به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سحرخیز شامگاه سه شنبه در همایش بزرگ تبیین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مرکز همایشهای بین المللی روزبه، تحقق این سند را مبتنی بر مطالعه چند ساله عنوان کرد و افزود: در طول 32 سال بعد از انقلاب تلاشهای خوبی در حوزه آموزش انجام گرفته است و نتایج خوبی را به ارمغان داشته است لذا مدل و محور این تغییرات براساس مسیر تعیین شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را به کار گیری مبانی نظری، فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی یاد کرد و ادامه داد: در این سند مفادی تدوین شده است که برای فرهنگیان ملموس تر و آشنا تر است و لذا در این سند مطالب تدریس و آموزش به صورت تخصصی بیان شده و به صورت روزنامه وار نمی شود این سند را مطالعه کرد.
معاون آموزشی متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: در این سند عوام زدگی کنار گذاشته می شود و در این راستا باید فرهنگ تعلیم و تربیت اسلامی و دایره المعارف علوم تربیتی توجه شود و فرهنگ نامه ها و واژه ها استخراج شود.
سحر خیز تحقق اهداف سند تحول بنیادین را همه چیز آموزش و پرورش یاد کرد و گفت:در این سند برنامه هایی محتوا و ساختار باید در کنار هم بوده لذا ساختار حرف اول را نمی زند و آن چه که مهم است می بایست آن را تعقیب کرده و باز تولید محتوایی در تحقق این اهداف مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: ساختار و محتوا در هم تنیده اند و تاثیر متقابل بر هم دارند لذا ساختار در آموزش دنیا مبتنی بر منطق است.
معاون آموزشی متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 123 کشور دنیا از این نظام آموزشی استفاده می کنند و 6 ساله ابتدایی و 6 ساله متوسطه است و این ساختار که مبتنی بر دفاع و تجربه خوب دنیا بوده است لذا از این ساختار در آموزش و پرورش کشور استفاده می شود.
سحر خیز افزود: در نظام آموزشی 4 دوره ابتدایی ، راهنمایی ، متوسطه و پیش دانشگاهی وجود دارد و از بین دوره ها مقطع ابتدایی بیشترین پوشش تحصیلی را دارد که 100 درصد پوشش تحصیلی در این دوره است و در مقطع راهنمایی و دبیرستان پوشش تحصیلی کمتر است.
وی در ادامه افزود: دوره ابتدایی سخت ترین دوره است و در این دوره بهره وری ، سرمایه گذاری برای آینده ، اثر بخشی و تاثیر گذار ترین دوره است و در این دوره کوشش بیش از دوره های دیگر است.
معاون آموزشی متوسطه وزارت آموزش و پرورش کشور یاد آور شد: در سنین ابتدایی (کودکی ) تربیت و شخصیت مثبت و منفی شکل می گیرد و هر نگاه تربیت پذیری مساعد است.
سحرخیز مناسب ترین سن برای یاد گرفتن آداب زندگی را دوران کودکی اعلام کرد و افزود : در این دوران هویت و شخصی کودک شکل می گیرد لذا در این راستا آموزش و پرورش این رسالت مهم را در دستور کار جدی خود قرار داده است.
وی افزود: در سند تحول بنیادی باید اهداف برای هر مقط مشخص شود و با توجه به اهداف هر مقطع به تولید محتوا توجه شود و اهداف دوره ابتدایی باید با یک سال اضافه محقق شود.
معاون آموزشی متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت : 25 ساعت برنامه درسی دوره ابتدایی است و 24 ساعت حضور معلم در کلاس است و تنها یک ساعت فعالیت انس با قرآن است.
سحرخیز ادامه داد: بیشترین افت تحصیلی در دوره راهنمایی و متوسطه است و لذا باید با روشهای و شیوه های جدید این افت تحصیلی و پایه دانش آموزان تقویت شود و بیشترین افت در دروس ریاضس زبان و علون تجربی است که باید به صورت این دروس فهمیده شود.
وی گفت: از مهر سال آینده در استان دوره 6 ساله ابتدایی اجرایی می شود و در حال حاضر تا 6 سال دوره پیش دانشگاهی وجود دارد.
معاون آموزشی متوسطه وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: معلمان در این سند باید شیوه های به روز را به یادگیری دانش آموزان را داشته و به صورت حرفه ای تدریس کنند و مدیریت در روان شناسی داشته و با این روان شناسی شیوه های کاربردی را دریادگیری دانش آموزان بکار ببرند و برنامه های پژوهش محور را در یاد گیری دخالت دهند.
سحرخیز افزود: باید دانشگاه ویژه فرهنگیان و تربیت معلم احیا ء شود لذا بهترین دانشگاه که بهترین معلمان را دارد تربیت معلم است و دانشگاه کارورزی ایجاد شود.
وی گفت: در این سند معلمان رتبه بندی خواهند شد لذا رتبه بندی رقابت و پیشرفت آموزش را به دنبال دارد.
نظر شما