به گزارش خبرگزاری مهر، "آندرس مرشین" محقق مرکز "ذرات و اتمها" در MIT با همکاری محققان دانشگاه تنسی فرایندی برای استخراج مولکولهای فعال فتوسنتز از گیاهان معمولی که در گوشه و کنار خیابان رشد می کنند را ابداع کرد که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایشها، می توان با جمع آوری حجم زیادی از این مولکولها و ترکیب آنها با مواد شیمیایی ارزان قیمت، از آن به عنوان رنگ خورشیدی برای تولید انرژی خورشیدی استفاده کرد.
به گفته مرشین، برگها و گیاهان نیروگاه های طبیعی خورشیدی هستند. اولین قدم در فتوسنتز تغییر دادن نور خورشید به الکتریسیته ای ضعیف است و سپس از این انرژی برای انجام فرایندهای حیاتی در گیاه استفاده می شود. در صورتی که بتوان مولکولهای اصلی در روند فتوسنتز گیاهان و دیگر جانداران را به شکلی ربوده و از آن برای تولید برق استفاده کرد، قدمی بلند به سوی تحول شیوه تولید انرژی خورشیدی برداشته خواهد شد.
مرشین و تیمش با الهام از شیوه ذخیره سازی نور در میان شاخ و برگ درختان، جنگلهای کوچکی از نانوکابلهای اکسید زینک و اسفنجهایی از دی اکسید تیتانیوم به وجود آوردند. سپس این ساختار با کمک مولکولهای فتوسنتز کننده استخراج شده پوشش داده شدند، و به این شکل انرژی تولید شده فضایی برای ذخیره شدن ر اختیار داشت.
در حال حاضر اصلی ترین مشکل پایین بودن کارایی سلولهایی است که به دست آمده اند اما ادامه پیدا کردن روند مطالعات منجر به افزایش کارایی آنها و رساندن سطح این کارایی به سطح تجاری خواهد شد.
بر اساس گزارش گیزمگ، یکی از بزرگترین دشواری های محققان یافتن راهی برای حفظ عملکرد مولکولهای فتوسنتز کننده در خارج از محیط سلولی بود که به تدریج و با ایجاد پپتیدهای "سورفکتانت" توانستند این ماده را در خارج از محیط سلولی پایدار سازند. همچنین آسیبهای ناشی از اشعه فرابنفش موجود در نور نیز به واسطه وجود اکسید زینک و دی اکسید تیتانیوم که هر دو جاذب فرابنفش هستند، از بین رفت.
نظر شما