به گزارش خبرنگار مهر، پروژه شهر دانشگاهی شیراز با عنوان ایجاد مرکزی برای تحصیلات بین المللی، جذب دانشجویان خارجی و همچنین افزایش میل دانشجویان به ادامه تحصیل در داخل کشور تعریف شده است.
با توجه به پتانسیلهای موجود در استان فارس و نیز وجود مرکز پزشکی بین المللی با عنوان شهر سلامت، پروژه شهر دانشگاهی نیز در شیراز به تصویب رسید اما از زمان آغاز این مصوبه که مربوط به دور دوم سفرهیئت دولت به استان است همچنان مراحل فراهم کردن زیر ساختها را نیز طی نکرده و تامین اعتبار آن نیز به سفر چهارم هیئت دولت به استان موکول شده است.
پروژه شهر دانشگاهی شیراز با همین عنوان به صورت مصوبه در آمده اما به تازگی شاهد تغییر اسم آن به منطقه ویژه علم و فناوری هستیم که قرار است متولی اصلی آن پارک علم و فناوری شناخته شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهربیان کرد: برای اجرای پروژه ای با عنوان شهر دانشگاهی قرار بر تامین بودجه نبود بلکه بنا بر تصمیمات صورت گرفته قرار بود که زمینی در اختیار منطقه ویژه اقتصادی شیراز گذاشته شود تا منطقه زیر ساختهای آن را آماده کند و در پایان سود خود را بردارد.
جعفر قادری ادامه داد: با توجه به وجود منطقه ویژه اقتصادی و منطقه ویژه سلامت و همچنین در راستای ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری، تصمیم گرفته شد که این کار با مشارکت منطقه ویژه اقتصادی صورت گیرد.
وی با اشاره به پروژه شهر دانشگاهی شیراز بیان کرد: در برخی از شهرها منطقه ویژه علم و فناوری فعالیت دارند که نحوه گستردگی فعالیت آنها وسیع تر از شهر دانشگاهی است و در راستای گستردگی ارائه خدمات درصدد هستیم در سفر چهارم هیئت دولت به استان فارس پیشنهاد این را داشته باشیم که منطقه ویژه علم و فناوری را به اجرا در بیاوریم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در صورت تبدیل شهر دانشگاهی شیراز به منطقه ویژه علم و فناوری مسولیت آن با پارک علم و فناوری است ولی اگر در حد شهر دانشگاهی بماند زمین آن باید در اختیار منطقه ویژه اقتصادی گذاشته شود.
قادری تاکید کرد: شهر دانشگاهی شیراز مصوبه دولت دارد و اگر هم طرح پیشنهادی منطقه ویژه علم و فناوری از طریق هم اندیشیهای استانی به تائید نرسد شهر دانشگاهی شیراز به مرحله اجرا گذاشته میشود.
نامشخص بودن زمین و نبود اعتبارات لازم
در این رابطه رئیس دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: علت اصلی توقف در اجرای پروژه شهر دانشگاهی شیراز نامشخص بودن وضعیت زمین و نبود اعتبارات لازم است و همچنین این پروژه زمان بندی سالانه نداشته و این یکی دیگر از عوامل توقف اجرای این پروژه به شمار می آید.
موذنی بیان کرد: استانداری فارس به عنوان یکی از متولیان اجرای شهر دانشگاهی است و قرار است این پروژه با همکاری پارک علم و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شیراز به اجرا درآید.
وی اظهار کرد: در راستای ارتقای کارایی، شهر دانشگاهی شیراز به منطقه ویژه علم و فناوری تبدیل میشود.
به گزارش مهر، اجرای پروژه شهر دانشگاهی میتواند آثار مثبتی را برای استان به همراه داشته باشد که از مهمترین آن میتوان به افزایش سطح علمی در استان از طریق استقرار پایگاه بین المللی تحصیل اشاره کرد.
از دیگر مزایای ایجاد پارک علم و فناوری میتوان از ورود دانشجویان خارجی به کشور و در نتیجه ورود سرمایه،افزایش انگیزه دانشجویان به تحصیل در داخل کشور و همچنین جلوگیری از هدر رفتن سرمایه های مادی و معنوی یاد کرد.
به هر حال باید هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف این پروژه اقدام کرد. طی این مدت تنها کاری که برای این مصوبه صورت گرفته تدوین پیشنهادی در رابطه با تغییر نام این پروژه بوده که در سفر چهارم هیئت دولت مطرح شود اما به نظر می رسد بعد از این چند سال باید اقدامات جدی تری برای آغاز این پروژه صورت گیرد.
نظر شما