۵ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۰۳

گزارش مهر/

حماسه ششم بهمن آمل؛ نقطه عطف انقلاب

حماسه ششم بهمن آمل؛ نقطه عطف انقلاب

آمل - خبرگزاری مهر: حماسه ششم بهمن آمل را باید نقطه عطفی در تاریخ انقلاب نامید که با مقاومت مردم، دسیسه های منافقان ناکام ماند و سبب تقویت نهال نوپای انقلاب اسلامی ایران شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی گذرا به تاریخچه حماسه ششم بهمن آمل سال 60، نشان می دهد که خلق این حماسه بی بدیل سبب شد تا بسیاری از توطئه ها و ترفندهای شوم گروهکهای کمونیست و منافق در آمل نقش بر آب شود.

حماسه ششم بهمن آمل که در نوع خود بی نظیر است، می تواند همطراز حماسه هایی چون قیام مردم قم و تبریز قرار گیرد و به عنوان یکی از موفقیتهای ملت مقاوم ایران پس از پیروزی انقلاب از آن یاد شود.
 
اتحادیه کمونیستهای ایران، برای اینکه اقدامات خود را از تهران دور کرده و به شهرهای دیگر کشور تسری دهد و برای ایفای رسالت واهی خود به اعماق جنگلهای شمال و پیاده سازی ترفند خود در آمل عزیمت کرد.
 
این اتحادیه در اوایل شهریور سال 60، به سازماندهی تعداد 100 نفر از گروهک محارب در قالب دسته های مختلف اقدام و در 15 کیلومتری جنوب آمل و در بخش جنگل سکنی گزید.
 
مقاومت جانانه بسیجیان در مقابل گروهک کمونیستی
 
گروهک کمونیست در 18 آبان سال 60 قصد عزیمت به این شهر را می کنند و برای پیشبرد این اقدام جنایتکارانه و ضد انقلابی ضمن سرقت اموال عمومی مردم، تعدادی خودروی سواری، وانت و مینی بوس را به یغما می برند.
 
حمله ابتدایی این گروهک به شهر آمل با مقاومت براداران بسیجی رو به رو و در نتیجه یکی از رانندگان خودرو این گروهک دستگیر شد و بقیه افراد به جنگل فرار کردند اما در مدت زمان کوتاهی جوانان غیور حزب اللهی آمل با تسخیر جنگل و به شهادت رسیدن یکی از فرزندان این خطه، تمامی اعضای گروهک کمونیستی در جنگل به هلاکت می رسند.
 
پس از مدتی با سازماندهی و حضور مجدد گروهکهای منافق در جنگلهای آمل، بار دیگر در 22 آبان سال 60 برادران ارتشی و سپاهی مازندران با تسخیر اردوگاههای منافقین در منطقه و درگیری چند ساعته با این عده ، تعداد 11 نفر از فرزندان این خطه به درجه رفیع شهادت نائل و تعدادی نیز مجروح می شوند.
 
نیروهای ضد انقلابی که پس از این غائله همچنان برای حفظ موقعیت و ارائه مقاصد شوم خود نیروهایی را رهسپار آمل می کردند در این درگیریها ناکام و با هلاکتهای فراوان مواجه می شوند.
 
گروهک اتحادیه کمونیست که باور شکست مصونیت حنگل را در ذهن خود پرورانده بود، برنامه جدیدی تحت عنوان جرقه زدن قیام را در منطقه بنا می کند.
 
عده ای توده ای در آذر سال 60، با حمله به یکی از مقرهای نیروهای حزب اللهی در روستای زرکه آمل اقدام به شهادت شماری از اهالی آمل کرده و پروژه تسخیر شهر آمل را به اجرا می گذارند که در مدت کوتاهی برای چندمین بار به مفتضخانه ترین شکل ناکام می شوند.
 
تئوری جدید کمونیستها، با هدف ضربه وارد کردن به نیروهای حزب اللهی حواشی جنگل و ایجاد آشوب و طغیان در شهر و مقدمات تسخیر کامل آمل در اواخر دی ماه سال 60 پی ریزی می شود.
 
رهبران ضد انقلاب مستقر در جنگل آمل با خیال واهی به اینکه با ورود به شهر آمل می توانند شعله های قیام خودساخته خود را برافروزند با اختفا در خانه ای در آمل این تئوری را به مرحله اجرا گذاشتند.
 
گروهک کمونیستی ضد انقلاب، در نخستین ساعات بامداد ششم بهمن سال 60 به صورت گروههای مختلف در 4 نقطه شهر آمل مستقر و ابتدا اقدام به تسخیر مراکز سپاه، بسیج و مراکز دولتی شهر به صورت غافلگیرانه را داشته که با عکس العمل سریع و جانفشانی سپاهیان و مردم مواجه شدند.
 
آغاز جرقه ضد انقلاب در آمل
 
این گروهک اقدام به تخریب مرکز بسیج آمل کرد و دیده بان بسیج شهرستان را شهید کردند و با آغاز تیراندازی و استقرار بخشی از نیروهای ضد انقلابی در محلات مختلف آمل، جرقه ضد انقلاب برای توطئه زده شد.
 
در این حین توده مردم حزب اللهی آمل از خانه های خود بیرون آمده و با هدف دفاع از انقلاب و اسلام در کمتر از چند ساعت جمعیت انبوهی از مردم شهر و روستاهای شهرستان، گروهک کمونیستی را در محاصره خود قرار دادند.
 
ضد انقلابیون با مشاهده حضور یکپارچه مردم، مستاصل شده و به واسطه هراسی که از قصاص امت اسلام داشتند، کوشیدند تا در کمترین زمان ممکن شهر را تخلیه کرده و پا به فرار بگذارند که در این اقدام تعدادی از افراد مسلح ضد انقلاب دستگیر و به هلاکت رسیدند.
 
گروهک معدود باقی مانده منافقین دوباره به اعماق جنگل پناه بردند که جمعی از آنها در کوتاهترین زمان ممکن توسط نیروهای اسلام در جنگل آمل، در منطقه  گزنه سرا به هلاکت رسیدند و تعدادی دستگیر شدند که در این درگیری یکی از نیروهای حزب اللهی منطقه به شهادت رسید.
 
قدردانی معمار کبیر انقلاب از مردم آمل
 
بعدها معمار کبیر انقلاب و پیر فرزانه ایران اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به پاس حماسه بزرگ و غرور آفرین مردم آمل در سال 60 در وصیت نامه سیاسی الهی شان ایراد داشتند: ما باید از شهر آمل و مردم فداکار آن تشکر کنیم، با کمال تاسف عده ای شهید شدند ولی با شهادت خود به آنان (کمونیستها) ثابت کردند که در جایی که تمام آرزو و اعتمادتان به آنجا بود دیدید مردم دلیر و مسلمان آمل چه به روزتان آوردند و هر کس شهید دارد برای خانواده خودش یک افتخار می داند و است.
 
در حماسه تاریخی و جاویدان ششم بهمن آمل، حدود هزار سنگر ایجاد و این شهر به عنوان هزار سنگر نامیده شد و برای حفظ و حمایت از قرآن، اسلام، انقلاب و امام امت 40 تن از نیروهای ارزشی، ولایی و جان برکف آملی کام خود را با شربت شهادت شیرین کردند و عده فراوانی مجروح شدند.
 
شهرستان آمل بیش از هزار و 24 شهید تقدیم انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی کرده است.
 
-------------------
 
گزارش از مهدی غلامی
کد خبر 1516671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha