۱۸ بهمن ۱۳۹۰، ۱۵:۴۱

معاون محیط زیست اعلام کرد:

بزرگترین کنفرانس راپمی اسفندماه 1391 در تهران برگزار می‌شود

بزرگترین کنفرانس راپمی اسفندماه 1391 در تهران برگزار می‌شود

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست با بیان اینکه بزرگترین کنفرانس راپمی اسفندماه 1391 در تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا کرباسی معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست در نشست خبری که پیش از ظهر سه شنبه در این سازمان برگزار شد، گفت: بزرگترین کنفرانس راپمی اسفندماه 1391 در تهران برگزار می شود.

به گفته وی، این کنفرانس حدود 400 شرکت کننده دارد که 160 شرکت کننده آن از کشورهای خارجی و عمدتاً از کشور حوزه خلیج فارس هستند.
کرباسی با بیان اینکه این کنفرانس در سطح وزرا تشکیل می‌شود، اظهار داشت: در این کنفرانس 240 محقق ایرانی حضور خواهند داشت و برآورد می‌شود 1200 مقاله دریافت شود که طی 4 روز نشست 150مقاله از آنها ارایه و مابقی در کتابچه‌هایی و یا به شکل پوستر چاپ می‌شوند.
معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست گفت: مهمترین ویژگی این کنفرانس ارائه آمار خام به متخصصین معتبر سراسر دنیا و جمع بندی این آمار در کنفرانس به صورت مصوبه هیئت وزیران است.

وی در پاسخ به اینکه اعتبار این کنفرانس از کجا تهیه می شود، افزود: 20 درصد این اعتبار توسط راپمی، 20 درصد توسط ایران تامین اعتبار می شود و 60 درصد مابقی آن را بایستی طرفین، حامیان مالی پیدا کنند که در شرایط اقتصادی فعلی دنیا پیدا کردن این حامیان مالی اندکی مشکل است.

به گفته کرباسی، در نشستی که در امارات متحده عربی برگزار شد قرار شد عربستان، امارات، بحرین و ایران کمک های مالی لازم را برای برگزاری این کنفرانس تهیه کنند.

به گفته وی البته ایران در صورتی که بتواند در داخل حمایت مالی شرکت های داخلی را جلب کند می تواند از حمایت های مالی و غیر مالی آنها برای برگزاری این کنفرانس استفاده کند.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست با بیان اینکه جلسات بررسی این کنفرانس هر ماه برگزار می شود افزود: جلسه ششم این کنفرانس اواخر بهمن ماه برگزار می شود.

کرباسی یادآور شد: راپمی بازوی اجرایی کنوانسیون کویت است که هر 8 کشور حوزه خلیج فارس عضو آن هستند و تاکنون 4 پروتکل تحت این کنوانسیون به تصویب رسیده است.

وی افزود: بازوی اجرایی دیگری برای کنوانسیون راپمی تحت عنوان کنوانسیون میمک وجود دارد که بر اساس این کنوانسیون با افرادی که در دریا آلودگی ایجاد می کنند و یا تصادفاتی که منجر به تخلیه آلودگی در خلیج فارس می شود برخورد می شود.

به گفته کرباسی، این تصادفات می تواند منجر به تخلیه آب توازن کشتی ها در خلیج فارس و یا برخورد کشتی های باری و تخلیه روغن موتور آنها در خلیج فارس شود که تحت این کنوانسیون جرایم بسیار سنگینی برای این قبیل حوادث در نظر گرفته شده بنابراین کنوانسیون میمک از قبل این جرایم درآمدزایی بسیار خوبی دارد.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست عنوان کرد: درآمد حاصل از جرایم مقابله با آلودگی های دریایی در خلیج فارس معادل حدود 6 میلیون دلار برای کنوانسیون میمک است که از این محل کنوانسیون راپمی توانمندتر شده و همراه با حق عضویت 8 کشور عضو قادر است پروژه های بزرگتری را هدایت کند.

وی افزود: مجموع حق عضویت 8 کشور عضو خلیج فارس در کنوانسیون راپمی حدود 3.5 میلیون دلار است که از محل همین منبع مالی کنوانسیون میمک راه اندازی شد و همچنین گروه امداد و نجات مرکو نیز راه اندازی شده است.

کرباسی اظهار داشت: گروه امداد و نجات مرکو در هر کشور توانمندی آن کشور را برای امداد و نجات آبزیان بررسی می کند که این بررسی ها را در بندرعباس آغاز کرده اند و پیش بینی می شود به دلیل توانمندیهای سازمان بنادر و دریانوردی در طی سال 2012 ایران نیز به عضویت این گروه امداد و نجات درآید.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست مهمترین علت تشکیل کشند قرمز چه در ایران و چه در دنیا را ساخت و ساز سد بر روی رودخانه ها عنوان کرد و افزود: در اثر ساخت سد ذرات معلق رسی که از رودخانه به دریا حمل می شود به شدت کاهش می یابد بنابراین میزان رس معلق در دریاها که عامل جذب نیترات و فسفات بودند کم می شود.

وی در خصوص علت کشند اخیری که در دریای عمان تشکیل شده است، افزود: حدود 10 روز پیش کشند قرمزی که آغازش از دریای عمان و تنگه هرمز است تشکیل شد که در این منطقه هیچ گونه فاضلاب خانگی و صنعتی وجود ندارد.

کرباسی با رد اینکه تنها دلیل ایجاد کشند قرمز را افزایش پساب های صنعتی و خانگی در خلیج فارس و دریای عمان عنوان می کنند گفت: کشند اخیر شاهد این موضوع است.

به گفته وی، در خلیج فارس عمدتا در اثر بالارفتن دمای آب و کاهش مواد جاذب نیترات و فسفات که همان رس معلق است و افزایش نسبی این دو آلاینده به دلیل ورود پساب ها به خلیج فارس پدیده کشند قرمز شکل می گیرد.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: اما گاهی فعالیت های صنعتی و مانورهای نظامی که بخش عمده مواد منفجره ای که در آنها استفاده می شود نیترات است نیز موجب شوک وارد شدن به محیط های دریایی شده و پدیده کشند قرمز را موجب می شود.

به گفته کرباسی، به نظر می رسد علت کشند اخیر که آغاز آن در دریای عمان بوده مانور نظامی است که در تنگه هرمز اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از روش های مقابله با کشند قرمز روش رس پاشی است، افزود: بشر از طرفی جلوی ورود رس طبیعی را به محیط های دریایی را می گیرد و از طرف دیگر برای مقابله با این پدیده از طریق هواپیما رس پاشی می کند که به نظر کار بسیار نادرستی است.

کرباسی در خصوص اثرات کشند بر انسان گفت: سوزش چشم، خارش پوست و بیماری های ریوی در صورتی که آب حاوی کشند وارد ریه شود از مهمترین اثرات کشند بر انسان است اما کشند قرمز به دلیل کاهش اکسیژن محلول در آب و همچنین ورود به آبشش آبزیان و انسداد آن موجب خفگی و از بین رفتن آبزیان می شود.

به گفته وی، بر اساس گزارشات شیلات تاکنون تلفات آبزیان در اثر این کشند در خلیج فارس و دریای عمان اتفاق نیفتاده و خوشبختانه این کشند مانند سالهای گذشته وسیع نبوده و در حال از بین رفتن است.  البته مانورهای نظامی و فعالیت های صنعتی هم باعث ایجاد کشند قرمزمی شوند.

کد خبر 1528300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha