۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۶:۲۵

وبر در گفتگو با مهر:

دانشگاه مدرن، انسان خردورز تربیت نمی کند/ رشد اقتصادی اولویت اصلی نظام آموزش عالی

دانشگاه مدرن، انسان خردورز تربیت نمی کند/ رشد اقتصادی اولویت اصلی نظام آموزش عالی

مدیر اجرایی انجمن فیلسوفان آمریکا با اشاره به اینکه نسبتی میان خصوصی شدن آموزش عالی و رشته‌های مبتنی بر نیاز بازار وجود دارد گفت: خصوصی شدن آموزش عالی باعث توجه دانش آموزان به رشته‌های مورد نیاز بازار کار می‌شود و از اینرو رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی اهمیت گذشته خود را از دست خواهند داد.

دکتر اریک توماس وبر استاد فلسفه و سیاست عمومی در دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در خصوص رسالت اصلی دانشگاه و اینکه خردورزی از طریق این نهاد به دانشجویان منتقل شده یا نه به خبرنگار مهر گفت: دانشگاه مدرن به سمت و سویی حرکت کرده که انسانهای خردورز را تربیت نمی کند.

وی افزود: شاهد این موضوع در ایالات متحده آمریکا هستیم. در حال حاضر در کشورهای دیگر نیز شاهد این هستیم که رشد اقتصادی به عنوان اولویت اصلی و مهم نظام آموزش عالی درآمده است که این موضوع خطری برای آموزش عالی به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: در چنین نظامهای آموزشی، دانشگاهها مهندسان و افرادی را پرورش و تربیت می کنند که نیاز بازار است و محور فعالیتهای آنها سود و منفعت اقتصادی است. بر این اساس گاهی علومی چون علوم انسانی و علوم اجتماعی از رشته‌های آموزشی و دانشگاهی حذف می‌شوند.

مؤلف کتاب "رالز، دیوئی و سازه‌انگاری" در ادامه گفت: در مورد این تمرکز و توجه مراکز آموزشی باید به نسبت میان خصوصی شدن آموزش عالی و رشته‌های دانشگاهی توجه داشت.

مدیر اجرایی انجمن فیلسوفان آمریکا یادآور شد: در آمریکا دانشگاههای عمومی و دولتی رو به کاهش هستند و از اینرو دانشگاههای خصوصی بودجه خود را از دانشجویان تأمین می‌کنند.

وی تأکید کرد: در واقع این دانشجویان هستند که باید هزینه تحصیلی خود را بپردازند. بر این اساس آنها در انتخاب رشته به نیازهای بازار توجه خواهند کرد.

کد خبر 1518157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha