به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر" به نقل از دانشگاه امير كبير، محمد صافي ، مجري طرح گفت : طراحي ساختمان ها در برابر زلزله در سال هاي اخير با تغيير عنوان مقاومت به عملكرد جلوه تازه اي يافته و مشخص شده است كه افزايش مقاومت ساختمان لزوما منجر به افزايش ايمني يا كاهش خسارت نمي شود.
وي افزود : در پروژه حاضر روشي براي طراحي ساختمان هاي فولادي در برابر زلزله پشنهاد شده است كه بر مبناي عملكرد ساختمان مي باشد. بدين معني كه به جاي در نظر گرفتن نيروي زلزله به عنوان پارامتر اصلي طراحي كه حاصل از مفهوم اينرسي و شتاب است تغيير مكان ناشي از زلزله در ساختمان به عنوان پارامتر اصلي در نظر گرفته شده است.
صافي خاطر نشان ساخت : با استفاده از اين روش طراحي، عملكرد سازه در برابر نيروهاي ناشي از زلزله، تقريبا به همان صورتي مي باشد كه براي آن طراحي شده است به طوري كه تغيير مكان هايي كه بايد در زلزله اتفاق بيفتد از ابتدا در طراحي لحاظ مي شود و لذا نسبت به روش هاي متداول كه رفتار سازه در آنها معمولا در برابر زلزله هاي متوسط و شديد قابل پيش بيني نمي باشد، بسيار كارا است.
وي با اشاره به اين كه با ارائه الگوي مناسب تغيير مكان ساختمان و انجام طراحي بر مبناي آن مي توان قبل از رخداد زلزله تخمين زد كه تغيير مكان ها و خرابي هاي ناشي از زمين لرزه در چه قسمت هايي از ساختمان متمركز بوده و حدودا چه مقاديري خواهد داشت گفت : با استفاده از چنين روشي در ساختمان هاي موجود مي توان با تقويت ساختمان مقدار خرابي را تعديل يا محدود كرد و يا ظرفيت جذب انرژي براي مستهلك كردن تغيير مكان در نقاط بدست آمده ايجاد كرد.
فارغ التحصيل دانشگاه اميركبير يادآور شد : در اين پژوهش مدل هاي تحليلي و الگوريتم كامل اين روش براي ساختمان هاي فولادي با انواع سيستم هاي باربر جانبي به طور كامل تدوين شده است.
نظر شما