۸ بهمن ۱۳۹۰، ۱۱:۲۶

حریت گزارش داد:

چالش کهنه ترکیه با اروپا / تلاش آنکارا برای کاهش پرونده های حقوق بشری

چالش کهنه ترکیه با اروپا / تلاش آنکارا برای کاهش پرونده های حقوق بشری

انتشار گزارش جدید اتحادیه اروپا درباره وضعیت حقوق بشر درترکیه موجب شده تا مقامات آنکارا در اندیشه بهبود وجهه خود در این مورد و کاهش شمار پرونده های مطرح شده از این کشور در دادگاه های اروپا باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه حریت، اتحادیه اروپا گزارش جدید خود درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف را منتشر کرد که در این گزارش انتقاد شدیدی از ترکیه شده بود.

به گفته یکی از وکلای بین المللی ترکیه، یکی از دلایل اصلی این وضعیت آن است که پرونده های زیادی از وضعیت حقوق بشر ترکیه در دادگاه های اروپایی مطرح می شود و ما باید تلاش کنیم تا تعداد این پرونده ها را کاهش دهیم.

به گفته این وکیل، سیستم قضایی ترکیه باید این قدرت را داشته باشد که به چنین پرونده هایی رسیدگی کند.

بر اساس این گزارش، دادگاه حقوق بشر اروپا دیروز جمعه، ترکیه را در رده نخست کشورهای ناقض کنوانسیون حقوق بشر اروپا در سال 2011 قرار داد.

بدین ترتیب ترکیه برای سومین سال متوالی براساس اعلام دادگاه حقوق بشر اروپا در صدر فهرست کشورهای ناقض کنوانسیون حقوق بشر اروپا قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، پس از ترکیه که با 159 مورد نقض حقوق بشر در صدر کشورهای نقض کننده کنوانسیون حقوق بشر اروپا ایستاد، روسیه با 121 مورد ، اوکراین با 105 مورد، یونان با 69 مورد، رومانی با 58 مورد و لهستان با 54 مورد نقض حقوق بشر در رده های دوم تا ششم قرار گرفتند.

کارشناسان مسائل ترکیه، نگاه ویژه کشورهای اروپایی به وضعیت حقوق بشر در ترکیه را یکی از دلایل اصلی مخالفت اعضای اتحادیه اروپا با پیوستن ترکیه به این اتحادیه می دانند.

اتحادیه اروپا از سال 2003 میلادی بحث بر سر عضویت ترکیه در این اتحادیه را آغاز کرده است. این موضوع با موافقت و مخالفت برخی از اعضای اتحادیه اروپا از جمله فرانسه روبرو شده است.
 
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا برای قبول عضویت ترکیه اصلاحاتی را در این کشور خواستار شده که انجام آنها به عنوان پیش شرطی برای ورود ترکیه به اتحادیه مطرح هستند.
 
لازم به ذکر است، ترکیه تاکنون فقط درباره شش شرط از35 شرط اتحادیه اروپا برای پیوستن این کشور به این اتحادیه مذاکره کرده و از یکسال پیش برای بازکردن راه مذاکرات بیشتر با سکولارهای این کشور اختلاف نظر دارد.
کد خبر 1518634

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha