به گزارش خبرنگار مهر، امیر طالبی ظهر چهارشنبه در چهارمین میز کشوری ایران و افغانستان در بیرجند با اشاره به اینکه در بازارهای افغانستان فرصت های زیادی برای ایران وجود دارد که باید از آن بهره مند شویم، اظهارداشت: هم اکنون ایران در بازارهای افغانستان با آسیب هایی مواجه است که اگر به آنها توجه نشود در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی عدم عضویت ایران در بانک توسعه آسیایی را از جمله مشکلات و آسیب های ایران برای سرمایه گذاری و شرکت در پروژه های خدمات فنی و مهندسی در کشور افغانستان عنوان کرد و گفت: هم اکنون بانک توسعه آسیایی 67 عضو دارد که 48 عضو آن از کشورهای آسیا و اقیانوسیه هستند.
وی با بیان اینکه برخی تصمیمات خلق الساعه در بحث مراودات با افغانستان موجب بروز مشکلات عدیده می شود، ادامه داد: کمبود سیاست های تشویقی از دیگر آسیب هایی است که تجار ایرانی را ترغیب به بدست آوردن بازارهای هدف در افغانستان نمی کند.
وی پرداخت هزینه های بازار یابی، ایجاد شرایطی برای دستیابی به تسهیلات اعتباری بدون رعایت تشریفات طولانی، پرداخت یارانه حمل و نقل یا تخیفیف در مقابل حمل کالاهای صادراتی توسط شرکت های حمل و نقل را از جمله مشوقات پیشنهادی برای بازرگان و تجار عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه برخی توافقات بین دو کشور پیگیری و یا اجرا نمی شود، تصریح کرد: ایجاد مراکز تجاری، فعال کردن بازارچه های مرزی، تشکیل شرکت های بیمه ای مشترک، ایجاد خط اعتباری 250 میلیون دلاری، تشکیل شرکت های مشترک و اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین دو کشور از جمله تفاهم نامه هایی است که باید برای پیگیری و اجرای آن تلاش شود.
ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی تجار افغانستان و ایران
وی نوع ارتباط تجار ایرانی و افغانی را از دیگر مشکلات بر سر راه مراودات بین دو کشور اعلام کرد و گفت: در این زمینه نیازمند بانک اطلاعاتی جامع برای ارتباط بین تجار دو کشور هستیم و این امر نیازمند همکاری اتاق های بازرگانی استانهای هم مرز با کشور افغانستان است.
طالبی وجود دیدگاه های نادرست نسبت به بازار و کشور افغانستان را از دیگر آسیب های اعلام کرد و بیان داشت: بزرگنمایی ناامنی در کشور افغانستان از جمله مشکلاتی است که برخی از سرمایه گذاران و تجار بزرگ را ترغیب به انجام صادرات و مراودات با کشور افغانستان نمی کند.
کمیته مشترک تجاری ایران و افغانستان برگزار می شود
مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه و تجارات ایران با بیان اینکه برای بدست آوردن بازارهای افغانستان هنوز از روش های سنتی و چهره به چهره استفاده می شود، افزود: کمبود تبلیغات و عدم بکارگیری فنون روز بازاریابی در ای زمینه از مشکلات تجار و بازرگانان بین دو کشور است.
وی با بیان اینکه از سوی کشور ایران پروژه های مختلف اقتصادی در کشور افغانستان در حال اجرا ست، تصریح کرد: باید در زمینه مراوادت با کشور افغانستان از صادرات پا را فرا تر بگذاریم و در زمینه سرمایه گذاری در این کشور نیز برنامه ریزی کنیم.
طالبی از پیگیری برای برگزاری کمیته مشترک تجاری با کشور افغانستان خبر داد و افزود: پیش بینی می شود این کمیته مشترک تجاری اسفند ماه امسال در کابل برگزار شود.
مدیرکل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه و تجارات ایران با اشاره به اینکه تا کنون در زمینه تولید زعفران در کشور افغانستان استقبالی صورت نگرفته است، عنوان کرد: اگر در زمینه تولید زعفران بتوانیم بازرایابی را نیز بدست بگیریم به عنوان یک فرصت برای کشور ما خواهد بود.
طالبی در پایان با بیان اینکه سطح مبادلات ایران و افغانستان امیدوار کننده است، گفت: سهم ایران از واردات به کشور افغانستان در سال 2004 تنها 10 درصد بود ه است که هم اکنون به 27.6 درصد افزایش یافته است.
نظر شما