محمدرضا سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اهمیت نقش دانش، فناوری و مهارت به عنوان اصلی ترین عوامل ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد نوین و توسعه کشور، اهداف گسترش دانش و مهارت، کاهش فاصله سطح دانش و مهارت نیروی کار کشور و بازسازی سیاست ها و مقررات به منظور حداکثر استفاده از مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در راستای فراهم کردن ساز و کارهای تحقق این اهداف و در مسیر استراتژی برون سپاری و افزایش بهره وری، نسبت به بازنگری ضوابط و دستور العمل های اجرایی آیین نامه نحوه تشکیل و اداره آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد اقدام شده است.
سلطانی بیان داشت: فراهم آوردن زمینه مشارکت مستقیم و موثر موسسات و نمایندگان انجمن ها و تشکل های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در تعیین سیاست ها و خط مشی های مربوط به امور این آموزشگاه ها از طریق عضویت خبرگان، افزایش دسترسی و ترغیب گروه های مختلف به مهارت آموزی از طریق اجرای دوره های آموزشی با استفاده از سامانه الکترونیکی و گسترش همکاری های بین المللی آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد از طریق تعیین ضوابط و شرایط اخذ مجوز نمایندگی موسسات معتبر خارجی و تاسیس آموزشگاه ها در مناطق آزاد تجاری، مهمترین تغییرات ناشی از بازنگری ضوابط و دستور العمل های اجرایی است.
سلطانی هدف از تشکیل آموزشگاه های آزاد را آموزش مهارت های پایه و پیشرفته به روش های مختلف حضوری، تلفیقی و الکترونیکی عنوان کرد و افزود: آموزش های تلفیقی مجموعه ای از آموزشهایی است که بخشی از آن به صورت حضوری و بخشی از طریق سامانه الکترونیکی ارائه می شود.
وی آموزش های الکترونیکی را آموزش از طریق وب و با استفاده از سامانه الکترونیکی بر اساس استاندارد آموزشی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعلام کرد.
رئیس اداره امور موسسات کارآموزی آزاد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اضافه کرد: آموزشگاه ها از طریق فرآیند اعتبار سنجی بر اساس ارزیابی معیارها و استانداردهای مصوب هیئت نظارت مرکزی سنجیده می شوند.
سلطانی آموزش های فنی و حرفه ای را مهیا کننده بازار کار و اشتغالزایی برای جوانان دانست و افزود: به منظور تقویت بخش خصوصی آموزش رشته های ارائه شده در آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در بخش دولتی ارائه نمی شود.
نظر شما