۵ بهمن ۱۳۹۰، ۱۱:۴۸

یک چشم رصدخانه فضایی پلانک بسته شد

یک چشم رصدخانه فضایی پلانک بسته شد

آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که مایع خنک کننده یکی از دستگاههای تلسکوپ فضایی "پلانک" به اتمام رسید و این ماهواره تقریباً به بازنشستگی خود نزدیک شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ماهواره پلانک در 14 می 2009 پرتاب شد. این ماهواره برای رصد دورترین و قدیمی ترین پرتوهای موجود در کیهان طراحی شد. این پرتوهای بسیار قدیمی که تشعشات پس زمینه کیهان هستند زمانی منتشر شده اند که جهان تازه 300 هزار سال از زندگی خود را پشت سر گذاشته بود که با توجه به اینکه جهان، امروزه در حدود 14 میلیارد سال دارد می توان به کمک این ابزار، قدیمی ترین تصویر کیهان را مشاهده کرد.

اکنون آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که 14 ژانویه مایع خنک کننده ای که برای عمل کردن یکی از دستگاههای این رصدخانه فضایی لازم است تمام شد.

دو نوع دستگاه در این ماهواره وجود دارند که از فناوریهای بسیار متفاوتی استفاده می کنند. یکی از این دو، دستگاه بسامد کم (LFI) نام دارد که برپایه تقویت کننده (Amplifier) صدای کم قرار دارد و از 74 حسگر و 9 آشکارساز میکروامواج تشکیل شده است.

دستگاه دوم، "دستگاه بسامد بالا" (HFI) نام دارد که کار آن بولومتری (اندازه گیری انرژی ساطع شده از پرتوهای الکترومغناطیس) است.

درحقیقت، مایعی که به اتمام رسیده است برای خنک کردن HFI مورد استفاده قرار می گرفت و بنابراین، این چشم پلانک بسته شده است.

براساس گزارش وایردنیوز، هرچند با خاموش شدن این دستگاه، ماهواره پلانک یک گام به سوی بازنشستگی نزدیک شد باوجود این، دستگاه LFI می تواند در سال 2012 همچنان به کار خود ادامه دهد.

کد خبر 1516865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha