به گزارش خبرنگار مهر، این حادثه شامگاه چهارشنبه در منطقه شیخآباد قم رخ داد و بر اثر بیتوجهی راننده یک دستگاه خودرو پژو 405 در استفاده غیرمجاز از سوخت گاز مایع، این خودرو دچار انفجار شد و صدای مهیب آن اهالی شیخآباد را نگران کرده است.
در این حادثه دو نفر دچار سوختگی شدند که با حضور نیروهای مرکز فوریتهای پزشکی اورژانس، عملیات مداوا بر روی آنها انجام شد.
این چندمین بار است که سوختگیریهای غیرمجاز در قم حادثهساز میشود و تعدادی از شهروندان قمی را روانه بیمارستان میکند.
شهروندان نگرانند
احمد میرزایی یکی از شهروندان شیخآباد که شاهد عینی این حادثه بود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه این منطقه به محلی برای سوختگیری غیرمجاز رانندگان خودروها تبدیل شده و هر چقدر شهروندان به متصدی این واحد هشدار میدهند ولی توجهی به این مسئله نمیکند.
وی با اشاره به عواقب خطرناک این انفجار برای کودکان، زنان و سالخوردگان گفت: ما انتظار داریم مسئولان با افرادی که اقدام به فروش کپسول گاز مایع به رانندگان خودروها میکنند برخورد کنند.
سوختگیری غیرمجاز در مناطق حاشیهای شهر قم به ویژه منطقه محروم نیروگاه به مسئلهای شایع تبدیل شده و بیم آن میرود که در صورت عدم جلوگیری از این اقدام، موضوع مورد نظر به عنوان یک فرهنگ غلط مرسوم شود.
برگزاری مانور برای فرهنگسازی
در این رابطه معاون مرکز فوریتهای پزشکی قم با اشاره به لزوم فرهنگسازی برای استفاده از وسایل سوختگیری مجاز و استاندارد اظهار داشت: اورژانس قم با همکاری نیروی انتظامی اقدام به برگزاری مانور مشترک در مناطقی که سوختگیری غیرمجاز بیشتر رایج است کرده که با استقبال همشهریان همراه بوده است.
مهدی فراهانی گفت: هدف اصلی برگزاری این مانور فرهنگسازی بود و کارشناسان اورژانس و نیروی انتظامی همزمان با برگزاری مانور، آمار انفجار و تعداد مصدومان حوادث ناشی از سوختگیری غیرمجاز را اعلام کردند.
وی به پیامدهای انفجارها و آتش سوزیهای ناشی از سوختگیری غیرمجاز اشاره کرد و اظهار داشت: این حوادث علاوه بر اینکه برای متخلفان و مجاوران مکانهای سوختگیری غیرمجاز بسیار خطرناک و حتی مرگبار است، هیچ حاشیه امنی برای ماموران آتش نشانی، اورژانس و نیروی انتظامی وجود نخواهد داشت.
با درنظرگرفتن عمق خطرات ناشی از سوختگیریهای غیرمجاز برای شهروندان و بیتوجهی برخی رانندگان به خاطر پرداخت هزینه کمتر برای سوخت مصرفی خودروها، باید به این نکته توجه داشت که صرف فرهنگ سازی برای جلوگیری از این پدیده خطرناک جوابگو نیست و در کنار آن دستگاههای امنیتی و انتظامی باید نظارت کافی بر فعالیت واحدهای صنفی فروش گاز مایع داشته باشند.
نظر شما