۲۰ دی ۱۳۹۰، ۸:۴۵

نشست اندیشه‎های راهبردی/

الگوی مردانه حاکم بر همه اصول/مهارت تبدیل نظریه به نماد عینی را نداریم

الگوی مردانه حاکم بر همه اصول/مهارت تبدیل نظریه به نماد عینی را نداریم

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مورد اقدام عملی در مقابله با مصادیق غربی با اشاره به اینکه مشکل فقط در مباحث نظری نیست بلکه مشکل در بحث مهارتهای تبدیل نظریه به نمادهای عینی است گفت: در هردو حوزه نظر و عمل باید همزمان کار کنیم.

دکتر جمیله علم الهدی یکی از شرکت کنندگان نشست اندیشه‎های راهبردی نظام با مقام معظم رهبری در مورد کلیت مباحث مطرح شده در این جلسه به خبرنگار مهر گفت: کلیت موارد همان بحثهای مربوط به زنان و خانواده بود ولیکن با رویکرد حاکم انتقادی از نگرش غرب به زن و خانواده همراه بود.

وی گفت: تقریبا در تمامی مقاله‎ها دیدگاه غرب به زن و خانواده مورد انتقاد قرار گرفت و البته بعضی مقالات از برنامه‎های توسعه ایران از نظر وضعیت زنان و خانواده این برنامه‏ها انتقاد کرده و به نقد و بررسی آن پرداختند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مورد مقاله خود که در این دیدار ارائه کرد اظهار داشت: مقاله من درباره اصول سیاستگذاری در آموزش مربوط به زنان بود. درواقع تغییر این اصول مد نظرم بود، زیرا الان یک الگوی مردانه حاکم بر این اصول است یعنی همان الگویی که درباره آموزش مردان در جامعه استفاده می‎شود همان الگو دررابطه با زنان هم به کار گرفته می‎شود.

این محقق و پژوهشگر حوزه فعالیتهای اجتماعی زنان ادامه داد: رویکرد حاکم بر حوزه سیاستگذاری آموزش زنان رویکرد برابری جنسیتی است و مسئله مهم  به جای آنکه در حوزه آموزش زنان در دوره سنتی خانه محوری مطرح بوده امروزه شغل محوری مطرح است.

علم الهدی یادآور شد: این مباحث را مورد انتقاد قرا دادم و بعد هم 4 اصل عدالت، غایت‏مندی، (درمقابل هدفهای زودرس در آموزش ) مزیت نسبی و اصل سلامت اخلاقی و معنوی و جسمی و روانی را پیشنهاد کردم که در حوزه سیاستگذاری آموزش زنان باید در نظر گرفت و بکار برد.

وی تصریح کرد: اگر این 4 اصل را در سیاستگذاری آموزش زنان در نظر بگیریم رویکرد ما از برابری جنسیتی به طرف عدالت جنسیتی می‎رود که یک دیدگاه تعاملی به دو جنس است نه یک نگاه رقابتی که دو جنس را رقیب هم می‎دانند.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی در مورد اینکه در مواجهه با  فرهنگ غربی باید به نظریه‏پردازی در حوزه فعالیت اجتماعی زنان بپردازیم یا بهتر است که با مصادیق آن از قبیل فیلم و موسیقی و مد و لباس مقابله و اقدام عملی کنیم گفت: بطور کلی هرنوع مخالفت با دیدگاههای غربی برای مثال مواجهه دقیق در جنگ نرم نیاز به یک نوع نظریه‏سازی دارد. نمی‎شود بی مهابا وارد شد باید دیدگاههای بومی خود را اول بطور روشن و آشکار و دقیق با استفاده از معارف اسلامی تبیین کنیم بعد به مصادیق آن بپردازیم. زیرا اگر در این زمینه‏ها کاری انجام ندهیم چگونه می‎توانیم در مقابل فرهنگ غربی مقاومت کنیم، برای مثال در بحث رسانه‏ای یا هر بحث دیگری در این زمینه باید دست به نظریه پردازی بزنیم.

علم الهدی متذکر شد: نباید فکر کنیم که بلافاصله دست به نظریه پردازی بزنیم، باز هم به روشها و مهارتها احتیاج داریم باید به آنها توجه شود . غربیها مهارتهای خوبی در تبدیل نظریه و دیدگاهای خود به مصادق عینی از قبیل فیلم و موسیقی و پوشش خود دارند. در این زمینه‏ها ما ضعف داریم و مهارتهای کافی نداریم. همه آن چیزهای نظری که از نظر نظریه‏ای برای ما اثبات شده مثل عدالت ، آنها را نمی‏توانیم تبدیل به فیلم کنیم. مشکل ما الان فقط در مباحث نظری نیست بلکه مشکل در بحث مهارتهای تبدیل نظریه به نمادهای عینی که قابل لمس برای مردم باشد و آنها را تحت تأثیر قرار بدهد است بنابرای در هردو حوزه نظر و عمل باید همزمان کا ر کنیم.

وی گفت: در واقع نظریه‎سازی تقدم رتبه‎ای به هرنوع اقدام عملی دارد البته نه تقدم زمانی، باید در هردو جناح کار کنیم.

کد خبر 1505395

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha