به گزارش گروه دين و انديشه "مهر"، وي با ياد آوري اين نكته كه عيد قربان يكي از دو عيد مهم و اصلي ما مسلمانان است و از نظر اهميت و شأن همتراز عيد سعيد فطر است ، گفت : همانگونه كه ده روز نخست ذي الحجة از اهميت و جايگاهي مانند ماه مبارك رمضان برخوردار است و همانگونه كه در ماه رمضان، شب قدر وجود دارد در دهه ذي الحجة نيز شب و روز عرفه وجود دارد و همچنان كه پايان ماه رمضان با عيد سعيد فطر است و پايان اين ده روز نيز به عيد قربان مي انجامد.
حجت الاسلام قائم مقامي افزود : در ماه رمضان، همگان در مهماني خداوند شركت مي كنند و عيد فطر جشن كساني است كه ادب و آداب اين مهماني را رعايت كرده و به مقام « ضيف الرحمن» (ميهمان خداوند) رسيده اند و مقام «ميهمان خداوند» را واجد شده اند. « ميهمانان خدا» كه ماه رمضان و عيد فطر را پشت سر گذارده اند، وارد ماه ذي الحجة مي شوند و با بهره گيري از بركت و فضيلت اين ده روز، دستاوردهاي و بركات ماه رمضان را تكميل مي كنند و به مقام «قرب خداوند» نايل مي شوند. در واقع عيد فطر كه عيد ضيافت الله است با عيد قربان كه عيد لقاء الله است تكميل مي شود.
نماينده مقام معظم رهبري در آلمان به اشاره به اين كه يكي از سنت هاي عيد قربان، قرباني كردن است، افزود: قرباني كردن سنت مشترك اديان است. اين سنت رمز و نمادي از اين حقيقت است كه فقط با قرباني كردن صفات حيواني ، مي توان به شخصيت والاي انساني دست يافت و به خداوند نزديك شد. حرص و طمع، درندگي، خشونت، تجاوز و تعدي به ديگران، شهوت راني و افراط گري، همه و همه از اوصاف حيواني هستند كه وجود هر كدام از آنها در انسان مانع پيدايش و رشد صفات والاي انساني مي شود و در مقابل، نوع دوستي و ايثار، معنويت و حقيقت دوستي، اعتدال و عدالت، صلح و محبت، انضباط اجتماعي و قانون پذيري، همگي صفات انساني اي هستند كه هر كدام از آنها اگر در انسان وجود داشته باشد به همان ميزان او را به خداوند نزديك مي سازد. در واقع اخلاق الهي چيزي جز اخلاق انساني نيست و مومن ديندار كسي جز يك انسان معتدل، خردورز و اخلاقي نيست. اين، درس بزرگ عيد قربان براي همه ما مسلمانان و بلكه همه انسانهاست. اميدواريم كه همه ما اين درس را در زتدگي خود عملي سازيم.
رئيس مركز اسلامي هامبورگ با اشاره به اختلاف نظر برخي كشورهاي اسلامي در اعلام اعياد در روزهاي پنج شنبه و جمعه و لزوم اطلاع رساني از منظر مباني اجتهادي فقهي و تخصصي گفت : در مورد اين تفاوت چند نكته را بايد يادآور شوم : 1- دانشمندان نجوم، ميان زمان تولد ماه نو با زماني كه اين ماه در افق قابل رويت مي شود تفاوت قايل اند و فاصله زماني اين دو را گاه تا 25 ساعت مي دانند. زمان تولد و زمان رويت پذيري ماه جديد با محاسبات دقيق علمي قابل پيش بيني است؛ 2- اكثر فقهاء و علماي مذاهب اسلامي با استناد به ادله قرآني معتقدند كه آنچه كه در اثبات اول ماه معتبر و حجت مي باشد رويت ماه است نه تولد ماه و همچنين بسياري از همين فقهاء معتقدند كه آنچه كه در رويت ملاك و مبنا است، رويت هلال پس از غروب آفتاب است. يعني اگر در روز با ابراز و تجهيزات علمي، ماه مشاهده شود. اول ماه براي فرداي آن روز ثابت مي گردد نه همان روز؛ 3- برخي فقهاي شيعه و سني در برخي كشورهاي اسلامي، حلول ماه جديد را بر اساس زمان تولد ماه اعلام مي كنند و به همين دليل معمولاً آغاز ماه از نظر آنان يك روز زودتر است. 4- ملاحظه مي شود كه اختلاف در اعلام اول ماه، ناشي از يك اختلافات جزئي ديگري است كه در استنباط مسائل مذهبي ميان كارشناسان و فقهاء وجود دارد و اساساً تعدد مذاهب اسلامي ناشي از همين تفاوتهاي كارشناسي و تخصصي است ، در عين حال كه در اصول و مباني اصلي و كلي اسلام همه آنان با هم مشترك هستند؛ 5- بر اساس اعلام مراكز نجومي در روز دوشنبه 10 ژانويه، هلال ماه قابل رويت نبوده است و در روز سه شنبه 11 ژانويه، رويت ماه امكان پذير بوده است. بنابراين روز چهارشنبه 12 ژانويه اول ماه ذي الحجة اعلام شد و بر همين اساس نير امروز روز جمعه، روز عيد سعيد قربان اعلام شد.
امام جمعه هامبورگ در پايان با اشاره به حذف نماز جمعه در روز عيد قربان افزود : بر اساس پاره اي روايات كه در منابع سني و شيعه نقل شده است هرگاه عيد فطر و قربان با روز جمعه مقارن مي شده است، پيامبر اسلام(ص) اقامه نماز عيد را كافي دانسته و ترك نماز جمعه را در آن روز جايز مي دانسته اند.
نظر شما