حسین مدرسخیابانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تمهیدات ویژه دولت برای تنظیم بازار شکر و مصوبات کمیته تنظیمبازار در رابطه با این کالا گفت: کار ویژهای برای تامین شکر مورد نیاز بازار در هماهنگی با انجمن صنفی قند و شکر صورت گرفته و بر اساس آن، کمیته تنظیم بازار محدوده قابل قبول قیمت شکر را مصوب و ابلاغ کرده است.
قائممقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: همچنین قرار بر این است که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هرچه سریعتر نسبت به تعیین قیمت مصرفکننده شکر به صورت فله و بستهبندی 900 گرمی را بر اساس سقف قیمت فروش کارخانجات، به زودی ابلاغ کند.
وی، موجودی کالاهای اساسی را در کشور بسیار مناسب ارزیابی و تصریح کرد: هم اکنون در بیشتر کالاهای اساسی، ذخایر مکفی برای کشور وجود دارد و حتی به صراحت میتوان گفت که در مورد کالاهایی همچون شکر، هم اکنون موجودی کشور بینظیر است و حداقل به اندازه 7 ماه نیاز کشور، موجودی در انبارها وجود دارد؛ ضمن اینکه روند تولید و تجارت این کالاها نیز عادی است و بخشی از آن از تولید داخلی و بخشی دیگر در حال ثبتسفارش برای واردات است.
مدرسخیابانی اظهار داشت: در حال حاضر حداقل بیش از 7 ماه نیاز کشور، شکر در انبارها موجود است و تولید داخلی نسبت به سال گذشته، بیش از 30 درصد افزایش یافته است؛ این در شرایطی است که هم اکنون بیش از 900 هزار تن تولید شکر در کشور صورت گرفته و پیشبینی میشود که مجموع تولید شکر کشور در سال جاری به یک میلیون و 300 هزار تن بالغ شود.
وی افزود: همچنین 400 هزار تن تولید شکر داخلی نیز تا فروردین ماه به عدد موجودیهای کشور اضافه میشود؛ ضمن اینکه روند ثبت سفارش شکر خام و تصیفه آن از سوی کارخانجات، به صورت عادی و معمول ادامه دارد.
مدرسخیابانی گفت: همچنین این آمادگی وجود دارد تا شکر مورد نیاز اتحادیه صنف قنادان، کارخانجات شیرینی و شکلات را بدون اعمال محدودیت و با قیمت مصوب سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در اختیار آنها قرار دهیم.
وی تصریح کرد: همچنین اتحادیهها، شبکههای عرضه مرسوم کالا همچون فروشگاههای زنجیرهای، سازمان میادین میوه و ترهبار، اتحادیه صنف قنادان، کارخانجات قند و شکر و به علاوه صنوف منتخبی که در فروش فوقالعاده ایام پایانی سال شرکت میکنند، میتوانند از شکر ذخیرهسازی شده با نرخ مصوب بهرهمند شوند.
مدرسخیابانی با تاکید بر ضرورت حمایت از خرید تضمینی چغندرقند و نیز تامین سرمایه در گردش مورد نیاز کارخانجات تولیدی شکر، ابراز امیدواری کرد که سال زراعی 91-90 بتوان، برنامه تولید شکر را به یک و نیم میلیون تن افزایش داد.
وی افزود: طرحهایی در دستور کار است که بتوان تسهیلات سرمایه در گردش را فراهم و از کشاورزان حمایت کرد تا با رونق کشت چغندرقند بتوان به سمت خودکفایی در این کالای اساسی پیش رفت و سال آینده، ضریب خودکفایی کشور را به 70 درصد رساند.
نظر شما