به گزارش خبرنگار مهر، فروغ السادات بنی هاشم عصر سه شنبه در همایش زنان روستایی استان قزوین که در سالن باغستان این شهر برگزار شد، اظهارداشت: بانوان روستایی در تولید و اقتصاد خانوار و جامعه نقش مهمی بر عهده دارند و قابلیتهای خود را نشان داده اند.
بنی هاشم بیان کرد: خوشبختانه با ارائه آموزشهای مناسب به زنان روستایی زمینه افزایش اطلاعات کشاورزی این گروه فعال جامعه روستایی فراهم شده و اقتصاد مناطق محروم نیز متحول شده است.
این مسئول یادآورشد: زنان کشورمان همانگونه که در دوران انقلاب و پس از آن تاکنون در عرصه های مختلف نقش خود را به خوبی ایفا کرده و تاثیرگذار بودند در سال جهاد اقتصادی هم می توانند توانمندی و ظرفیتهای خود را نشان دهند و در این عرصه نیز کمک دولت و نظام باشند.
مدیرکل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی اظهارداشت: یکی از سیاستها و اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی تولید محصولات ارگانیک و سالم است که این کار با کاهش میزان استفاده از سموم شیمیایی ممکن می شود.
این مسئول بیان کرد: در این زمینه نیز با آموزشهای ارائه شده به زنان روستایی می توان از این ظرفیت خوب استفاده کرد و جایگاه تولیدکنندگان روستایی زن را ارتقاء بخشید.
مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی همچنین ضرورت تداوم و افزایش دوره های آموزشی برای بانوان را یادآورشد و گفت: برای بهبود نقش زنان روستایی در اقتصاد خانواده و نیز تولید کشاورزی تلاش بیشتری انجام خواهیم داد.
انقلاب اسلامی موجب حضور موفق زنان در عرصه اجتماع شد
در ادامه این همایش حجت الاسلام محمود گروسی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: حضور زنان مستعد و خوش فکر ایران اسلامی در عرصه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی پس از انقلاب اسلامی بسیار پر رنگ بوده و این جایگاه بیانگر منزلت و توان زنان کشور بویژه روستائیان است.
گروسی افزود: حضور تنگاتنگ زنان در کنار مردان در عرصه های مختلف بیانگر دیدگاه نظام اسلامی به این گروه تاثیرگذار جامعه است و این گروه در پیشرفت کشور نیز بسیار فعال بوده اند.
این مسئول با اشاره به تغییرات عمرانی در روستاها با اجرای طرح های مهم زیربنایی تصریح کرد: به نظر می رسد همپای تغییرات عمرانی و اقتصادی، کار فرهنگی در روستاها صورت نگرفته که این خلاء باید رفع شود.
حجت الاسلام گروسی بیان کرد: مسئولان فرهنگی با برنامه ریزی مدون می توانند با برگزاری مسابقات فرهنگی، مذهبی زمینه کشف استعدادهای فراوان در بخش زنان روستایی را در مناطق مختلف هم فراهم کنند.
وی گفت: تنها در استان قزوین شش زن روستایی حافظ کل قرآن هستند که کمتر معرفی شده اند و نتوانسته اند از حمایتهای لازم فرهنگی برخوردار شوند.
گروسی نقش بانوان در تربیت فرزند و اصلاح امور جامعه را یادآورشد و خواستار ترویج فرهنگ قرآنی و دینی در جامعه شد.
جهانگیر کاووسی مدیرآموزش و ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در ادامه این همایش اظهارداشت: با توجه به هجمه های سنگین استکبار جهانی برای ضربه زدن به اقتصاد کشور باید از همه ظرفیت های موجود خود برای مقابله با ترفند دشمنان استفاده کنیم که بهره گیری از توان زنان روستایی در این زمینه کارساز است.
کاووسی افزود: زنان روستایی می توانند در اصلاح الگوی مصرف و استفاده بهینه از فرآورده ها و محصولات و ضایعات کشاورزی نقش موثر تری در این شرایط ایفا کنند.
وی به تولید کود بدون کمپوست با استفاده از ضایعات محصولات کشاورزی توسط زنان روستایی هم اشاره کرد و گفت: این طرح برای اولین بار در کشور توسط زنان روستایی استان قزوین با هدف ارتقای فعالیت خانوار روستایی و تامین ایمنی و سلامت خانوار، محیط زیست و افزایش بهره وری اقتصادی اجرا شده است.
کاووسی هدف از اجرای طرح مدیریت پسماند ضایعات کشاورزی و تولید ورمی کمپوست را سلامت و بهداشت فرآیند تولید محصولات کشاورزی، مدیریت بهداشت حرفه ای خانوار کشاورز و ایجاد اشتغال مولد ذکر کرد.
وی گفت: تاکنون پنج سایت تولید ورمی کمپوست ویژه زنان روستایی در سطح استان راه اندازی شده است که در اجرا این طرح کمک موثری خواهد کرد.
در پایان این همایش از تعدادی از زنان فعال و تسهیل گر روستایی استان قزوین تجلیل شد.
نظر شما