به گزارش خبرنگار مهر، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه در مراسم آغاز عملیات اجرایی مصلای شهر همدان، سفر پربرکت رهبر فرزانه انقلاب در سال 1383 به همدان را مایه خیر و برکت فراوان دانست و اظهار داشت: طبق فرمایش ایشان و پیگیریهای انجام شده، 10 هکتار زمین به ساخت مصلای شهر همدان اختصاص یافت.
آیت الله غیاث الدین طه محمدی افزود: در سفر اخیر هیئت دولت به همدان نیز 10 میلیارد تومان برای ساخت مدارس علمیه امیرالمؤمنین(ع) و جامعهالزهرا(س) اختصاص یافته است.
ساخت مدارس علمیه همدان، پروژهای عظیم و بینالمللی است
وی با بیان اینکه ساخت مدارس علمیه همدان، پروژهای عظیم و بینالمللی است، گفت: با راهاندازی این مدارس میتوان بخش وسیعی از کشورهای عراق، سوریه و ترکیه را نیز پوشش داد.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: تاکنون مکانی مطابق با شأن مردم شهیدپرور همدان برای برپایی نماز پرصلابت جمعه فراهم نشده بود که با پیگیری مسئولان، فاز اول این پروژه کلنگزنی خواهد شد.
آیتالله محمدی با بیان اینکه برای انتخاب طرح این پروژه بزرگ، مطالعات فراوانی انجام شده و از مصلاهای استانهای مختلف کشور و حتی مصلاها و مساجد بزرگ کشورهای مختلف بازدید شده است، گفت: طرح مصلای همدان، طرح نمونه و بدون نقصی خواهد بود.
مصلای همدان موقعیت عالی و استراتژیکی بی نظیری دارد
وی با بیان اینکه مصلای همدان باید در کشور و حتی در خاورمیانه نمونه باشد، گفت: مکان در نظر گرفته شده برای مصلای هیچ یک از استانهای کشور، موقعیت عالی و استراتژیکی مصلای همدان را ندارد.
امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه در ساخت این مکان باید تدبیر و عقلانیت بالایی به کار گرفته شود، گفت: این مکان باید به گونهای ساخته شود که هر گردشگری در ورود به همدان از این مکان دیدن کنند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم، امام جمعه همدان را به عنوان بانی اصلی تفکر احداث مصلای شهر همدان خواند و گفت: دارالمؤمنین همدان با توجه به سابقه فرهنگی و دینی علمای بزرگ امروز باید دارای فضای این چنینی برای مصلا باشد
احداث مصلای شهر همدان از انتظارات به حق شهروندان همدانی است
سیدمحمدکاظم حجازی احداث این پروژه بزرگ فرهنگی - مذهبی را یکی از نمادها و مصادیق عینی همگرایی مسئولان استان برای تحقق انتظارات به حق شهروندان همدانی دانست.
وی اظهار داشت: بدون همگرایی مدیران اجرایی استان همدان امکان تحقق چنین پروژه عظیمی فراهم نخواهد شد.
فرماندار همدان نیز در این مراسم به بهره برداری از پروژههای تأثیرگذار در دهه فجر اشاره کرد و گفت: بهره برداری گلزار شهدای کوی محمدیه همدان که آخرین قطعه از گلزار شهدای شهر همدان است از جمله این پروژهها است.
حسن قهرمانی مطلق افزود: افزون بر چهار میلیارد و 50 میلیون تومان برای ساماندهی گلزار شهدا در مناطق مختلف شهری و روستایی همدان هزینه شده است.
124 پروژه با صرف اعتبار حدود 95 میلیارد تومان در همدان بهره برداری می شود
قهرمانیمطلق به بهره برداری 170 کلاس درس در قالب 12 مدرسه در دهه فجر با صرف اعتبار چهار و نیم میلیارد تومان اشاره کرد و اظهار داشت: افتتاح 124 پروژه با صرف اعتبار حدود 95 میلیارد تومان و کلنگزنی 14 پروژه با اعتبار حدود 50 میلیارد تومان از جمله خدمات این دهه است.
