلو افزود: گونه های زیتون، گردو، فندق و توت از گونه های پیشنهادی برای استفاده در اراضی شیبدار است و در حال حاضر این طرح در بیش از 20 هزار هکتار از اراضی شیبدار استان اجرایی شده است.
به گزارش مهر، از دو میلیون و 100 هزار هکتار وسعت استان تنها یک چهارم آن به دلیل نوع خاک بخش کشاورزی است و 43 درصد خاک استان نیز مرتع و بدون استفاده است.
همچنین 450 هزار هکتار نیز جنگل است که جنگلهای استان نیز در نوع خود بی نظیر هستند.
نظر شما