۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۰۵

در گفتگو با مهر عنوان شد:

انتقاد از سفر زائران بدون آموزش به کربلا/ دلایل بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران

انتقاد از سفر زائران بدون آموزش به کربلا/ دلایل بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران

سرکنسول ایران در کربلا با انتقاد از کوتاهی سازمانها و نهادهای متولی در ارائه آموزش به زائران ایرانی قبل از اعزام به عتبات گفت: دلیل استقبال نکردن سرمایه گذراران ایرانی در عراق انحصاری بودن خدمات زیارتی و سیاحتی زائران توسط سازمان حج و زیارت است.

محمد علیخانی در گفتگو با خبرنگار مهر به کربلا با تشریح برخی از مشکلات زائران ایرانی در کربلا به پرسشهای خبرنگار مهر پاسخ داد.

ازدواج 2 هزار زن ایرانی با مرد عراقی
 
وی با بیان اینکه بیش از دو هزار زن ایرانی قبل از سقوط صدام با مردان ایرانی ازدواج کرده بودند گفت: پس از سقوط حزب بعث این زنان به کشور عراق بازگشتند که پرونده کنسولی تمامی آنها تشکیل شده است.
 
 کاردار ایران در کربلا رسیدگی به امور فرهنگی و اجتماعی این خانواده ها را مهم دانست و افزود: متاسفانه بیشتر این خانواده ها در فقر و تنگدستی به سر می برند و فرزندان آنها که ایرانی - عراقی هستند اکثرا بیکار و جویای کارند که برای رفع برخی از مشکلات این خانواده ها برنامه های فرهنگی و اجتماعی را با کمک تشکلهای خودجوش از میان همین خانواده در دست اقدام داریم.
 
ایران حق دارد متقابلا از زائران عراقی اثر انگشت بگیرد
 
علیخانی در پاسخ به اینکه آیا ثبت اثرانگشت و تصویر زائران ایرانی در فرودگاه نجف قانونی است گفت: این موضوع هم بعد امنیتی دارد و هم اقتصادی. در بٍعد امنیتی می توان گفت که بعد از واقعه 11 سپتامبر کشورها در بحث قوانین بین المللی تجدید نظر کردند و حتی دیپلماتها هم از مصونیت بازرسیها در امان نماندند. عراق هم به لحاظ موقعیتی که دارد بدیهی است که چنین اقداماتی داشته باشد حتی دیپلماتهای ایرانی هم از کانالهای امنیتی نجف عبور می کنند.
 
 وی افزود: البته حق ماست که متقابلا این اقدام را برای زائران عراقی انجام دهیم ولی این منوط به تصمیم و تصویب شورای عالی امنیت ملی است.
 
دولت ایران می تواند در مورد اخذ عوارض 30 دلاری از زائران به دولت عراق فشار آورد
 
این مقام عالی سفارت ایران در عراق در مورد اخذ 30 دلار عوارض از زائران ایرانی در فرودگاه نجف گفت: این اقدام غیر ضابطه ای است و فرودگاه نجف هم چون نظامی بوده و هم اکنون به دید اقتصادی به آن نگاه می شود اقدام به اخذ عوارض می کند که البته در قوانین بین المللی این اقدام صحیح نیست و ایران هم می تواند در این مورد به دولت عراق فشار بیاورد یا اینکه متقابلا در مورد زائران عراقی اقدام به اخذ عوارض کند.
 
 انحصار سازمان حج و زیارت باید شکسته شود
 
 علیخانی علت عدم استقبال سرمایه گذراران ایرانی در عراق را انحصاری بودن خدمات زیارتی و سیاحتی زائران توسط سازمان حج و زیارت عنوان کرد و افزود: آیا سازمان حج و زیارت در این 8 سالی که راه زیارت در عتبات باز شده است نمی توانست در ساخت هتلها مشارکت داشته باشد؟ در حالی که سفارت ایران می توانست این هتلها را به عنوان ملک دیپلماتیک حمایت کند و این کوتاهی این سازمان بوده است. (کشورهای حاشیه خلیج فارس در این سالها توانسته اند هتلهای زیادی را به صورت مشارکتی ایجاد کنند).
 
