بهزاد اژدری، مدیر عامل انجمن هنرمندان سفال و سرامیک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از ضعفهای مهم در هنر سفال و سرامیک، بحث آموزش است. ما در بخش آموزش دانشگاهی، شاهد تدریس اساتیدی هستیم که به هیچوجه تجربه کافی ندارند و یا اصولا رشته تخصصی آنها سفال و سرامیک نیست. تحصیل کردههای رشته صنایعدستی که میخواهند درس اختصاصی سفال و سرامیک را بگیرند کاملا از حالت تخصصی بودن در میآیند. یا به صنعت سرامیک گرایش پیدا میکنند و یا از هنریبودن این مبحث دور میشوند پس ما اقدام به برگزاری کلاسهای کاملا آکادمیک در انجمن کردیم. خوشبختانه به دلیل این که با افراد مستقل کلاس برگزار میشود هنرآموزان اختیار کامل در انتخاب اساتید دارد و این باعث میشود که دورهها را با سرعت بهتر و کیفیت بالاتر طی کنند.
وی افزود: ما اینجا از شیمی، فیزیک و ریاضیات مواد شروع میکنیم که فارغالتحصیلان فوقلیسانس نیز این دروس را میگذرانند که خوشبختانه امروزه ثبتنام در این دروس متقاضی بیشتری دارد. گویا هنرمندان مشتاق به این هنر هم به هر دلیلی متوجه شدند که تا دروههای ابتدایی را نگذرانند نمیتوانند موفق باشند. هم اکنون انجمن یک محل تخصصی برای تدریس این دورهها است.
وی در مورد کمیتههایی که در انجمن هستند، توضیح داد: انجمن دارای چند کمیته است؛ کمیته پژوهشی، کمیته آموزش، کمیته نمایشگاهی، کمیته کارشناسی و کمیته رفاهی.
وی در مورد کار کمیته کارشناسی انجمن گفت: ما برای اولین بار یک کمیته کارشناسی درست کردهایم که وظیفهاش شناسایی هنرمندان، کارهای آنان و همچنین تعیین جایگاه حرفهای آنهاست این کمیته هفت نفر را شامل میشود که وظیفه دارند هنرمندان را ردهبندی کنند البته یک بخش اطلاع رسانی وقایع هنری نیز داریم که وظایف این بخش را نیز همان کمیته کارشناسی برعهده دارد.
اژدری در مورد راههای تامین هزینههای انجمن بیان کرد: ارشاد به عنوان متولی انجمنهای هنری وظیفه تامین بودجه را دارد. سال گذشته کمتر از نیمی از بودجهای که باید به ما میدادند پرداخت کردند ولی امسال هنوز هیچ بودجهای پرداخت نشده است. مخارج انجمن فعلا از طریق آموزش دادن انجمن تامین میشود.
مدیرعامل انجمن هنرمندان سفال و سرامیک در مورد خانه سفال توضیح داد: خانه سفال نیاز شهر تهران است. وعده تاسیس این مکان پارسال در دوسالانه سفال مطرح شد اما تاکنون عملی نشده است که امیدواریم با حمایت نهادهایی مثل شهرداری راهاندازی شود.
نظر شما