دكتر جعفر توفيقي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، ضمن بيان اين مطلب افزود : فعاليت هاي مختلف مشتركي كه بين حوزه و دانشگاه انجام مي شود مربوط به چند سال اخير نيست، بلكه از زمان پيروزي انقلاب اسلامي اين ارتباط و اشتراك وجود داشته است. در حال حاضر 15 دانشگاه در كشور وجود دارد كه به طور مشترك بين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و حوزه علميه ايجاد شده است و اين اشتراك در همه وجوه از جمله محتواي درسي وجود دارد. از اين قبيل دانشگاه ها مي توان به دانشگاه هايي چون دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه رضوي، دانشگاه مفيد، دانشگاه امام محمد باقر (ع) و ... اشاره كرد.
وي تصريح كرد : علاوه بر دانشگاه هاي مشتركي كه بين وزارت علوم، تحقيقات و حوزه علميه وجود دارد، يك پژوهشگاه مشترك نيز با هدف ارتباط هر چه بيشتر رشته هاي مرتبط با علوم قرآني، حديث با رشته اي چون الهيات ايجاد شده است و پژوهش هاي كاربردي و بنيادي فراواني در اين پژوهشگاه به انجام مي رسد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري به رشته هاي دانشگاهي كه توسط اساتيد حوزوي اداره مي شوند اشاره كرد و افزود : 30 رشته جديد در دانشگاه هاي كشور ايجاد شده است كه از اساتيد حوزوي در تدريس اين دروس استفاده مي شود. همچنين 130 رشته نيز در زمينه هاي قرآن، حديث و ... ايجاد شده است كه دانشجويان كثيري از اين دروس بهره مي برند.
دكتر جعفر توفيقي با اشاره به گروه هاي معارف در دانشگاه هاي كشور، افزود : گروه هاي معارف دانشگاه هاي كشور در هر ترم هزاران ساعت دروس معارف اسلامي را ارائه مي كنند كه اين دروس توسط افراد حوزوي تدريس مي شود.
وي به ارتباط هر چه بيشتر حوزه و دانشگاه در آينده اشاره كرد و افزود : مطالب و عناوين فراواني در حوزه علوم انساني وجود دارد كه به صورت نهادينه در نيامده اند تا به صورت كتاب درسي در دانشگاه ها مورد استفاده قرار گيرند. به همين جهت كميته مشتركي بين مديريت حوزه علميه و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تشكيل شده است تا در چنين مواردي همكاري هاي بيشتر و قابل توجهي صورت گيرد.
نظر شما