۲۸ دی ۱۳۹۰، ۲۰:۴۸

علویان صدر:

ثبت جهانی نشدن تاق بستان ضعف بزرگی است

ثبت جهانی نشدن تاق بستان ضعف بزرگی است

کرمانشاه ـ خبرگزاری هر: معاون حفظ، احیا و ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: هنوز اثر باستانی تاق بستان ثبت جهانی نشده است که این خود یک ضعف بزرگ برای ما محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود علویان صدر ، ظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: سرزمین ایران از پیشینه ای بسیار کهن و تاریخی برخوردار است و همین عاملی شده است که معماری در ایران سبکی پیشرفته و عالی در بین دیگر ملل داشته باشد.

معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور افزود: لذا با توجه به این فرهنگ غنی در معماری نباید اجازه دهیم که مهندسی بیگانه در ساخت مکانهای فرهنگی مورد تقلید معماران ایرانی قرار بگیرد.

علویان صدر گفت: رهبر انقلاب همیشه بر حفظ اصالت ایرانی و اسلامی تاکید دارند، لذا بایستی همه دستگاههای فرهنگی به سمت ساخت و ساز و معماری ایرانی و اسلامی بروند.

معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به پتانسیل تاریخی و باستانی کرمانشاه، افزود: استان کرمانشاه از نظر تاریخی، کارنامه بسیار درخشانی دارد و جزو شهرهای کهن ایرانی محسوب می شود و در سطح جهانی نیز نام کرمانشاه، غریبه نیست و هنرمندان و نخبگان بزرگی در این شهر رشد و نمو داشته اند.

علویان صدر تاکید کرد: کرمانشاه پتانسیل آن را دارد که در سطح جهان به عنوان یک شهر متمدن برجسته شناخته شده باشد و برای رسیدن به این هدف نیاز به تعامل و پشتیبانی مسئولان استانی و کشوری داریم.

وی با انتقاد از ثبت جهانی نشدن تاق بستان، گفت: هنوز اثر باستانی تاق بستان ثبت جهانی نشده است که این خود یک ضعف بزرگ برای ما محسوب می شود.

معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پایان  افزود: ثبت یک اثر به عنوان اثر جهانی، نتایج مثبت بسیاری هم از منظر اقتصادی و هم جذب گردشگر برای آن شهر و منطقه به دنبال دارد و سازمان میراث فرهنگی به دنبال آن است که تاق بستان را ثبت جهانی کند.

در ادامه این دیدار، آیت الله مصطفی علما، امام جمعه کرمانشاه گفت: نباید اجازه دهیم که آثار تاریخی و معماری ایرانی و اسلامی که در نوع خود کم نظیر هستند به دست فراموشی و تخریب سپرده شوند.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه تاکید کرد: متاسفانه شاهد رشد و توسعه معماری بیگانه در ساخت و سازها هستیم که این روند، هیچ همخوانی با فرهنگ غنی ایرانی ندارد و با اصول فرهنگی ما کاملا در تضاد است.

آیت الله علما گفت: در معماری سابق ایرانی، معمولا برای مهمانان غریبه و آشنا، محرم و نامحرم فضاهای جداگانه ای ایجاد می شد، که این خود نشان دهنده حجب و حیای ایرانی دارد.

امام جمعه کرمانشاه در پایان تاکید کرد: متاسفانه امروز معماری رو به هنر بیگانه و غربی رفته است و فرهنگ آپارتمان نشینی در بین جامعه ایرانی توسعه یافته است که اصلا با روحیه ایرانی هیچ انطباقی ندارد.
 

کد خبر 1513096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha