به گزارش خبرنگار مهر، بهمن دری قبل از ظهر پنج شنبه در اولین جشنواره ناشران قم که در تالار شهید آوینی اداره کل ارشاد قم برگزار شد، حمایت تمام قد وزارت ارشاد از جمله معاونت فرهنگی این وزارتخانه از ناشران فعال به ویژه در حوزه فرهنگ دینی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در رابطه با نوسانات ارز تلاش معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بر این است که ضربه ای به حوزه نشر کتاب وارد نشود.
وی در ادامه با اشاره به رشد آمار نشر کتب دینی در کشور تصریح کرد: در سال جاری به لحاظ کمی آمار نشر کتاب دینی در کشور رشد 20 درصدی را نشان می دهد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دو شاخص کمی و کیفی در ارزیابی کارهای فرهنگی به ویژه حوزه نشر کتاب، یادآور شد: نباید تنها به آمار شمارگان نشر کتاب اکتفا کرد بلکه این حوزه باید در هر دو بخش کمی و کیفی از رشد روزافزونی برخوردار شود.
وی در ادامه نگاه ملی و بالاتر از آن نگاه دینی و هویت فرهنگی وزارت ارشاد به قم را مورد توجه قرار داد و گفت: نگاهی که به ناشران استان قم به ویژه ناشران فعال آن می شود قابل مقایسه با ناشران دیگر استان ها نیست و بخش عمده ای از بودجه مربوط به کتب دینی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به این استان اختصاص پیدا می کند.
پرداخت وام به 74 ناشر فعال استان قم
دری اظهار داشت: اخیرا نیز با تغییر بانک عامل و با حمایت وزارت ارشاد با وجودی که در حال حاضر در هیچ استان دیگری به ناشران وام داده نمی شود به 74 ناشر استان قم وام پرداخت شد و این وام و یارانه ای که به ناشران قم داده شد با سایر استان ها قابل مقایسه نیست.
قم می تواند از طریق فرهنگ مکتوب در مقابله با جنگ نرم پیشتاز باشد
وی با بیان اینکه امیدواریم با پرداخت این تسهیلات شاهد رشد حوزه نشر کتب دینی کشور از لحاظ کمی و کیفی باشیم، یادآور شد: قم می تواند از طریق فرهنگ مکتوب در مقابله با جنگ نرم پیشتاز باشد و درصورتی که ما فرهنگ مکتوب را اصلاح و تقویت کنیم می توانیم سایر هنرها از جمله سینما، فیلم و تئاتر را تقویت کنیم و شاهد هنر متعالی باشیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: قم با ظرفیتی که دارد می تواند در پر کردن برخی خلاء های فرهنگی کشور پیشگام و راه گشا باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود حاصل کارهای فرهنگی در کشور و به عبارتی بن مایه فعالیت های فرهنگی را در سه چیز خلاصه و تصریح کرد: انس با قرآن، شناخت سیره اهل بیت(ع) و تلاش برای اعتلا و ارتقای این فرهنگ به عنوان بن مایه های فعالیت های فرهنگی و حاصل کارهای فرهنگی در کشور محسوب می شوند و ما باید در این زمینه کتاب های برجسته ای تولید کنیم.
دری با اشاره به این که ما در این خصوص خلاء های زیادی داریم، اظهار داشت: برای مثال ما در مورد فرهنگ 250 ساله اهل بیت(ع) کار کمی انجام داده ایم که باید در این خصوص بیشتر کار شود و اگر این اقدام صورت گیرد وزارت ارشاد از ناشران فعال در این حوزه به صورت ویژه حمایت می کند.
چاپ بیش از 100 عنوان کتاب ارزشی طی یک سال اخیر با حمایت وزارت ارشاد
وی حمایت از کتب ارزشی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در وزارت ارشاد شورایی وجود دارد که کتاب های ارزشی را شناسایی و منتشر می کند و با این حمایت ها طی سیزده، چهارده ماه اخیر بیش از 100 عنوان کتاب ارزشی منتشر شده است.
قم - خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت این معاونت از ناشران به ویژه ناشران فعال را مورد تاکید قرار داد و گفت: تلاش می کنیم نوسانات ارز به حوزه نشر ضربه نزند.
کد خبر 1523690
نظر شما