۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۰۱

جواهری در گفتگو با مهر:

بزرگترین ایستگاه تولید پیاز گل نرگس در کازرون راه اندازی شد

بزرگترین ایستگاه تولید پیاز گل نرگس در کازرون راه اندازی شد

شیراز - خبرگزاری مهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس از راه اندازی بزرگترین ایستگاه تولید پیاز گل نرگس در شهرستان کازرون خبر داد.

علی جواهری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص راه اندازی این ایستگاه گفت: ایستگاه تولید پیاز گل نرگس شهرستان کازرون یکی از بزرگترین ایستگاه های تولید پیاز گل نرگس در کشور است که می تواند نقش مهمی در این رابطه ایفا کند.

وی در خصوص اهداف راه اندازی این ایستگاه اظهار داشت: با توجه به اینکه گل نرگس از یک اقبال عمومی در سطح جامعه برخوردار بوده و همچنین گونه ای معطر است و ازنظر اقتصادی نیز دارای اهمیت است از این رو ایجاد این ایستگاه حائز اهمیت است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه این ایستگاه در آینده قابل توسعه است، بیان کرد: با توجه به وضعیت شهرستان از نظر آب و هوایی رویکرد این است که مردم از سمت دامداری به سمت تولید گل نرگس روی آورده زیرا این امر از نظر اقتصادی دارای اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کازرون یکی از قطبهای تولید گل نرگس در  کشور است، گفت: در حال حاضر حدود 50 هکتار در این شهرستان زیر کشت پیاز گل نرگس رفته و قرار است که این میزان در آینده به 900 هکتار برسد.

جواهری ادامه داد: امیدواریم با اقدامات موثری که در این خصوص صورت می گیرد طی دو سال آینده بتوانیم پیاز گل نرگس دیگر استانها را نیز تامین کنیم.

پیگیری مقابله با آفات در دشت برم

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون طرحهای در دست اجرا برای مقابله با آفات در منطقه دشت برم اظهار داشت: بحث حفاظت از جنگلهای دشت برم و بلوط در قالب سه محور کلی در استان فارس پیگیری می شود.

وی با بیان اینکه بر اساس نظریه کارشناسان مهمترین عامل خشکیدگی بلوط خشکسالی بوده، بیان کرد: در این راستا اقدامات موثری انجام شده که از آن جمله می توان به مطالعه طرحهای آبخیزداری برای این منطقه اشاره کرد که پیرامون این موضوع طرحهای آبخیزداری مورد بازنگری قرار گرفته و مقرر شده که مشکل کمبود آب در این منطقه مرتفع شود.

جواهری ادامه داد: یکی از موضوعات اساسی دیگر که باعث مخاطره جنگلهای بلوط منطقه دشت برم شده حضور دام است که فعالیتهای بازسازی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با اشاره به مقابله با پدیده سوسکهای چوبخوار در منطقه گقت: سوسکهای چوبخوار عامل ثانوی در تخریب جنگلهای بلوط دشت برم بوده زیرا به دلیل خشکسالی ضعفی در گیاهان حادث شده که آنها را آسیب پذیر کرده است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس در ادامه سخنان خود پیرامون اقدامات انجام شده برای حفاظت از جنگلهای بلوط اظهار داشت: در این راستا اداره کل منابع طبیعی استان فارس اقدام به احیای پوشش گیاهان و در برخی از جاها اقدام به کاشت بذر گیاهان کرده است.

وی گفت: همچنین سه منطقه 10 هکتاری از این منطقه به صورت پایلوت انتخاب شده و اقدامات عملیاتی بر روی این مناطق در حال اجراست که انتظار می رود این امر برای جلوگیری از تخریب این منطقه موثر باشد. 

کد خبر 1516559

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha