۱۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۱۳

گزارش مهر از نشست خبری/

فردی: جشنواره داستان انقلاب‌، هنوز ادعای بین‌المللی شدن ندارد

فردی: جشنواره داستان انقلاب‌، هنوز ادعای بین‌المللی شدن ندارد

دبیر چهارمین جشنواره داستان انقلاب گفت: ما یک جشنواره بین‌المللی نیستیم و هنوز زود است که چنین ادعایی بکنیم. ما در حال حاضر تجربه می‌کنیم و هنوز راه بسیاری در پیش داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری امیرحسین فردی دبیر چهارمین جشنواره داستان انقلاب، پیش از ظهر امروز دوشنبه 17 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

فردی در ابتدای این نشست گفت: هفته گذشته داوری‌های جشنواره به پایان رسید و نتایج مشخص شد. برنده‌ها در تمام زمینه‌ها مشخص هستند و روز مراسم اختتامیه که 24 بهمن برگزار می‌شود، معرفی می‌شوند و پرونده جشنواره چهارم بسته خواهد شد. امسال به دلیل کسالتی که داشتم، خیلی در جریان امور داوری قرار نگرفتم و خبرها را از دوستان می‌گرفتم.

وی افزود: این جشنواره، یکی از جشنواره‌های بی‌سابقه در کشور ماست. پیش از برگزاری این جشنواره، جشنواره‌ای با چنین مضمونی نداشتیم. جشنواره داستان انقلاب، در واقع مسیری را طی می‌کند که تجربه‌ای درباره آن وجود ندارد. ما در این جشنواره از تجربه‌ای استفاده نمی‌کنیم، بلکه تجربه می‌کنیم.

این نویسنده در ادامه گفت: هر نویسنده‌ای وقتی می‌خواهد موضوعی را برای نوشتن انتخاب کند، قطعا در برابر چند موضوع قرار می‌گیرد. از نظر من حوادث اجتماعی که روی زندگی تک تک ما، خانواده و دوستانمان تاثیر می‌گذارد و به نوعی در تاریخ تاثیرگذار است، می‌تواند در اولویت قرار بگیرد و دستمایه نوشتن شود. پرداختن به حوادث انقلاب که حوادث بزرگ و شگفتی را رقم زد، هم در این طبقه‌بندی قرار می‌گیرد و می‌تواند در اولویت کاری یک نویسنده قرار بگیرد. البته همه نویسنده‌ها این موضوع را انتخاب نمی‌کنند که البته اشکالی هم ندارد چون نویسنده‌ها براساس علائق خود می‌نویسند و به دنبال دلبستگی‌ها و موضوعات جذاب خود می‌روند.

دبیر چهارمین جشنواره داستان انقلاب گفت: ولی به نظرم این که نویسنده‌ای درباره انقلاب اسلامی بنویسد، امری پسندیده است، چون ادای تعهدش به جامعه‌اش است. بنابراین تعدادی از نویسندگان به این تعهد پاسخ مثبت دادند و آثار خود را برای ما فرستادند که این داستان‌ها مورد داوری واقع شدند و حالا قرار است در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار بگیرند. تمام هزینه مالی جوایز جشنواره را وزارت ارشاد پرداخت کرده است. اگرچه دوستان ارشاد می‌گویند نمی‌خواهیم خیلی مطرح باشیم، ولی من اخلاقاً وظیفه خود می‌دانم که این موضوع را مطرح کنم.

وی افزود: باقی کارهای جشنواره در حوزه هنری انجام شده و می‌شود و همکارانم در دبیرخانه جشنواره در طول سال فعال هستند. امیدوارم این جشنواره با برکت و تاثیرگذار باشد و حاصلش هم کتاب‌هایی باشد که جامعه ادبی کشور به آن‌ها توجه کنند. من واقع‌بین هستم و نمی‌گویم که شاهکارهای ادبی در این جشنواره شرکت می‌کنند، چون هنوز تا رسیدن به چنین جایگاهی خیلی راه داریم.

فردی در قسمتی از سخنانش درباره افزودن بخش بین‌المللی به جشنواره گفت: این جشنواره بخش بین‌المللی ندارد، اما امسال تصمیم گرفتیم از 5 نویسنده خارجی دعوت کنیم تا به عنوان مهمان در جشنواره حضور داشته باشند و با آن‌ها تبادل نظر کنیم و میزان ظرفیت‌های بین‌المللی جشنواره را بسنجیم و ببینیم آیا چنین امکانی وجود دارد یا نه؟ بهتر است زود انگ بین‌المللی شدن به جشنواره نزنیم. مهمانان خارجی جشنواره هم طی چند روز آینده وارد ایران می‌شوند و یک نشست رسانه‌ای هم با اهالی رسانه برایشان ترتیب داده خواهد شد. این مهمانان از کشورهای ترکیه، لبنان و فلسطین به ایران می‌آیند. بنابراین اعلام می‌کنم که جشنواره ما بین‌المللی نیست و خیلی زود است که بخواهیم چنین ادعایی درباره‌اش بکنیم.

نویسنده رمان «اسماعیل» در ادامه درباره تعداد و داوری آثار جشنواره گفت: دبیرخانه جشنواره 375 داستان را از متقاضیان شرکت در جشنواره دریافت کرد. توجه کنیم که 375 داستان به دست ما رسید نه 375 کتاب و در نهایت هم قرار است تعداد اندکی از این داستان‌ها تبدیل به کتاب شوند. این آثار در 2 گروه سنی نوجوان و بزرگسال طبقه‌بندی شدند. در گروه نوجوان 25 داستان کوتاه و 15 داستان بلند یا رمان داشتیم و در گروه سنی بزرگسال هم 80 داستان کوتاه و 30 رمان به دست ما رسید.

وی درباره داوران و روند داوری جشنواره گفت: یکی از سخت‌ترین مراحل کار، انتخاب داور است. سختی این کار به این دلیل است که داورها نباید تکراری باشند، اما باید متعادل و کارشناس باشند. تعداد کارشناسان ادبی هم در کشور ما به قدری نیست که دستمان برای انتخاب داورها خیلی باز باشد. در این دوره جشنواره در گروه آثار بزرگسال، مصطفی جمشیدی، حمیدرضا شاه‌آبادی و محمدمهدوی شجاعی به بررسی آثار پرداختند. در گروه آثار نوجوان هم خسرو باباخانی، حمید گروگان و سمیرا اصلان‌پور، داستان‌ها را داوری کردند. فرد بودن تعداد داورها هم به این دلیل است که زوج بودن تعداد داورها باعث می‌شود در مراحل نهایی گاهی تعداد رای‌ها مساوی شود و مشکلاتی پیدا شود.

فردی در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره افراد برگزیده گفت: به من امر کرده‌اند درباره برگزیده‌ها چیزی نگویم.

دبیر چهارمین جشنواره داستان انقلاب گفت: من اسامی جدیدی را میان نامزدهای دریافت جایزه ندیدم و اغلب افراد، همان برگزیده‌های دوره‌های قبلی هستند که امیدوارم در سال‌های آتی این نام‌ها تغییر کند. درباره مراسم اختتامیه هم باید بگویم که روز 24 بهمن از ساعت 16 در حوزه هنری برگزار می‌شود. ارشاد هم حمایت خاصی از جشنواره نکرد و فقط هزینه مالی تامین جوایز را بر عهده داشته است. اما وقتی آثار برگزیده توسط انتشارات سوره مهر منتشر شوند، از این کتاب‌ها حمایت خواهد شد و حوزه هنری امتیازی برای آن‌ها در نظر خواهد گرفت.

وی درباره چاپ نشدن کتاب «خلوت مدیر» اثر علی‌اکبر والایی که در دوره‌های قبلی این جشنواره حضور داشته گفت: کتاب آقای والایی، برگزیده نشده بود. البته کتاب مورد توجهی بود. ایشان هم کتابش را برای چاپ به سوره مهر نداد.

کد خبر 1526951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha