به گزارش خبرگزاری مهر، روز چهارشنبه گذشته چهارمین دانشمند هسته ای ایران به شیوه ای ناجوانمردانه ترور شد. با وجودی که این شیوه یعنی چسباندن بمب به اتومبیل راکب شیوهای اسرائیلی تلقی می شود، اما این تنها استدلال موجود نیست. رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته ای درعراق، مصر، سوریه و دیگر جاها سابقه ای بس خشن تر دارد.
ترور و ارعاب و حذف دانشمندان بازی کثیفی است که سازمان اطلاعاتی اسرائیل موساد به همراه دیگر سازمان های مشابه در بریتانیا و آمریکا، چند دهه است که آن را در پیش گرفته اند. این شیوه تا بدانجا رایج و عمومی است که در مهرماه سال 1388 رئیس سابق سازمان انرژی اتمی عراق از ترور هزار و 500 دانشمند هسته ای این کشور توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد.
"فاضل الجنابی" در این باره گفت: پیش از اشغال عراق توسط آمریکا 45 هزار دانشمند و پژوهشگر عراقی در زمینه هسته ای در این کشور وجود داشت که پس از اشغال بسیاری از آنها کشته و برخی دیگر از بیم کشته شدن عراق را ترک کردند و آمریکا و اسرائیل از زمان اشغال عراق تاکنون هزار و 500 دانشمند هسته ای این کشور را ترور کرده اند.
"جیم لوب" تحلیلگر اینترپرس سرویس درباره ترور دانشمندان ایرانی از سوی اسرائیل گفت: درباره ترور دانشمندان ایرانی نمی توانم چیزی بگویم، اما اسرائیل در دهه 1960 از شیوه قتل و ترور علیه برنامه هسته ای مصراستفاده کرده است.
وی درباره شباهت فهرست تحریم های ایرانی با فهرست افراد ترور شده نیز می گوید: نمی توانم این موضع را تائید کنم یعنی نمی دانم اما اگر این گفته درست باشد آنگاه این باور که کشورهای غربی و متحدین آنها مسئول هستند تقویت می شود. من می دانم که جمهوری اسلامی موساد را برای این ترورها سرزنش می کند که "کاملاً قابل توجیه" است. اگر واقعاً اسرائیل در پس این اقدامات باشد من فکر می کنم که این رژیم بر آن است تا برنامه هسته ای ایران را به تاخیر بیندازد و با ایجاد رعب و وحشت در بین دیگر دانشمندان ایرانی سه هدف را دنبال کند؛ اولاً چشم انداز پیشرفت در گفتگوهای 1+5 را که احتمالاً در ماه آینده برگزار خواهد شد متلاشی کند. ثانیا درتلاش است تا طیفی را در ایران که مخالف گفتگوها هستند تحریک کند و ثالثا حس انتقام را در ایرانی ها بیدار کند که این امر می تواند به تنشهای بیشتر منجر شود که البته اینها تقویت کننده و مکمل یکدیگرند.
جیم لوب می گوید: من بر این باورم که دولت باراک اوباما خواهان انجام چنین گفتگوهایی است و شک دارم که ایالات متحده در این ترورها بویژه در برههای از زمان که تنش ها خود به خود بالاست دست داشته باشد.
"آیلین فلمینگ" از دیگر فعالان رسانه ای و سیاسی در آمریکا نیز درباره ترور دانشمندان ایرانی به "مهر" می گوید: آمریکا هرگونه دخالت در این ترور را رد کرده، اما من فکر نمی کنم که اسرائیل تاکنون آن را رد کرده باشد. ما می دانیم که اقدامات خارج از قانون برخلاف قوانین بین المللی هستند.
خانم فلمینگ در ادامه به برخورداری اسرائیل از تسلیحات هسته ای و نبود فشار بر این رژیم اشاره می کند و می افزاید: آنچه که من ارزیابی می کنم این است که بهترین شیوه و سیاست این است که از اسرائیل خواسته شود تا خلع سلاح شود تا خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای تضمین شود و این به نفع بشریت و تمامی مخلوقات است.
وی در پایان به سیاست های ضد ایرانی غرب اشاره می کند و می گوید: به عنوان یک مسیحی باید این نکته را اضافه کنم، همانطور که مسیح وعده داده "صلحسازان" همان فرزندان خدا هستند نه کسانی که تحریم می کنند، بمباران می کنند و دیگران را شکنجه یا کشورهای دیگر را اشغال می کنند.
------------------
مصاحبه از حسین امیری
نظر شما