۱۲ بهمن ۱۳۹۰، ۱۴:۲۷

گزارش خبری/

نبض بازار صنایع دستی زنجان در دست خانهای پاکستانی

نبض بازار صنایع دستی زنجان در دست خانهای پاکستانی

زنجان - خبرگزاری مهر: هنوز زخم های چاقوی چینی بر پیکره صنایع دستی زنجان التیام نیافته است که پاکستانی ها با مجسمه هایشان آرام آرام می روند تا بازار صنایع دستی زنجان را زیر سیطره خود ببرند.

به گزارش خبرنگار مهر، صنایع دستی استان زنجان همواره مظلوم بوده است به گونه ای که در گذشته ای نه چندان دور چاقوی چینی بازار زنجان را غصب کرده بود و دیرزمانی از ممنوعیت ورود چاقوی چینی نمی گذرد که مجسمه های چوبی همسایه شرقی ایران پا جای پای چینی ها گذاشته که ثابت شود زنجان مامن و بازار خوبی برای هنرمندان یا بهتر بگیریم  مهاجمان صنایع دستی سایر کشورها است.

در این میان در حالی که فروشندگان صنایع دستی زنجان این روزها با کمبود مشتری برای خرید اجناسشان مواجه و از این وضعیت گله مند هستند، "شاهدخان" و "باقرخان" دستفروشان پاکسانی، گوی سبقت را از کاسبان زنجانی ربوده اند و به تنهایی در جمعه بازارهای زنجان جولان می دهند.

این روزها که کسبه زنجان چه دستفروش و چه مغازه دار از وضعیت استقبال شهروندان از خرید اجناس به خصوص در زمینه صنایع دستی گله مند هستند بعد از اینکه بازار زنجان شاهد حضور کسبه و دستفروشان ترکیه ای و چینی بود این بار نوبت دستفروشان پاکستانی رسیده که بازار زنجان را جولانگاه حضورشان بکنند.

پس از دستفروشان ترکیه‌ای و مهاجمان صنایع دستی چینی این‌بار نوبت اتباع پاکستانی است تا با حضور در جمعه‌بازار زنجان صنایع‌دستی و کالاهای این کشور را بدون هیچ محدودیتی به سکه تبدیل کرده و از این خوان نعمت بهره ببرند.

در حال حاضر هر جمعه دو جوان پاکستانی به نام‌های شاهدخان و احمدخان در جمعه‌بازار زنجان حضور یافته و اقدام به فروش تندیس‌ها و ظروف چوبی می‌ کنند که به ادعای آن‌ها جزو صنایع‌دستی پاکستان است.

هنوز بازار زنجان زخم چاقوهای چینی را فراموش نکرده است که تندیس ها و مجسمه های پاکستانی در بازار زنجان قد علم کرده اند.

شاهدخان خود را زاده لاهور پاکستان معرفی می‌کند و در رابطه با علت حضورش در بازار زنجان می‌گوید: بیش از سه سال است که در شهرهای مختلف ایران به فروش صنایع‌دستی پاکستان مشغول هستم، اوایل در شهرهای کرمان، مشهد، اصفهان، سمنان و تهران جنس می‌فروختم، اما نزدیک به1.5 سال است با توجه به نبود رقیب و بکر بودن بازار شهرهای غربی، زنجان را در کنار همدان، قزوین برای فروش انتخاب کرده‌ام که خوشبختانه از این کار پشیمان هم نیستم؛ چراکه حدود 800 هزار تومان در چنین بازارهایی فروش داریم.

 

این جوان پاکستانی، با اشاره به اینکه به صورت قانونی وارد ایران شده و فعالیت می‌کنند، افزود: صنایع و ظروف چوبی که در پاکستان تولید می‌شود منحصر به فرد بوده و در بازار ایران متقاضی زیادی دارد، به گونه‌ای که با هر بار حضور در جمعه‌بازار زنجان موفق به فروش بیش از 70 قطعه ظرف چوبی به خصوص آجیل‌خوری می‌شویم.

وی در خصوص اینکه این اجناس را به چه شکلی وارد کشور کرده و به زنجان می‌آورد، گفت: صنایع‌دستی چوبی به صورت زمینی به تهران انتقال یافته و پس از انبار در آنجا به تعداد مورد نیاز به زنجان منتقل می‌ شود.

وی درخصوص اینکه زنجان را چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: زنجان شهر آبادی است و همچون سایر شهرهای ایران از امنیت لازم برخوردار است، نعمتی که متاسفانه در کشور پاکستان کمیاب است، ضمن اینکه مردم زنجان برای هنرهای دستی ارزش ویژه‌ای قائل بوده و پول خوبی به اجناس پاکستانی می‌دهند.

هنرمندان زنجانی که تولیدات صنایع دستیشان بازاری برای فروش ندارد این روزها شاهد جولان غریبه ها در استان زنجان هستند تا بینند در شرایطی که بسیاری از هنرهای دستی تولید شده در استان در دست تولیدکنندگان می‌ماند، بازار را به راحتی در اختیار اتباع پاکستانی قرار می‌دهیم تا ارز این کشور را به بهانه فروش اجناس به اصطلاح دستی از کشور خارج کنند.

در حال حاضر عده زیادی از هنرمندان صنایع دستی استان زنجان به دلیل عدم توجه مسئولان هنر صنایع دستی را رها کردند  و به مشاغل دیگر روی آورده اند.

........................

گزارش: رحیم مقدمی

کد خبر 1522556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha