به گزارش خبرنگار مهر مراسم بزرگداشت محمدرضا یوسفی، همزمان با مراسم چهاردهمین سالگرد فعالیت انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با حضور جمع زیادی از اعضا این انجمن عصر روز پنج شنبه 6 بهمن در محل این انجمن برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، عباس جهانگیریان که از وی به عنوان یکی از بانیان برگزاری این مراسم یاد شد، با بیان این جمله که این روزها باید به داشتههای ادبیمان چپ چپ نگاه نکنیم تا فردا دلمان برای نداشتن آنها بسوزد به قرائت داستان خاطرهای از آشنایی خود با یوسفی و اسفندیار رشیدی در سالهای دهه 60 پرداخت.
در ادامه این مراسم محمدرضا شمس از دیگر نویسندگان حاضر در این مراسم با بیان اینکه من محمدرضا یوسفی را از کودکی میشناسم، گفت: از زمان کودکیهایم یادم هست که از او کتاب میخواندم تا اکنون که سنی از من گذشته است و این مساله به نظر من حسن است و یوسفی نیز نویسنده با حسنی است.
وی ادامه داد: یوسفی، نویسندهای دوست داشتنی است. هنوز که هنوز است هرگاه با او از سر چهارراهی رد میشوم و میبینم که کودکی به عنوان مثال گل میفروشد به یاد یوسفی میافتم و نوشتههای او که در آن فقر و کودکان در آن زیاد به چشم میخورد.
شمس ادامه داد: در کنار یوسفی بودن به من آرامش میدهد و در کنار این، حس صبوری و پشتکار اوست که وی را بسیار ستودنی میکند. به همین خاطر است که میگویم ادبیات کودک را بدون حضور یوسفی نمیتوانم تصور کنم. او کسی است که نمیشود از کنارش به راحتی گذشت.
اسفندیار رشیدی نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنان خود یوسفی را الگویی مثبت برای زندگی خود معرفی کرد و گفت: کارهای مثبت زیادی از یوسفی دیدم که در زندگی برای من اهمیت داشت. مثلا هرگز ندیدم سیگار بکشد و دیگر اینکه به همان اندازه که ما نقد میکردیم او میخواند تا جایی که من پرکاری او را به صاحبان اثر در ادبیات کلاسیک خودمان مقایسه میکنم. شاید یوسفی هم از نسل مولانا است که اگرچه مثل او 26هزار بیت شعر ندارد، اما هم اندازه او کار میکند.
رشیدی افزود:حس من به یوسفی این بوده است که او کارگر کارگاه ادبیات به معنی اصیل آن است و به مفهوم دقیقتر باید او را نویسنده ملی ایران نامید. نویسندهای که همه قومیتها در کار او نمود پیدا میکند و در داستانهایش شکل مییابد.
وی تاکید کرد: نویسنده ملی، نویسندهای است که مخاطبش همه لایههای جامعه ما هستند. این را به این دلیل میگویم که یوسفی با شجاعت تمام در سالهای جنگ کار خود را رها کرد و به صورت تمام وقت به کار ادبیات پرداخت. او این جرات را داشت که روی اعتقاد خود بایستد و آن را بنویسد.
محمدرضا یوسفی نیز در ادامه این مراسم با قرائت یک متن ادبی از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به خاطر برپایی مراسم تجلیل خود قدردانی کرد.
در پایان این مراسم، لوح یادبود انجمن نیز به پاس فعالیتهای یوسفی به وی اهدا شد.
نظر شما