به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای فیلم سینمایی "روئیدن در باد" به کارگردانی رهبر قنبری پس از پایان نمایش فیلم در سالن برج میلاد برگزار شد. در این نشست علاوه بر کارگردان حسن امجدی مقدم تهیه کننده فیلم، مریم دوستی طراح گریم، فریدون شیردل مدیر فیلمبرداری، حسین عابدنی و ذبیح افشار بازیگران فیلم حضور داشتند. محمد تقی فهیم نیز منتقد مهمان نشست بود.
در ابتدا قنبری درباره چگونگی ساخت فیلم توضیح داد: فیلمنامه "روئیدن در باد" را بعد از ساخت فیلم "پرنده باز کوچک" در سال 80 به نگارش درآوردم. متاسفانه دو بار این فیلم پروانه ساخت دریافت کرد که به دلیل پیدا نشدن تهیه کننده موفق به ساخت آن نشدم.
وی ادامه داد: روئیدن در باد محصول سالها تحقیق پژوهش در میان ایلات و عشایر مختلف است. در طول سال حدودا 10 هزار کودک و نوجوان به دلیل مشکلات فراوان مجبور به ترک تحصیل می شوند. البته این نوجوانان به دلیل پشتوانه مالی که دارند بعدها به جمع طلافروشان می پیوندند. اما من معتقدم که این افراد باید با رشد طبیعی و سالم و سواد کافی به شهرها بیایند.
در ادامه حسن امجدی مقدم درباره تهیه این فیلم سینمایی گفت: متاسفانه مصیبت هایی که برای ساخت فیلمهای فرهنگی در کشور ما وجود دارد باعث شده است که حتی فیلمنامه هایی بهتر از این فیلم امکان تولید پیدا نکنند. زمانی که من فیلمنامه را مطالعه کردم با توجه به فضای شاعرانه، فرهنگی و بکری که بر فیلمنامه حاکم بود متوجه شدم که این فیلم می تواند اثر قابل قبولی از کار در بیاید. بنابراین تهیه کنندگی آن را قبول کردم و با مذاکرتی که با بنیاد فارابی انجام شد توانستیم با بودجه ای بسیار کمتر از فیلمهای دیگر این فیلم را کلید بزنیم.
فریدول شیردل مدیر فیلمبرداری فیلم هم گفت: فیلمبرداری این فیلم به دلیل برخی مشکلات به مهر ماه موکول شد اما خوشبختانه علی رغم سختی ها توانستیم از فضای بکر این منطقه کوهستانی به درستی در خدمت فیلم استفاده کنیم. اما متاسفانه به دلیل مشکلات لابراتواری نسخه مناسبی در اختیار جشنواره قرار نگرفت که امیدوارم این مشکلات در اکران عمومی برطرف شود.
محمد تقی فهیم منتقد مهمان جلسه هم نیز درباره فیلم گفت: در جشنواره ای که پر از خشونت است و بیشتر فیلم ها از طریق خشونت قصد ایجاد جذابیت دارند، دیدن فیلم "روئیدن در باد" که طبیعت اردبیل و سرعین را با لطافت به تصویر می کشد اتفاق خوشایندی است.
وی عنوان کرد: این اثر فیلمی درباره کودکان است. اصلان در فیلم نماینده طیفی از کودکان است که به دلیل مشکلات، مجبور به ترک تحصیل می شوند. اما این اثر علاوه بر مشکلات کودکان مسائل و مشکلات همه عشایر را مورد بررسی قرار می دهد. بنابراین روند اصلی قصه دچار پراکندگی شده است.
وی افزود: فیلمسازانی مثل قنبری که این دغدغه ها و مشکلات را مد نظر قرار می دهند قابل تقدیر هستند. اما در این فیلم انتظار داشتم قنبری نگاه عمیق تری به مشکلات عشایر داشته باشد و علاوه بر نمایش مفعول، فاعل و عامل اصلی پدید آوردن این مشکلات را نیز مورد توجه قرار دهد.
قنبری دراین باره گفت: من فیلم هایی را که درباره کودک ساخته می شود می بینم و همه آنها را تحلیل می کنم. به شدت تحت تاثیر اولین ساخته پرویز کیمیاوی یعنی "پ مثل پلیکان" هستم . بنابراین مشکلات این نوع فیلم ها را می دانم.
وی افزود: در "روئیدن در باد" مشکلاتی مطرح می شود که کودک فیلم با وجود آنها باید درس بخواند. کل حضور بزرگسالان و داستان های مربوط به آنها، 18 دقیقه طول می کشد که تصور نمی کنم زمان زیادی باشد. امیدوارم منتقدان و مخاطبان ابتدا به ساحت یک فیلم توجه کنند و بعد لایه رویی آن را ببینند.
نظر شما