به گزارش خبرنگار مهر، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که معمولاً پاسخگویی به مسائل مختلف حوزه چاپ و نشر و ادبیات را به طور اعم از طریق اعلام نظرهایش از سوی روابط عمومی این معاونت دنبال کرده، امروز دوشنبه 19 دیماه بار دیگر در خبری از سوی همین روابط عمومی به اعلام نظر درباره دفتر شعر جوان پرداخته است.
بهمن دری در جمع صمیمی شاعران جوان گفت: بنده با شاعران و انجمنهای ادبی بسیاری آشنا هستم و باتوجه به مسئولیتم هم روزی نیست که چند شاعر را نبینم یا با آنها دیدار و مذاکره نداشته باشم؛ بگذریم که حداقل روزی ده تا بیست شاعر هم نامه مینویسند؛ تقاضا دارند، درد دل دارند، برای چاپ کتابشان حمایت میخواهند؛ برای صدور مجوز آثارشان نکاتی را پیشنهاد میدهند و الی آخر.
دری با اشاره به اینکه انجمنها، دفاتر و مراکز و مؤسسات ادبی بسیاری در کشور فعالیت میکنند، اضافه کرد: البته گرایشهای مختلف هم دارند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید همه آنان را در چتر حمایت خود قرار دهد اما مشروط به اینکه شاعران عزیز ما و انجمنهای ادبی به چند نکته کلیدی و طلایی توجه کنند. شاعران باید تلاش کنند نظام اسلامی که یادگار خون مقدس شهدا است از هویت اصلی خود دور نشود.
معاون امورفرهنگی، هدف اصلی شعر را تقویت هویت دینی و ملی و اعتنای جدی به مشروعیت و مقبولیت نظام که بر دو مؤلفه اسلامیت و جمهوریت استوار است، دانست و خواستار خدمت هنر شعر برای حراست از نظام اسلامی و صیانت از ارزشهای انقلاب شد.
در ادامه این خبر با میان تیتر «قضایای اخیر و نظارت بدون هیاهو» اینگونه آمده است:
دری گفت: درباره قضایای اخیر و بده و بستانهای رسانهای درباره دفتر شعر جوان بهنظر میرسد حرف غلط و نادرست با سخن صحیح و درست ممزوج شده است و اگر دخالت معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد نبود، این رویه ابعاد گستردهای به خود میگرفت.
وی افزود: به هرحال چه چون و چرای شخصی به این مسئله دامن زد و یا یک خبرگزاری با نگاه اصولگرایانه به این موضوع پرداخته است، نمیتوان واقعیتها را کتمان کرد. دفتر شعر جوان با نیت خوبی آغاز به کار کرد و وزارت ارشاد هم اگر از آن حمایت کرده با توجه به این نیت بوده، اما هر حمایتی باید توأم با نظارت باشد. در دورهای این نظارت جدی گرفته نشده و این دفتر از اهداف اصلی و اولیه خود دور شده و این رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وظیفه نظارتی خود را اعمال کند. این دفتر در سال 89 مواجه با این نظارت شد و حتی با اینکه قراردادهایی هم با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد داشت بهدلیل اعمال نظارت هرگونه پرداختی متوقف شد. یادداشتی بر روی گزارش فعالیت آنها که در سالهای گذشته ارائه شده بود، که از سوی بنده نوشته شد و تذکراتی هم داده شد. این یادداشت معطوف به این بود که باید دفتر شعر جوان مسیر خود را اصلاح کند و اهداف موردنظر را به این دفتر مجدداً یادآور شدیم. بدون هرگونه هیاهویی در آن یادداشت عنوان شد که این دفتر از اهداف اولیه خود که اعتلای شعر انقلاب و تربیت شاعران انقلابی است دور شده است.
معاون امورفرهنگی ادامه داد: مدیر دفتر شعر جوان بیش از ده نامه به وزیر و قائم مقام وزیر در امور شعر و ادب در سال 89 و 90 نوشت و به شدت اظهار گلایه کرد؛ مبنی بر اینکه دری برخلاف معاونت قبلی از دفتر شعر جوان حمایت نمیکند و حتی دستور پرداخت قراردادهای حمایتی دوران معاونت قبلی را صادر نمیکند و فعالیتهای این دفتر متوقف و رو به تعطیلی است.
وی افزود: بنده توصیههای زیادی به ایشان کردم. حتی هرگونه کمک به این دفتر را مشروط به رعایت مصالح و ارزشهای انقلاب کردیم و در هفته کتاب امسال این شروط بهصورت کتبی هم شد. البته در ارزیابی فعالیتهای دفتر شعر جوان نباید دچار افراط و تفریط شد.
دری خاطرنشان کرد: ما جنبه پدرانگی خود را اعلام کردیم و معتقدیم حمایت از مراکز فرهنگی خصوصی باید توأمان با جهتدهی و نظارت باشد. دفتر شعر جوان نیز به اعتبار سابقه شاعرانی چون قیصر امینپور، سیدحسن حسینی و نیز زحمتهایی که آقای عبدالملکیان در عرصه شعر انقلاب کشیده است؛ شاید مورد نظارت جدی در دورهای قرار نگرفته است؛ اما باید با اصلاح مسیر خود و توجه جدی به انتقادهای منصفانه و دلسوزانه طرحی نو دراندازد.
این اظهارات در شرایطی از سوی آقای دری مطرح میشود که وی پیش از این در قالب گفتگویی اعلام کرده بود به دلیل اینکه خروجی این دفتر، شعر انقلابی و اسلامی نیست در دوره وی حمایتهای ارشاد از دفتر شعر جوان قطع شده است و او در نامهای به دستاندرکاران دفتر تذکرات لازم را داده است که این دفتر در خدمت شاعران انقلابی نیست.
نظر شما