به گزارش خبرنگار مهر، محمد کبیری امروز در نشست خبری با اشاره به عدم پرداخت بدهی 5 هزار میلیارد تومان سازندگان و صنعتگران صنعت برق توسط وزارت نیرو گفت: این حجم گسترده از بدهی ها منجر به کاهش بهره وری و سوددهی سازندگان تجهیزات صنعت برق کشور شده است.
نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق کشور با اعلام اینکه در حال حاضر برخی از صنایع و کارخانجات تولید کننده تجهیزات برق در مرز تعطیلی کامل و ورشکستگی قرار گرفته اند، تصریح کرد: در برخی از این کارخانجات شیفت کاری کارکنان از 8 به 5 ساعت در روز کاهش یافته، ضمن آنکه حق و حقوق برخی از کارگران و کارکنان شاغل در این صنایع نیز به حداقل کاهش یافته است.
این فعال صنعت برق با اشاره به کاهش قدرت چانه زنی سازندگان داخلی برای خرید کالا و مواد اولیه، اظهار داشت: در کنار این مسائل عدم گشایش اسناد اعتباری توسط بانکهای داخلی مشکلات مضاعفی را به سازندگان صنعت برق کشور تحمیل کرده است.
وی با اشاره به ماده 35 قانون بودجه سال جاری، یادآور شد: بر اساس این ماده قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، دولت باید امسال حدود 5 هزار میلیارد تومان از بدهی پیمانکاران صنعت برق را پرداخت می کرد که تاکنون کمتر از 4 درصد از این اعتبارات محقق شده است.
کبیری با اشاره به پرداخت حدود 200 میلیارد تومان از سوی دولت برای پرداخت بدهی پیمانکاران و سازندگان صنعت برق بیان کرد: با ادامه این وضع موجود علاوه بر ورشکستگی کامل صنعت برق کشور آینده روشنی برای توسعه این صنعت تا دو سال آینده وجود نخواهد داشت.
نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق با یادآوری اینکه هم اکنون 40 درصد سازندگان صنعت برق بدون استفاده و یا تعطیل شده اند از بیکاری حدود 70 هزار نفر در صنعت برق کشور خبر داد و افزود: همزمان با افزای بدهی های دولت به سازندگان داخلی قیمت مواد خام و اولیه همچون مس، آهن، آلومینیوم و فولاد و برخی از پلیمرها هم به صورت تصاعدی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون با توجه به افزایش ناگهانی نرخ دلار سازندگان صنعت برق باید پول بیشتری برای خرید کالا و مواد اولیه پرداخت کنند، تاکید کرد: بر این اساس، باید سالانه حدود 400 میلیارد تومان پول بیشتری برای تامین مواد اولیه توسط سازندگان بخش خصوصی به دولت پرداخت شود.
در ادامه این نشست علیرضا کلاهی عضو هیئت مدیره سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه در حال حاضر با وجود افزایش بدهی ها و رشد تصاعدی نرخ دلار و برخلاف تولید نفت تولید برق کشور کاهش نیافته است، گفت: این عدم کاهش تولید برق در کنار تحریم ها و افزایش فشارهای بین المللی قابل ملاحظه است.
این عضو سندیکای صنعت برق با اشاره به افزایش ناگهانی نرخ ارز تاکید کرد: این افزایش ناگهانی یکسری آثار تورمی در قراردادهای صنعت برق برجای گذاشته به طوری که با رشد قیمت دلار بهای مواد اولی همچون فولاد، مس، آهن، آلومینیوم و برخی از پلیمرها به صورت تصاعدی افزایش یافته است.
کلاهی با یادآوری اینکه بر اساس قراردادهای مرجع دولت باید مس را با دلار 1050 تومان در اختیار سازندگان کابل و ترانس قرار می داد؛ تصریح کرد: اما برخلاف مصوبات دولت؛ هم اکنون مس با دلار 1460 تومان در اختیار سازندگان داخلی قرار می گیرد.
این عضو هیئت مدیره سندیکای صنعت برق با اشاره به احتمال وقوع خاموشی های گسترده در سطح شبکه سراسری برق تا سال 91، بیان کرد:در حال حاضر سازندگان صنعت برق با 20 تا 30 درصد ظرفیت اسمی مشغول به کار بوده که ادامه وضع موجود به ورشکستگی کامل و زمینگیر شدن سازندگان و پیمانکاران صنعت برق را به همراه دارد.
همچنین در این نشست حمیدرضا صالحی دبیر سندیکای برق با اشاره به اینکه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مصرف برق کاهش پیدا کرد، اظهار داشت: اما با توجه به توقف طرح های توسعه ای صنعت برق اگر دولت تدبیری برای احیای سازندگان صنعت برق نیندیشد قطعا از سال با 91 خاموشی های گسترده برق مواجه خواهیم شد.
نظر شما