به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غنی زاده روز چهارشنبه در جریان دیدار با فرماندار خوی با اشاره به اینکه این موزه با مشارکت حوزه علمیه خوی راه اندازی می شود، افزود: این موزه با توجه به وجود بیش از 12 هزار جلد کتاب خطی و اسناد تاریخی در شهرستان خوی راه اندازی می شود.
وی در ادامه از اجرای طرح انتقال موزه خوی به ساختمان شهرداری این شهر خبر داد و گفت: در این راستا ساختمان شهرداری برای برپایی موزه تاریخی این شهر به مدت 10 سال در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نامناسب بودن ساختمان کنونی موزه این شهرستان، توجه ویژه مدیران ارشد استان به این شهر تاریخی برای توسعه و رونق هرچه بیشتر صنعت گردشگری و ضرورت اختصاص مکان مناسبی جهت شناساندن هویت تاریخی این شهر و وجهه تاریخی و مناسب ساختمان شهرداری را از جمله دلایل انتقال موزه دانست.
فرمان معافیت پرداخت مالیات شاه طهماسب در موزه خوی
موزه خوی واقع در کوچه نورالله خان در هشتم آبان 1348 تاسیس شده که متشکل از یک بخش اداری و دو سالن باستان شناسی و مردم شناسی بوده و در آن اشیا مربوط به دوره های ما قبل تاریخ، تاریخی و اسلامی و نیز اشیا مربوط به هنرهای ملی و تزئینی و مردم شناسی به نمایش گذاشته شده است.
یک هزار قلم اشیا تاریخی در این موزه شامل انواع ظروف سفالی مربوط به دوره های مختلف ما قبل تاریخ و تاریخی و انواع ظروف فلزی و ادوات حرب مربوط به دوره قبل از اسلام و بعد از آن است، ظروف چینی و شیشه ای مختلف که دارای نقشهای ظریف و بسیار هنرمندانه ای هستند مربوط به دوره قاجاریه بوده و انواع سکه های مسی، نقره، طلا و بیزانس مربوط به سلسله های مختلف پادشاهی اشکانی، ساسانی و اوایل اسلام تا قاجاریه است.
در این موزه می توان پارچه های زربفت زیبا و نقش دار، ادوات زینتی فلزی مانند النگو و پابند، مجسمه هایی از اقوام مختلف کشور با لباسهای محلی، آثار زیبایی از منبت کاری، خاتم کاری و کاشی کاری مربوط به دوره های قاجار و صفوی، مهرچوبی، مهرهای سنگی قبل از اسلام شامل عقیق، سنگ سیاه، فیروزه، مهرهای شیشه ای مشاهده کرد.
مهمترین اشیا این موزه کتیبه سنگی متعلق به دوره شاه طهماسب صفوی دربردارنده فرمان شاه طهماسب مبنی بر معافیت بازاریان خوی از پرداخت مالیات بوده که در همین شهرستان کشف و هم اکنون در اختیار این موزه است و نیز اثر مهر بر روی گل مهرهای متعلق به دوره ساسانی است که نشانه ثبوت مالکیت به مفهوم امضا صاحب کالا بوده که این اثر مهرها بوسیله تسمه به کالا و دهانه خمره ها بسته می شد.
نظر شما