به گزارش خبرگزاری مهر، این رتبه بندی توسط شرکت مک کافی و بر اساس بررسی و مشاهده متخصصان امنیت سایبری از میزان دفاع سایبری ملتهای مختلف ارائه شده است. در این گزارش پیشنهاد شده برای بالا رفتن امنیت سایبری به مراجع حقوقی قدرت بیشتری داده شود.
بریتانیا در این رتبه بندی از نظر آمادگی دفاع سایبری در کنار کشورهایی مانند آمریکا، اسپانیا، آلمان و فرانسه قرار گرفته است. این رتبه بندی ها بر اساس کیفیت سنجیده شده آمادگی سایبری، توانایی برای مقابله با طیفی از خطرها و حملات سایبری مناطق و کشورهای مختلف انجام گرفته است.
معیارهای سنجش آمادگی سایبری
نمودارهای اینفوگرافی شرکت مک کافی نشان می دهند آمادگی سایبری مناطق و کشورهای مختلف بر اساس معیاری پنج امتیازی سنجیده شده اند که هیچ یک از گزینه های مورد مطالعه امتیاز کامل را به دست نیاورده اند.
بر اساس گزارش مک کافی، بالاترین امتیاز بر اساس وجود اختیارات بنیادینی از قبیل ابزارهای محافظتی مانند دیوارهای آتش یا فایروالهای مناسب ( برنامه هایی برای جلوگیری از دستیابی غیر مجاز به سیستم یک رایانه) و برنامه های ضد ویروس کسب می شوند. همچنین برای اختصاص دادن بالاترین رتبه ها، وجود موارد پیچیده تری از قبیل حکومتهای آگاه به مسائل سایبری و وجود آموزش مناسب در این زمینه نیز در نظر گرفته می شوند.
برترینها و آخرینهای سایبری کدامند
بر این اساس کشورهای فنلاند، سوئد و همچنین رژیم اشغالگر قدس متخصصانی که در حال آماده سازی این گزارش بودند را شگفت زده کردند. این کشورها نسبت به حملات سایبری که دریافت می کردند از مقاومت بالایی برخوردار بودند. این در حالی است که این گزینه ها، به ویژه رژیم اشغالگر قدس در هر دقیقه بیش از هزار حمله سایبری را به ویژه از سوی گروه هکرهای "ناشناس" دریافت می کنند.
در سوی دیگر این رتبه بندی، کشور مکزیک را به عنوان آخرین کشور قابل رتبه بندی که از آمادگی سایبری برخوردار است، معرفی کرده و دلیل این ضعف مکزیک نیز تمرکز اکثریت مقامات کشور بر روی مشکل بزرگ باندهای تبهکار و مواد مخدر اعلام شده است.
به این ترتیب فنلاند، رژیم صهیونیستی و سوئد با کسب 4.5 امتیاز به عنوان آماده ترین ها در برابر حملات سایبری معرفی شده اند. در ادامه کشورهای دانمارک، استونی، فرانسه، آلمان، هلند ،اسپانیا، بریتانیا و آمریکا با 4 امتیاز از 5 امتیاز در رتبه دوم قرار گرفته اند.
پس از آن کشورهای استرالیا، اطریش، کانادا و ژاپن با 3.5 امتیاز در رتبه سوم و کشورهای چین، ایتالیا، مجارستان و روسیه با امتیاز 3 در رتبه چهارم قرار گرفته اند. در پایان این رتبه بندی برزیل، هند و رومانی با 2.5 امتیاز قرار گرفته اند و مکزیک نیز در این رتبه با امتیاز 2 در رتبه آخر قرار گرفته است.
بر اساس گزارش بی بی سی، از دید بسیاری از ناظران غربی، چین یکی از مهاجمان سایبری جهان به شمار می رود. اما از سویی دیگر متخصصان چینی، این کشور را یکی از قربانیان حملات سایبری می دانند.
نظر شما