۱۸ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۳۷

باباخانی در گفتگو با مهر:

آستانه اشرفیه ایستگاه تحقیقات بادام زمینی ندارد

آستانه اشرفیه ایستگاه تحقیقات بادام زمینی ندارد

رشت - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه گفت: این شهرستان با تولید 97 درصد بادام زمینی کشور متاسفانه فاقد ایستگاه تحقیقات علمی این محصول راهبردی است.

علی باباخانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آستانه اشرفیه علاوه برنداشتن ایستگاه تحقیقات، از ورود بی رویه بادام قاچاق و نبود صنایع تبدیلی رنج می برد و تولید کنندگان این محصول با مشکلات متعددی رو به رو هستند.

وی اظهار داشت: بیش از دو هزار و 500 هکتار بادام زمینی در آستانه اشرفیه کشت می شود و پنج هزار نفر در این عرصه مشغول فعالیت هستند.

فرماندار آستانه اشرفیه با اشاره به اینکه از دو سال گذشته عملیات بهزراعی اراضی بادامکاری در این شهرستان آغاز شده است، گفت: رعایت اصول بهزراعی نقش مهمی در ارتقای کیفی و کمی محصول بادام زمینی دارد.

وی همچنین توسعه بهزراعی 950 هکتار اراضی بادامکاری این شهرستان را از مصوبات دور دوم سفرریاست جمهوری به گیلان عنوان کرد و افزود: هم اکنون این میزان اراضی به هزار و 350 هکتار رسیده است.

باباخانی اظهارداشت: بر اساس اصول بهزارعی گونه های مرغوب بادام زمینی شناسایی و به کشاورزان توصیه می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه آستانه اشرفیه به دلیل داشتن زمین حاصلخیز و مرغوب از مراکز مهم تولید برنج در کشور است، گفت: برنج این شهرستان از چنان مرغوبیت و معروفیتی برخوردار است که حتی در بسیاری از کشورهای دیگر برنج مرغوب ایرانی را با نام آستانه می شناسند و در داخل کشورنیز در بسیاری از شهرهای شمالی کشور، تجار برنج محصولات خود را با نام آستانه صادر می کنند تا به قیمت بهتری بفروشند.

فرماندار آستانه اشرفیه افزود: در این شهرستان 23 هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی به زیر کشت ارقام مختلف برنج از قبیل دمسیاه صدری، بینام، هاشمی، خزر و غیره  می رود که با عملکرد بیش از 4.5 تن شلتوک در هر هکتار افزون بر 106 هزار تن شلتوک برنج استحصال می شود.

وی اظهارداشت: آستانه اشرفیه با داشتن بیش از 10 درصد از شالیزارهای گیلان 10 درصد برنج تولیدی این استان را نیز تولید می کند.

باباخانی گفت: در این شهرستان بیش از 20 هزار خانوار به کاشت برنج اشتغال دارند که به طور متوسط هر خانوار 1.2  هکتار شالیزار دارند.

وی یادآورشد: در حال حاضر 130 واحد کارخانه برنجکوبی با ظرفیت بیش از 100 هزار تن تبدیل شلتوک به برنج سفید را دارد.

کد خبر 1504073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha