به گزارش خبرگزاری مهر، سردار علی مجیدی در حاشیهنهمین کارگاه بازآموزی نحوه احراز سلامت جسمانی و روانی متقاضیان گواهینامه رانندگی پزشکان ناجا در مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان اظهار داشت: در این کارگاه حدود 600 نفر از پزشکان معاینه متقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی از استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری و باقیمانده استانهای دیگر در نهمین کارگاه بازآموزی نحوهی احراز سلامت جسمانی و روانی متقاضیان گواهینامه رانندگی شرکت کردند.
وی با بیان اینکه این پزشکان پس از گذراندن دورههای آموزشی لازم، شرکت در امتحان و دریافت نمرهقبولی وارد طرح معاینه متقاضیان اخذ گواهینامه شدهاند، افزود: از ابتدای سال جاری در جهت برگزاری دورههای بازآموزی در سراسر کشور اقدام کردیم، بهگونهای که برای هر استان و چند استان مجاور آن، پزشکان واجد شرایط راجهت بازآموزی دعوت کردیم که استان اصفهان و استانهایهمجوار آن نیز آخرین استان برگزارکنندهی این کارگاه بودند.
رئیس بهداری کل ناجا در اصفهان تصریح کرد: آگاه کردن پزشکان از آخرین و جدیدترین تغییرات آییننامهها و دستورالعملها و نیز تذکر به آنان برای انجام صحیح و دقیق این معاینات که بیشترین سهم را در کنترل تصادفات درون شهری و برون شهری منجر به تلفات انسانی دارد از مهمترین فواید برگزاری این دورههای بازآموزی است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه برگزاری این دورهها بتواند تاثیر بسزایی در توانمندسازی پزشکان در امر معاینه متقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی با دقت و سرعت کافی داشته باشد، اظهار داشت: پزشک معاین ناجا باید با معاینههای دقیق تنها به کسانی که از سلامت جسمی و روحی مناسب برخوردار هستند اجازه اخذ گواهینامه دهند زیرا داشتن گواهینامه یک حق اجتماعی نیست بلکه یک امتیاز اجتماعی است، آنها میتوانند با انجام سختگیریهای لازم مانع از بروز بسیاری از حوادث جادهای و شهری و نیز کاهش تلفات انسانی ناشی از آن شوند.
مجیدی با بیان اینکه معاینهچشم مقاضیان اخذ گواهینامه رانندگی از زمانهای گذشته وجود داشته، یادآور شد: انجام معاینه سلامت متقاضی با روش جدید از سال 1384 ابلاغ شد و از اوایل سال 85 در حال اجراست. بر همین اساس آییننامههای لازم با ذکر شرایط اخذ گواهینامهی رانندگی برای پایههای مختلف با همکاری وزارت بهداشت تهیه و جهت اجرا به پزشکان معاین ابلاغ شد تا آنها در زمان معاینه متقاضی به موارد ذکر شده توجه کرده و بر اساس آن اعلام نظر کنند که آیا متقاضی صلاحیت اخذ گواهینامه را دارد یا نمیتواند گواهینامه دریافت کند.
وی افزود: طبق آییننامههای تهیه شده متقاضیان اخذ گواهینامه باید از نظر سلامت جسمی و روانی از جمله سلامت تمام اندامها، سلامت روانی، شنوایی و بینایی معاینه شده و در صورت احراز سلامت، گواهینامه برای وی صادر شود؛ از سویی در کنار این معاینات کمیسیونهایی نیز پیشبینی شده که اگر فردی دچار مشکل بود، به کمیسیون معرفی شود و کمیسیون برای او تصمیمگیری کند.
رئیس بهداری کل ناجا در اصفهان بیان داشت: در شرایط کنونی به طور متوسط در هفته نزدیک به 100 الی 150 نفر از کسانی که به دلایل مختلف، منع اخذ گواهینامه دارند به کمیسیونهای نامبرده مراجعه میکنند و هر روز نیز در حال افزایش دقت در معاینه متقاضیان هستیم.
وی با تاکید بر اهمیت و ظرافت کار معاینه متقاضیان اخذ گواهینامههای رانندگی تصریح کرد: در صورت مشاهدهکوچکترین سهلانگاری یا تخلف از سوی پزشکان معاینه ناجا در سنجش صلاحیت متقاضیان اخذ هرگونه گواهینامه رانندگی، پزشک متخلف از گردونه همکاری با ناجا حذف میشود.
نظر شما