احسان عظیمی درباره شرحی که بر مثنوی معنوی مولانا نوشته است به خبرنگار مهر گفت: این شرح که بر مثنوی معنوی نوشتهام در این قالب است که تک تک لغات، نکات دستوری، نحوی و ترکیبات ادبی به شکل پانوشت در هر صفحه تشریح شده است.
وی ادامه داد: هر واژه و ترکیبی که ممکن است برای خواننده نامانوس باشد در پاورقیها شرح داده شده و در هر صفحه غالبا 16 تا 17 شماره پاورقی آمده است و به اعتقاد من این مهمترین ویژگی کتاب نسبت به آثار مشابه است؛ چرا که در قالب پاورقی مراجعه مخاطب تسهیل میشود.
گردآورنده کتاب «قصاید شیرین سنایی» در توضیح بیشتر اثرش بیان کرد: اگر بیت یا مصرعی به طور کامل نیاز به شرح داشت در پاورقی همان صفحه شرح لازم آورده شده است. همچنین واژهها و ترکیبات عربی، آیات و روایات هم شرح داده شده است.
عظیمی افزود: من این شرح را بر نسخه رینولد نیکلسون نوشتهام و همه بیتهای این نسخه را دربرمیگیرد. این کتاب هزار و 700 صفحهای که مجوز آن هم صادر شده است، توسط انتشارات نسل آفتاب منتشر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سعی شده است در نمونهخوانی و ویرایش اثر دقت زیادی شود، گفت: کتاب با نام «شرح مثنوی معنوی» مجوز گرفته، ولی در نظر دارم نام «مثنوی معنوی با معنی لغات، اصطلاحات، ترکیبات و کنایات دشوار» را بر آن بگذارم.
این نویسنده در پایان گفت: مولانا پیچیدهترین مفاهیم عرفانی را در قالب شعر بیان کرده و گاه واژهها را در معناهای جدید به کار برده که در لغتنامهها موجود نیست و همه این مسائل کار شرح مثنوی را دشوار میکند.
نظر شما