سرپرست راه و شهرسازی استان همدان نیز به ارائه گزارشی از روند اجرای این پروژه بزرگ و معنوی پرداخت و گفت: مجموعه مصلای بزرگ همدان با دسترسیهای متنوع و مطلوب از تمامی نقاط شهر و بدون ایجاد ترافیک و مزاحمت برای شهروندان با رعایت تمامی استانداردها و در سه فاز اجرایی متناسب با نیاز در داخل شهر همدان ساخته میشود.
سیدکمالالدین میرجعفریان اظهار داشت: برنامه احداث این طرح عظیم به گونهای است که فاز اول به تنهایی قابلیت استفاده را دارد و در مرحله بعدی و پس از افزایش ظرفیت، مراحل دو و سه نیز به این مجموعه الحاق میشود.
میرجعفریان افزود: مرحله نخست در دو طبقه با متراژ حدود 22 هزار مترمربع، پاسخگوی حداقل 10 هزار نمازگزار و حداکثر 19 هزار و 700 نمازگزار است.
23 میلیارد تومان برای اجرای فاز اول مصلای شهر همدان اختصاص یافت
وی گفت: مرحله نخست احداث این مصلا شامل چهار مناره و گنبدخانه اصلی و گنبدهای فرعی است که برای این فاز 23 میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت و عملیات اجرایی آن برای چهار سال پیشبینی شده است.
میرجعفریان ادامه داد: در مرحله دوم نیز دو بلوک قرینه در طرفین ساختمان اصلی شامل یک طبقه زیرزمین و دو طبقه اصلی و یک نیمطبقه تأسیساتی با متراژ حدود 17 هزار مترمربع و ظرفیت حداقل 13 هزار نفر و حداکثر 24 هزار نفر احداث خواهد شد که برای این مرحله نیز 17 میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: مرحله سوم نیز شامل فضاهای فرهنگی، اقامه نماز و فضاهای خدماتی با 11 هزار و 500 مترمربع بود.
میرجعفریان عنوان کرد: مصلای بزرگ همدان در 50 هزار و 500 مترمربع زیربنا و در 10 هکتار زمین با ظرفیت حداقل 23 هزار نفر و حداکثر 43 هزار و 700 نفر نمازگزار اجرایی خواهد شد.
وی افزود: عملیات اجرایی زمین این پروژه از دو سال پیش توسط پیمانکاران اداره کل راه و شهرسازی آغاز شده و عملیات اجرایی ساختمانی این پروژه نیز از حدود دو ماه پیش آغاز شده است.
مطالعات اولیه مصلای همدان از چهار سال پیش آغاز شده است
مجری طرح مجموعه فرهنگی مذهبی مصلای بزرگ همدان نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از مراحل طراحی این پروژه مساجد را قطعهای از بهشت خواند و گفت: مطالعات اولیه این طرح از چهار سال پیش آغاز شده است.
محمدرضا عراقچیان گفت: نحوه طراحی، سبکهای مختلف معماری، تعیین قبله به روشهای مختلف و برآورد مساحت و حداقل و حداکثر ظرفیت نمازگزاران در جلسات متعدد مورد بررسی قرار گرفته است.
عراقچیان اظهار داشت: آنچه به عنوان مراحل طراحی این پروژه مکتوب شده است هزار صفحه مطالعات اولیه معماری و 600 صفحه مطالعات فنی سازهای و تأسیساتی است که در سه فاز انجام می شود.
وی ادامه داد: مجموعه این سه فاز در داخل یک محوطه طراحی و بر مبنای باغ سازی ایرانی و اسلامی قرار گرفته که علاوه بر استفاده در ایام برگزاری نماز به عنوان یک محیط امن برای استفاده مؤمنان در سایر ایام مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
نظر شما