وی اظهار داشت: تجربه شکستن انحصار تلفن همراه توسط همراه اول و ورود سه پراتور دیگر بسیار موفقیت آمیز بود و شاهد بالا رفتن سطح خدمات و رقابت بودیم و این باید در حج و زیارت هم صدق کند و شرکتهای خصوصی هم در این مورد وارد شوند. اگر سازمان حج و زیارت فرم نظر سنجی در اختیار زائران قرار دهد و با این پارامترها (کیفیت غذا- هتل- راهنما- آموزش- گردشگری و...) را مطرح کند قطعا به این نتیجه خواهد رسید.
 
علیخانی گفت: چرا زائری که ویزای عراق را دارد باید متولی داشته باشد در حالی که می تواند به این کشور آزادانه سفر کند و اگر این سفر همراه با سرمایه گذاری شرکتهای ایرانی و همچنین رقابت شرکتهای خدماتی همراه باشد سفری بی دردسر، مطلوب، بدون سختی و به یادماندنی خواهد بود.
 
وی افزود: البته زمان بازگشت سرمایه و امنیت سرمایه هم برای سرمایه گذاران در کربلا اهمیت دارد ولی اگر سازمان حج و زیارت از انحصاری بودن خارج شود آنگاه شرکتهای هواپیمایی می توانند هر روز و هر ساعت پرواز مستقیم به عراق داشته باشند و این یعنی تشویق سرمایه گذاران ایرانی و سفارت ایران هم از این اتفاق حمایت می کند.
 
کلاهبرداری کاروانهای آزاد به عتبات
 
کاردار سفارت ایران در کربلای معلی ورود زائران ایرانی که به صورت آزاد به کربلا سفر می کنند یکی از مشکلات عدیده عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی از مدیران کاروانهای خارج از سیستم حج و زیارت افرادبی تجربه و غیر متعهد هستند و در بسیاری از موارد زائران را در میان راه رها می کنند و حتی ما شاهد کلاهبرداریهای متعدد در این موارد بوده ایم.
 
 زائران ایرانی آشنایی با فرهنگ عراقیها ندارند/ آموزش صفر است
 
علیخانی  در ادامه گفت: پس از گذشت 8 سال از سفر زائران به عتبات چرا بسته های آموزشی و فرهنگی به زائران قبل از سفر ارائه نمی شود تا آنها اطلاع کاملی از فرهنگ، مکانهای زیارتی و سیاحتی عتبات عراق داشته باشند؟
 
وی افزود: آموزش موجب می شود که زائر ایرانی بین دو نماز بلند نشود و اتصال نماز جماعت در حرم را بر هم نزند تا مسئولان حرم پشت بلندگوها فریاد نزنند ایرانیها ته صف بروند. آموزش موجب می شود بحث عجم و عرب دوباره مطرح نشود. مداحان هر چه دلشان بخواهند نخوانند و زائران با توجه به فرهنگ عراقیها رفتار کنند.
 
7 سال محکومیت برای داشتن 5 گرم مواد مخدر در عراق
 
علیخانی در پاسخ به اینکه آیا قاچاق مواد مخدر توسط زائران ایرانی گزارش شده است گفت: در عراق موضوع مواد مخدر و استعمال آن بسیار ضعیف است. زائران هم اگر همراه داشته باشند برای مصرف شخصی است. ولی باید بدانند که داشتن 5 گرم مواد مخدر در عراق 7 سال محکومیت به همراه دارد.
 
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به کربلا 12 کارمند رسمی و 8 کارمند محلی در محل سرکنسولگری ایران در کربلا فعالیت می کنند.
 
-----------------------
گفتگو و عکس از سید هادی کسایی زاده
کد خبر 1517667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha