حجت الاسلام دکتر سید جعفر حق شناس مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم با اشاره به تأکید اخیر مقام معظم رهبری در پیرامون تئوریزه کردن تعالیم اسلام در مورد زن و خانواده به خبرنگار مهر گفت: منظور از تئوریزه کردن تعالیم اسلام یعنی تبدیل آن تئوری های کلی به تئوریهای قابل تطبیق با شرایط دوران معاصر؛ یعنی اندیشه های بنیادین اسلام امروز با شرایط عصر حاضر تلفیق شود به گونه ای که شفاف و متناسب با اقتضائات زمانه امروز به یک الگوی قابل اجرا تبدیل گردد.
وی افزود: مثلا یک الگوی کلی در اندیشه اسلامی در مورد رابطه اشتغال و حضور زن در خانواده داریم همان مطلبی که مقام معظم رهبری فرمودند و بر این اصل تأکید کردند که نباید شغل به مسئله مادری و حضور زن به عنوان مادر و همسر آسیب بزند، اما این اصل کلی را باید به یک تئوری و برنامه عملی مشخص تبدیل کرد، تفکری که امروز قابل اجرا باشد.
این پژوهشگر حوزه زنان و خانواده تأکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که عرصه های اشتغال را با توجه به مبانی اندیشه اسلامی تبیین کنیم که مثلا در چه عرصه هایی حضور زنان ضروری تر است یا چه نوع کارهایی برای زنان طراحی کنیم و یا حتی در آموزشهایمان برای زنان چگونه تدبیر کنیم که زنان در عرصه های مختلف حضور پیدا کنند به گونه ای که خانواده کمتر آسیب ببیند و از طرفی برای اینکه حضور زنان در خانواده قوی تر شود از چه ایده هایی باید استفاده کرد و این نیازمند بحث و بررسی کارشناسان است.
دکتر حق شناس با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم نقد و بررسی نظریات رایج در غرب در مورد زن و خانواده، افزود: ما در مورد وضعیت زن و خانواده در غرب اطلاعات بسیار اندک و ضعیفی داریم و بهترین کار انجام تحقیقات و تهیه گزارشات دقیق از معضلات و مشکلات و حتی احیانا بهره گیری از دستاوردهای مثبتی است که در غرب در مورد زن و خانواده وجود دارد.
وی تأکید کرد: اگر به دقت این مسائل بررسی شده و افراد خبره با حضور در کشورهای اروپایی و غربی مسائل آنها را به صورت نزدیک و علمی بررسی و با یک نگاه اسلامی آن مسائل را تحلیل کنند آنگاه مشخص می شود که امروز دنیا با تمام پیشرفتهایی که در زمینه های صنعتی و تکنولوژی دارد چه معضلات عمیقی در مورد زن و روابط مرد و زن و خانواده مطرح می شود که در کشور ما درست تبیین نمی شود.
مدیر گروه زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم(ع) افزود: قبل از بحث مبانی فکری غرب و مباحث نظری ما نیاز به مطالعات و بررسی میدانی و دقیق از وضعیت زن و خانواده در کشورهای غربی داریم و این برای ما تجربه خوبی است که آزمون و خطاهای آنها را دوباره به کار نگیریم.
حق شناس در پایان تأکید کرد: ما به یک برآورد از وضیعت واقعی زن در غرب را نیاز داریم و و نوع محصولات فرهنگی جامعه آنها و عوارض آن را بررسی کنیم که این مسئله باعث می شود جامعه اگر بینش صحیحی نسبت به وضعیت غرب پیدا کند آنگاه داوری اش اصلاح می شود. اگر اطلاعات دقیق پیدا شود معلوم می شود آنها معضلات جدی دارند که متأسفانه درست به جامعه ما منتقل نمی شود و این عاملی است که برخی یک تصور رؤیایی از غرب داشته باشند.
نظر شما