به گزارش خبرگزاری مهر، احمد شاکری نویسنده درباه جشنواره شهید حبیب غنیپور گفت: این جشنواره از دل محفل ادبی باسابقهای برخاسته و تاثیرگذاری آن محفل و افرادی که در آن حضور داشتند باعث شده جشنوارهای به وجود بیاید که از خیلی جهات بینظیر است.
وی افزود: پیش از جشنواره شهید غنیپور، شاهد برپایی جشنوارههای زیادی در کشور بودیم، اما این جریان به طور خاص افراد و چهرههایی را به ادبیات کشورمان معرفی کرد که پیش از این معرفی نشده بودند.
شاکری، یکی از نقاط قوت این جشنواره را نقد درونی جشنواره توسط برگزارکنندگان آن دانست و افزود: بسیاری از افرادی که از همان محفل بیرون آمدند به سمت و سوی ادبیات غربی کشیده شدند، اما دستاندرکاران این جشنواره توانستند آنها را از حلقه خود بیرون کنند و همین امر نشان دهنده نگاه روشن این افراد است و بیانگر این است که مسئولان آن بدون تعصب دست به نقد درونی خود میزنند.
این نویسنده این جشنواره را در ادبیاتتاثیرگذار ارزیابی کرد و گفت: از آنجایی که جشنواره غنیپور در میان سایر جشنوارهها تاثیر بیشتری روی ادبیات کشورمان دارد، بهتر است آن را همانطور که در ابتدا بود ادامه دهند و حوزههای دیگر را وارد آن نکنند. به نظر من ورود به حوزههای دیگر برای جشنواره شهید غنیپور خوب نیست، چرا که یکی از نقاط قوت آن تمرکز بر روی ادبیات خاص است.
شاکری گفت: مهمترین الگوهایی که جشنوارهها میتوانند با توجه به آنها به بالندگی برسند، استمرار و ثبات معیارها است. جشنوارهها برای اینکه موفق باشند نیاز به استمرا دارند، نه این که هر سال بنا به دلایلی برگزار نشوند و بعد از مدتی از جشنواره سالانه به دوسالانه برسند. یک جشنواره همچنین باید بتواند نظام فکری اولیه خود را حفظ کند، به این معنا که ارزشهای اولیه خود را فراموش نکند و طی سالها تغییری در نگاه خود ندهد.
نظر شما