به گزارش خبرنگار مهر، پرویز خسروشاهی شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تصمیم گیری در خصوص چگونگی اداره معدن انگوران فعالیت های این شرکت را تحت الشعاع قرار خواهد داد افزود: با بهره گیری از خاک معدن انگوران سه تن نقره خالص استحصال شده است و تامین خاک مورد نیاز از عمده مشکلات و خطرات آتی این شرکت در سالهای آتی محسوب می شود.
وی با اشاره به تعهدات تولید 125هزار تنی سرب و روی کشور در سالجاری ادامه داد: تاکنون بیش از 80 درصد تعهدات تحقق یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی زنجان، به صدور 85 درصدی محصولات تولید شده در این کارخانه اشاره کرد و افزود: در حالحاضر عمده مشکل کارخانه در حوزه صادرات مربوط به انتقال ارز است که سعی شده است با اتخاذ تصمیمات کارشناسی این مواد برطرف شود تا تحریم خللی در روند کار ایجاد نکند.
وی در ادامه به مشکل تامین خاک برای این کارخانه اشاره کرد و افزود: تامین خاک در آینده از نگرانیهای مسئولان کارخانه است و معتقدیم اگر معدن انگوران به صاحبان صنعت واگذار شود بسیاری از معضلات موجود برطرف خواهد شد.
خسروشاهی افزود: مذاکراتی در رابطه با واگذاری معدن انگوران و همچنین واردات خاک مورد نیاز از سایر کشورها انجام شده است که با تحقق آن شاهد تحول در این حوزه خواهیم بود.
مدیر عامل شرکت ملی سرب و روی ایران، با بیان اینکه در حال حاضر بر واحدهای تولیدی سرب و روی کشور نظارت ویژه ای اعمال می شود، گفت: با همکاری محیط زیست سنجش آلاینده های احتمالی این شرکت مستمر انجام می گیرد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
خسروشاهی افزود: اجازه نمیدهیم فعالیت شرکت سرب و روی، جان مردم را به مخاطره بیندازد، به همین خاطر همه مسائل زیستمحیطی در حین کار رعایت میشود.
وی ادامه داد: از بهمنماه سال گذشته محیط زیست به صورت آنلاین وضعیت دودکشها را رصد میکند و تا به امروز هیچگونه مورد خاصی در رابطه با خروج سرب ورودی از این کارخانه، گزارش نشده است.
خسروشاهی افزود: حد مجاز خروج ذرات از کارخانجات سرب و روی200ppm است که با توجه به گزارش ارسالی از محیط زیست این میزان در شرکت سرب و روی زنجان، 50ppm است که در اصل یک چهارم حد مجاز است.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی زنجان،با اشاره به اینکه بیان مباحثی همچون آلایندگی شرکت سرب و روی و تهدید سلامت محیط زیست، خلاف اتفاقی است که میافتد افزود: کسانی که چنین مواردی را مطرح میکنند در اصل به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند، نه حل مشکل.
خسروشاهی ادامه داد: با تمهیدات اندیشیده شده، سعی میشود که فعالیتهای کارخانجات سرب و روی به گونهای باشد که هیچگونه خسارتی به مردم و محیط زیست وارد نشود و در همین رابطه نیز چندی پیش لوح تقدیر مدیریت پسماند به این شرکت اعطاء شد که این امر نشاندهنده عزم جدی مسئولان برای رفع مشکلات است.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال یکی از اهداف اصلی در حوزه صنعت و معدن است افزود: این بحث که شرکت سرب و روی به خاطر مسائل زیست محیطی باید تعطیل شود، قطعاً باعث بیکاری عدهای از کارکنان این شرکت خواهد شد، در حالی که با رعایت اصول و قواعد میتوان همچنان به فعالیت ادامه داد و مشکلی نیز برای کسی پیش نیاید.
وی به استفاده از کوره کالدو در این شرکت اشاره کرد و یادآور شد: نظیر این کوره در تعداد معدودی از کشورها وجود دارد و به خاطر فنآوری بالای آن به جرأت میتوان ادعا کرد که فعالیت این کوره، باعث میشود هیچ مشکلی پیش نیاید.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی زنجان با تأکید بر اینکه مدیریت این شرکت ملزم به رعایت قوانین است، گفت: شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که مسئولان اجازه نمیدهند به راحتی با جان مردم بازی شود.
خسرو شاهی با اشاره به موضوع جابهجایی کارخانه سرب و روی زنجان، ابراز کرد: در سالهای نهچندان دور محل این کارخانه خارج از شهر تلقی میشد، اما با توسعه شهری هماکنون احساس میشود که باید محل کارخانه تغییر کند.
وی انتقال کارخانه سرب و روی یک الزام حکومتی است و بر اساس زمانبندی مشخص، این کار باید انجام شود، به همین خاطر با مطالعات انجام شده مقرر گردیده است کارخانه به 62 کیلومتری غرب زنجان منتقل شود.
خسروشاهی، مشکل اصلی جابهجایی این کارخانه را طولانی شدن روند تغییر کاربری محل فعلی برای فروش و تامین منابع مالی برای کارخانه جدید عنوان کرد و یادآور شد: مشکلات مربوط به تغییر کاربری در استان حل شده است و منتظر تصمیم نهایی شورای عالی مسکن و شهرسازی هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی زنجان با بیان اینکه با تصویب تغییر کاربری از سوی شورای عالی مسکن و شهرسازی، زمین کارخانه فعلی به مجتمع تفریحی و رفاهی تبدیل خواهد شد افزود: ایجاد باغستان در این محل قطعی شده است، هر چند در ابتدا نظراتی در رابطه با احداث کارخانجات دیگر در این محل مطرح بود، اما با توجه به حساسیت کار مقرر شده است این محل به مکانی برای تفریح شهروندان زنجانی تبدیل شود.
خسروشاهی درباره اینکه آیا بازه زمانی برای جابهجایی کارخانه مشخص شده است یا نه؟ گفت: منتظر جواب نهایی از سوی مسئولان کشور هستیم و با اخذ نتیجه سعی خواهیم کرد در زمانی کمتر از 5 سال این جابهجایی انجام شود.
وی در بخش دیگری به وضعیت تولید این کارخانه اشاره کرد و یادآور شد: کارخانه روی با ظرفیت اسمی 15 هزار تن در سال و با قابلیت گسترش به 60 هزار تن در حال فعالیت است.
وی، تصریح کرد: کارخانه سولفات روی نیز سالانه اقدام به تولید اسیدهای مورد نیاز کارخانجات اقماری سرب و روی میکند.
مدیرعامل شرکت ملی سرب و روی زنجان، با اشاره به اینکه 500 نفر در کارخانه سرب و روی زنجان مشغول بهکار هستند، ابراز کرد: در سالهای گذشته بنا به دلایلی شاهد تعطیلی این کارخانه بودیم، اما از سال 88 با توجه به تغییر رویکردها سعی شده است تا مشکلات مالی برطرف شده و افراد شاغل نیز با جدیت به کار خود ادامه میدهند.
خسروشاهی ادامه داد: در سال 88، کارخانه 29 میلیارد تومان بدهی و 14 میلیارد تومان زیان انباشته داشت که در چند سال اخیر سعی شده است این مشکل برطرف شود و تاکنون بیش از 12 میلیارد تومان از بدهیها پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه امسال بهعنوان دومین سال پیاپی موفق به کاهش زیان شده ایم، افزود: معتقدیم با این روند در چند سال آینده شاهد پیشرفتهای چشمگیر در این کارخانه باشیم.
نظر شما