به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه القدس آنلاین در مطلبی با عنوان "مشعل در کاخ رغدا با ملک عبدالله دوم دیدار می کند" آورده است: "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس در معیت "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" ولیعهد قطر که میانجی طرفین است وارد امان شد.
این در حالی است که هیئتی از دفتر سیاسی حماس شامل "موسی ابومرزوق" معاون رئیس دفتر حماس و "عزت الرشق" عضو این دفتر دیروز وارد پایتخت اردن شده بودند.
پایگاه مذکور می افزاید: کاخ سلطنتی اردن عصر دیروز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ولیعهد قطر برای دیداری یک روزه و به منظور دیدار با عبدالله دوم و "حسین بن عبدالله" ولیعهد اردن به امان سفر خواهد کرد. "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس در این سفر همراه شیخ تمیم خواهد بود.
این پایگاه ذکر کرد: به اعتقاد ناظران و رسانه ها دیدار خالد مشعل از اردن نقطه عطفی در روابط پر فراز و نشیب امان با حماس به شمار می رود.
پایگاه فوق بیان کرد: به اعتقاد ناظران، صرف نظر از مضمون دیدارهای خالد مشعل با مقامات اردنی، آن را می توان تلاشی برای نزدیکی گروه اخوان المسلمین اردن به عنوان بزرگترین جنبش مخالف با رژیم این کشور توصیف کرد.
این پایگاه می افزاید: گروه اخوان المسلمین اردن دیدار خالد مشعل از امان تاریخی توصیف و آن را تلاشی برای کمک به منافع عالی این کشور دانسته است.
پایگاه مذکور نوشت : دیدار مشعل از اردن پس از پایان جدیدترین مذاکرات میان فلسطینی ها(تشکیلات خودگردان) و اسرائیلی ها ( پس از 15 ماه تعطیلی) انجام می شود، این دیدار چند بار به تعویق افتاده بود.
این پایگاه ذکر کرد: حماس و اردن پس از سالها تیرگی روابط تلاش کرده اند که به یکدیگر نزدیک شوند به ویژه اینکه در اوایل نوامبر 2011 "عون الخصاونه" نخست وزیر جدید ارد،ن اخراج حماس از اردن را اشتباه سیاسی خوانده بود و از تلاش برای برقراری روابط یکسان با همه گروههای فلسطینی خبر داده بود.
پایگاه مذکور در ادامه آورده است : خالد مشعل از زمان اخراج خود از اردن تا کنون دوبار به این کشور رفته است، اولی برای مشارکت در مراسم تشییع جنازه پدرش،"عبدالرحیم مشعل" که در سن 91 سالگی درگذشت و دیگری برای عیادت مادر مریضش در سپتامبر گذشته بوده است.
این پایگاه در ادامه ذکر کرد: خالد مشعل در سال 1997 از سوی سازمان جاسوسی اسرائیل(موساد) با سم مورد سوءقصد تروریستی قرار گرفت و الخصاونه که در آن هنگام رئیس دربار سلطنتی در دوره ملک حسین بن طلال پادشاه قبلی اردن بود اسرائیل را تهدید کرد که در صورتی که پادزهر سم را ندهد روابط طرفین قطع خواهد شد.
پایگاه مذکور می افزاید: برخی مسئولان حماس علت حضور هیئت حماس در اردن را گفتگو درباره انتقال مقر آن دانسته اند و روند تغییرات کنونی در منطقه به ویژه اوضاع سوریه را بخشی از محورهای مذاکرات با مقامات اردنی محسوب کرده اند.
این پایگاه در ادامه نوشت: روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابعی در دمشق و امان از خروج رهبران و خانواده های اعضای حماس از سوریه به جز عزت الرشق خبر داده بود.
به ادعای منابع فوق بیش از 75 درصد از اعضا و پرسنل حماس دمشق را ترک کرده اند و افراد باقی مانده از پرسنل نظامی وابسته به گردانهای عزالدین القسام هستند.
نظر شما