رئيس اورژانس كشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر مي گويد: هم اكنون ميزان تعرفه آمبولانس هاي خصوصي در شوراي عالي بيمه تائيد شده كه اين آمبولانس ها، بايد بر اساس اين تعرفه ها فعاليت كنند.
دكتر شهرام علمداري مي افزايد: تا كنون به علت اينكه مسوولان آمبولانس هاي خصوصي معتقد بودند كه تعرفه ها ناعادلانه است به هر ميزان كه مي خواستند از مردم پول دريافت مي كردند كه اين مشكل پس از 14سال با تعيين تعرفه هاي مشخص حل شده و بر اساس آن به ازاي هر كيلومتر سفر و با توجه به نوع خدمات ارائه شده هزينه دريافت خواهند كرد و تخطي از آن غير قانوني بوده و با متخلفان برخورد مي شود.
با وجود اينكه بر اساس قانون بيماراني كه توسط آمبولانس هاي خصوصي نقل و انتقال مي يابند نمي توانند بيماران اورژانسي باشند چرا كه بر اساس قوانين موجود آمبولانس هاي خصوصي حق نقل و انتقال بيماران اورژانسي را نداشته و اين وظيفه فقط به عهده آمبولانس هاي 115 است، بنابراين نمي تواند خدمات ارائه شده نظير ارائه دارو به بيمار توسط پرسنل در اين آمبولانس ها زياد باشد اما با اين وجود بازهم بسيار شنيده مي شود كه از بيماران هزينه زيادي دريافت شده است.
دريافت هزينه 800 هزار توماني از بيمار
رئيس اورژانس كشور با اشاره به اينكه ميزان پايه اين خدمات 25 هزار تومان است، در اين باره مي گويد: در يك مورد به اورژانس كشور اطلاع داده شد كه از بيماري، 800 هزار تومان به عنوان خدمات آمبولانسي دريافت شده است كه بر اساس آئين نامه ميزان اين هزينه از سوي اورژانس كشور تعيين و هزينه اضافي اخذ شده از بيمار به وي بازگردانده شد.
دريافت هزينه 800 هزار توماني غير معقول است
معاون توسعه مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر نيز با تاكيد بر اينكه هزينه حمل ونقل بيمار توسط آمبولانس هاي خصوصي در تهران 25 هزار تومان است كه تعيين اين هزينه باعث جلوگيري از بسياري تخلفات توسط اين مسوولان موسسه هاي آمبولانس خصوصي مي شود، مي گويد: هزينه خدماتي نظير ترزيق سرم و ارائه داروهاي مورد نيار به بيمار را پيش از اين وزارت بهداشت تعيين كرده بود كه بر اساس ارائه اين نوع خدمات، پرسنل آمبولانس پس از انتقال بيمار، بايد فاكتور هزينه را به بيمار تحويل دهد.
دكتر محمد حسن ناصح مي افزايد: بر اساس مصوبه شوراي عالي بيمه، هزينه حمل و نقل بيمار توسط آمبولانس هاي خصوصي در مراكز استان ها 22 هزار تومان و در شهرستان ها 17 هزار تومان است كه مصوبه از سال آينده اجرا مي شود.
وي با بيان اينكه هزينه هاي مربوط به خدمات دارويي و درماني تحت نظارت وزارت بهداشت و خدمات حمل و نقل بيمار تحت نظارت مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي است، اظهار مي دارد: بعيد است كه هزينه يك بيماري كه از آمبولانس خصوصي استفاده كرده است، 800 هزار تومان شود چون حتي اگر از شهرستاني به شهرستان ديگر هم منتقل شده باشد باز هم براي آن تعرفه مشخص شده است كه حداكثر آن 70 تا 80 هزار تومان است بنابراين اين هزينه بسيار غير معقول است.
35 هزار تومان متوسط هزينه واقعي خدمات آمبولانس خصوصي به يك بيمار تهراني
دكتر ناصح مي گويد: با محاسبه تقريبي 80 هزار تومان براي هزينه حمل و نقل بيمار توسط آمبولانس هاي خصوصي از شهرستاني به شهرستان ديگر، اگر ميزان تقريبي داروهاي مصرفي براي اين بيمار هم در حدود 15 هزار تومان باشد، بنابراين مجموع هزينه هاي آن 100 هزار تومان مي شود.
معاون توسعه مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي در خصوص هزينه هاي تقريبي مربوط به بيماران تهراني كه با آمبولانس خصوصي به يكي از بيمارستان هاي تهران انتقال داده شود، تصريح مي كند: هزينه حمل و نقل بيمار 25 هزار تومان و هزينه داورها هم نزديك به شش تا هفت هزار تومان مي شود بنابراين هزينه يك بيمار تهراني در داخل شهر كه از آمبولانس خصوصي استفاده مي كند، به طور متوسط 30 تا 35 هزار تومان مي شود.
با وجود اينكه هزينه واقعي خدمات ارائه شده به يك بيمار تهراني كه در داخل شهر از يك آمبولانس خصوصي استفاده مي كند به طور متوسط 30 تا 35 هزار تومان و هزينه بيمار شهرستاني منقل شده به شهري ديگر نزديك به 100 هزار تومان است بايد از مسوولان و پرسنل آمبولانس هاي خصوصي اين سوال را پرسيد كه هزينه هاي 800 هزار توماني كه از بيمار دريافت مي شود بر اساس چه تعرفه اي محاسبه مي شود و آيا با اجراي اين تعرفه جديد در سال آينده اين نابساماني پايان مي پذيرد.
نظر شما