حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، نویسنده و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شعر برای جهان عرب دارای جایگاه ویژهای است و شعرا نزد مردم کشورهای عرب زبان جایگاه والایی دارند. وقتی یک گروه از شعرای جهان عرب به تهران میآیند و در کنگره شعر بیداری اسلامی شرکت میکنند این پیام خاصی برای دنیا دارد.
وی ادامه داد: حضور شعرا از کشورهای عربی و سراسر دنیا در این کنگره بازخورد ویژهای در دنیا خواهد داشت و این پیام را به جهانیان میرساند که نخبگان ادبی جهان عرب، ایران را به عنوان مرکزیت جریان انقلابی و اسلامی به رسمیت میشناسند و این پیام اهمیت ویژای برای جهانیان دارد.
این فعال فرهنگی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره این که آیا اگر این جشنواره در کشورهای دیگر مثل قطر یا عربستان برگزار میشد باز هم دارای این اهمیت بود، گفت: قطعاً اهمیت داشت. من مطمئنم این کشورها حاضر بودند از این فرصت استثنایی استفاده کنند؛ به خصوص از بازخورد تبلیغاتیای که این کنگره در دنیا ایجاد خواهد کرد.
زائری همچنین در قیاس شعر و داستان در جهان عرب تصریح کرد: طبیعتاً داستان متاخر است و آن جایگاه نمادین و رمزیای که شعر در جهان عرب دارد را ندارد. اگرچه کل ادبیات اعم از شعر و داستان، رمان و نمایشنامه در بین اعراب جایگاه ویژهای دارد، ولی شعر مرتبه بهتری بین اعراب دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جنبه نمادین و رمزی و حس حماسهگرایی که شعر در جهان عرب ایجاد میکند در طول تاریخ به همین صورت بوده و بزرگان همیشه به شعرا توجه ویژهای داشتهاند. با این پیشینهای که در جهان عرب درباره شعر وجود دارد، امیدوارم کنگره شعر بیداری اسلامی، فرصت تبلیغی خوبی برای مرکزیت ادبی جمهوری اسلامی در جهان اسلام فراهم کند.
حجتالاسلام زائری به خاطر تحصیل در لبنان و همچنین ارتباط نزدیک با شعرا، نویسندگان و فرهنگیان جهان عرب، تسلط و شناخت فراوانی از این حوزه دارد. وی پیش از این دبیری جشنواره «باران غدیر» را در دو دوره به عهده داشته است.
نظر شما